Prieš „Eurovizijos“ atrankos finalą – žvilgsnis į pretendentus: už kurį balsuosite jūs?

Kovo 11-osios vakaras įsimins „Eurovizijos“ gerbėjams – Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks atrankos į didžiausią Europos dainų konkursą finalas. Pretendentų – šeši, kelialapis į didžiosios „Eurovizijos“ sceną – vienas. Prieš lemiamą mūšį, kurį sekmadienį 21 val. tiesiogiai transliuos LRT televizija, „TV antena“ siūlo atidžiau pažvelgti į Lietuvos pretendentus.

Atrankos finalas įvyks jau sekmadienio vakarą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Atrankos finalas įvyks jau sekmadienio vakarą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ieva Zasimauskaitė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Ieva Zasimauskaitė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Vaidotas Valiukevičius <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Vaidotas Valiukevičius <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Monika Marija Paulauskaitė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Monika Marija Paulauskaitė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Kotryna Juodzevičiūtė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Kotryna Juodzevičiūtė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Paula Valentaitė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Paula Valentaitė <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Jurgis Brūzga <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Jurgis Brūzga <br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-03-11 15:59, atnaujinta 2018-04-20 09:37

Ievą Zasimauskaitę (24 m.) šią savaitę lažybų bendrovės skelbė atrankos favorite, tačiau pati dainininkė tikėti prognozėmis neskuba: „Neperšokęs griovio, nesakyk „op“.“

„Eurovizijos“ atrankoje jau penktą sykį dalyvaujanti atlikėja vis dėlto tiki, kad lyriškas kompozitoriaus Vytauto Bikaus kūrinys „When We’re Old“ jai atneš sėkmę. Jautriai iki ašarų dainą atliekanti kaunietė jau yra buvusi „Eurovizijoje“, tiesa – vaikų, kur prieš 11 metų buvo atlikėjos Linos Joy pritariančioji vokalistė.

Šįkart dėmesio centre – pati Ieva, kurios pasirodymą lydi ir jaudinantys nufilmuoti pagyvenusių žmonių vaizdai. Juk daina, kuri įrašyta ir lietuvių kalba, yra apie senatvę.

„Ar bijau pasenti? Aš bijau mirties, bet jei iki jos būsiu su savo vyru, būsiu laiminga. Tikiuosi, kad išeisiu anksčiau už jį“, – šią savaitę „TV antenai“ kalbėjo buvusi „Lietuvos balso“ ir „Chorų karų“ dalyvė, kiekvieną savo pasirodymą „Eurovizijos“ atrankoje mintyse skirianti sutuoktiniui buvusiam popgrupės N.E.O. nariui Mariui Kiltinavičiui.

Atrankoje dainininkę palaiko tūkstančiai daina susižavėjusių žmonių, rašančių už širdies griebiančius laiškus, taip pat bičiuliai krišnaitai (Ieva neslepia priklausanti šiam tikėjimui).

Kaip ji rengėsi atrankos finalui? Trečiadienį ėjo pasižiūrėti kino filmo apie Rūtą Meilutytę, o ketvirtadienį koncertavo savo grimuotojos šventėje viename Kauno restoranų. Tačiau, kad ir kaip seksis šį sekmadienį, atrodo, kad Ievos jau laukia kur kas didesnės scenos.

Grupė „The Roop per pastaruosius trejus metus išleido jau du albumus, tačiau kol kas ryškiausios žvaigždžių valandos sulaukė būtent „Eurovizijos“ atrankoje, kur jos svajinga ir melodinga daina „Yes, I Do“ pelnė daug simpatijų.

Dainininko Vaidoto Valiukevičiaus, kuris praėjusiame dešimtmetyje išgarsėjo Milanno slapyvardžiu, su bendražygiais suburta grupė neslepia, kad „eurovizinį“ kūrinį įkvėpė asmeninė vokalisto drama – prieš pusantrų metų jam buvo diagnozuota depresija.

Kūrinio tema – kad reikia mylėti pasaulį, gyvenimą, suprasti, jog po tamsiausių akimirkų ateina šviesa.

„Vakarai man buvo tamsūs, o rytas nešdavo viltį. Todėl ir dainuoju: „Kiekvieną rytą, pasauli, aš vis dar tave myliu“, – pasakojo V.Valiukevičius, depresiją išsigydęs medituodamas.

„Eurovizijos“ atrankos scenoje jis pasirodo ant kubo sėdėdamas lotoso poza, tada atsistoja ir atlieka šokio judesius. Pasirodymą sugalvoti padėjo mylimoji žinoma papuošalų kūrėja Deimantė Litvinaitė, su kuria Vaidotas jau dešimt metų.

„Ar svajoju laimėti atranką? Noriu, bet nesvajoju. Aš galvoju apie tai, kas yra čia ir dabar. O jei kalbame apie balsavimą atrankos finale, manau, reikia mažiau galvoti apie skaičiukus ir į konkursą siųsti dainą, kuri patinka mums patiems, kuri siunčia žinutę. Svarbiausia – ne bandyti kam nors įtikti, o būti savimi“, – toks V.Valiukevičiaus požiūris tikrai simpatiškas daug kam.

Monika Marija Paulauskaitė (19 m.) šiais metais jau nuskynė vieną didelę pergalę – prieš porą mėnesių laimėjo TV šou „Lietuvos balsas“. O tada pateikė didelę staigmeną.

Iš „Eurovizijos“ atrankos dar prieš jos pradžią pasitraukus Ericai Jennings Monika Marija pasinaudojo proga atlikti jos pateiktą dainą „The Truth“.

Atrodo, galingas merginos balsas suvirpino žiūrovų širdis – Monika Marija žengė į atrankos finalą. Prancūzų kalbą studijuojančiai merginai dėl užgriuvusių muzikinių reikalų teko padaryti mokslų pertrauką, bet dėl to ji nė kiek nesikremta.

Ši savaitė M.M.Paulauskaitei, kuri moka septynias kalbas, veda makiažo pamokas (pasirodymams grimuojasi pati) ir dar fotografuoja, buvo itin įtempta – antradienį prasidėjo jos koncertų turas per Lietuvą, nuo ketvirtadienio iki šeštadienio pasirodymai suplanuoti kasdien, o sekmadienį laukia atrankos finalas.

Vis dėlto ji nepraranda geros nuotaikos ir tiki savo sėkme. „Turėčiau vykti į „Euroviziją“ vien dėl to, kad be galo noriu ten būti. Tai didelė, nuoširdi mano svajonė. Aš nesijaudinčiau, neturėčiau ko bijoti. Esu tam pasirengusi. Be to, labai mėgstu bendrauti su žmonėmis, o tai atlikėjui irgi svarbu“, – sakė M.M.Paulauskaitė.

Jurgis Brūzga (32 m.) ne sykį bandė jėgas „Eurovizijos“ atrankoje. Jau keliolika metų scenoje esantis dainininkas neslepia, kad šįsyk jaučiasi tvirčiausiai.

Atrankoje jis atlieka energingą popmuzikos kūrinį „4 Love“, padedamas trijų šokėjų – judesius kūrė choreografas Šarūnas Kirdeikis. Pasirodymas sukėlė diskusijų – daliai žiūrovų, kai Jurgis ir šokėjai pasirodė su kostiumais, jų šou priminė pernai Švedijai atstovavusio dainininko Robino Bengtssono.

„Tiek ir panašumo – šokantys vyrai. Pasirodymas tikrai nėra kopija, nėra nė vieno vienodo judesio“, – sakė J.Brūzga. Tiesa, užsiminė, kad jei laimėtų atranką, neatmestų galimybės keisti pasirodymo detales, tačiau dabar, prieš pat atrankos finalą, tai daryti jam atrodo netikslinga.

Būdamas atrankos scenoje jis jaučia ir žmonos vokalistės Akmėjos Brūzgės palaikymą – ji atlieka pritariamojo vokalo partiją. Jei laimėtų „Eurovizijos“ atranką, Jurgis į Lisaboną vyktų su visa šeima – žmona, dviem dukterimis (mažajai šią savaitę sukako aštuoni mėnesiai) ir uošve.

„Viskas būtų gerai“, – neabejojo dainininkas, kuris yra ir kariškis, koncertuojantis su Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendu.

Tiems, kurie balsuos atrankos finale, Jurgis turi tik vieną linkėjimą. „Dabar labai daug interviu, dalyvių pasakojimų, kas su kuo gyvena, ką valgo. Matau, kad kartais tai net nulemia rezultatą.

Europa viso to nematys, matys tik tris minutes scenoje ir išgirs porą sakinių apie dainą. Linkiu išrinkti pačias geriausias tris minutes scenoje, kurias galima išsiųsti“, – sakė atlikėjas.

„Eurovizijos“ finalas Lisabonoje vyks gegužės 12-ąją. Kitą dieną Kotrynai Juodzevičiūtei sukaks 19 metų. Ir ji žino – kelialapis į didžiausią Europos dainų konkursą būtų pati geriausia dovana.

2016-aisiais TV šou „Lietuvos balsas“ laimėjusi dainininkė pernai prasimušė į „Eurovizijos“ atrankos finalą, o jame liko trečia. Šįmet norai kur kas didesni, o ir atsisakyti dėl „Eurovizijos“ Kotryna pasirengusi daug ko.

Pavasario pabaigoje, kai Lisabonoje vyks konkursas, K.Juodzevičiūtė turėtų laikyti brandos egzaminus, tačiau ne kartą patvirtino, kad dėl „Eurovizijos“ ryžtųsi juos aukoti.

„Žinau, kad mano gyvenime svarbiausia – muzika. Artimieji tai supranta ir mane palaiko“, – sakė jauna atlikėja.

Nustojusi dirbti su „Lietuvos balso“ rengėjais Kotryna liko be įtakingų prodiuserių užnugario, tačiau dėl to nesikremta. Priešingai – tvirtina, kad kartu su puikiai šokančiais pritariančiais vokalistais atlikdama ritmingą kūrinį „That Girl“ šįmet scenoje pagaliau jaučiasi ir atrodo taip, kaip visada norėjo.

Nuo popmuzikos iki džiazo – Kotryna gerai jaučiasi skirtinguose žanruose, jos vokaliniai sugebėjimai nekelia abejonių, pasirodymas – spalvingas ir jaunatviškas. Galbūt sekmadienį išmuš didžioji jos sėkmės valanda?

Jauniausia atrankos dalyvė 17-metė Paula Valentaitė nebijo rizikingų sprendimų. Moksleivė atrankos pusfinalyje pateikė didelę staigmeną. Pirmuose atrankos etapuose kūrinį „1,2,3“ ji atliko su tobula choreografija, daina skambėjo pagal dabartinius Vakarų popmuzikos šablonus. Tačiau pusfinalyje mergina pasielgė visiškai kitaip – pristatė visai kitokią dainos versiją su daugiau akustinių instrumentų skambesio, dainuodama vaikščiojo po sceną, o pasirodymo pabaigoje sudaužė kėdę.

Žiūrovai ją paliko arčiau lentelės dugno, bet pakeistas pasirodymas, atrodo, labai patiko komisijai. Šią savaitę Paula dar nežinojo, kurią pasirodymo versiją rinksis atrankos finalui, ir net kreipėsi patarimo į gerbėjus internete.

Kad ir ką pasirinktų, vienas faktas akivaizdus: iki praėjusių metų „Eurovizijos“ mažai kam girdėta mergina jau antrus metus iš eilės pateko į atrankos finalą ir nestokoja ambicijų tapti ryškia Lietuvos popžvaigžde. Pernai, beje, ji dalyvavo ir muzikiniame TV šou „Lietuvos balsas“.

„Eurovizinį“ kūrinį „1,2,3“ įrašyti Paulai padėjo Donatas Montvydas, žinomas Lietuvos muzikos prodiuseris Gytis Valickas-Echoes ir Švedijos kūrėjų komanda.

„Paula turi visus duomenis tapti pasauline popžvaigžde. Esu įsitikinęs, kad ši daina, nukeliavusi i Portugaliją, taptu hitu visoje Europoje“, – sakė du sykius Lietuvai jau atstovavęs D.Montvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.