Jurga koncerte pagerbė prieš dešimtmetį mirusio V. Kernagio atminimą

Savo naujausio albumo „Not Perfect“ pristatymo turą surengusi Jurga ketvirtadienį pakvietė į koncertą Vilniuje.

 Jurgos koncerto akimirka.<br> M.Repečkos nuotr.
 Jurgos koncerto akimirka.<br> M.Repečkos nuotr.
 Jurgos koncerto akimirka.<br> M.Repečkos nuotr.
 Jurgos koncerto akimirka.<br> M.Repečkos nuotr.
 Jurgos koncerto akimirka.<br> M.Repečkos nuotr.
 Jurgos koncerto akimirka.<br> M.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-16 17:29, atnaujinta 2018-03-16 17:33

Į pramogų salę „Vakaris Vilnius“ gausiai susirinkusi publika išgirdo naujas ir pasiilgtas senesnes Jurgos dainas. Šio pasirodymo metu Jurga pagerbė prieš dešimt metų šį pasaulį palikusį lietuvių tautos dainių Vytautą Kernagį.

„Šią dainą noriu skirti žmogui, kuris labai labai daug prisidėjo prie laisvės. Kuris pats buvo laisvas. Tiek savo kūryba, tiek savo požiūriu, tiek savo sunkiu gyvenimu ir lengvu ėjimu per jį“, – kreipėsi Jurga į žiūrovus.

„Vytautai, nebijok, viskas yra gerai, mes tęsiam tavo pradėtus darbus.“ Skambant plojimams šviesaus atminimo Vytautui Kernagiui Jurga paskyrė savo kūrinį „Bro“.

Dainininkė kartu su muzikantų grupe gyvai atliko dviejų dalių koncertinę programą. Pirma koncerto dalis buvo ramesnė, labiau skirta įsiklausyti.

Antroje dalyje suskambo greitesni kūriniai, Jurga negailėjo žinomiausių savo dainų. Skambėjo didžiausi hitai iš ankstesnių dainininkės albumų „Aukso pieva“, „Instrukcija“, „+37° (Goal of Science)“, „Giliai vandeny“.

Iš savo naujausio albumo be jau minėtos dainos „Bro“ Jurga atliko kūrinius „Reikalingi“, „King of My Time“, „No Pain No Gain“, „Upių slėnyje“, „Life Is a Dance for One“ ir titulinį „Not Perfect“, kuriuo ir pradėjo koncertą.

Bene labiausiai publiką nustebino biso metu švelniai akustiškai suskambusi „Saulė vandeny“. Beveik dviejų valandų trukmės koncertą Jurga baigė savo hitu „Nebijok“.

Po pasirodymo muzikantai lenkėsi publikai aidint gausioms ovacijoms. Jurgos koncerte „Vakaryje“ apsilankė žinomi muzikantai – buvęs grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, „Lemon Joy“ vokalistas Igoris Kofas, „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ vokalistas Martynas Enčius.

Šią savaitę Jurgos koncertų grafikas – itin intensyvus. Jau šįvakar Jurga su grupe koncertuos Kaune „Pramogų oazėje“, rytoj pasirodys Birštone „Vytautas Mineral Spa“.

Savo koncertų turą „Not Perfect“ Jurga baigs kitą savaitę pajūryje koncertais Klaipėdoje gyvos muzikos klube „Jazzpilis“ kovo 23 dieną ir gimtojoje Palangoje muzikos klube „Vandenis“ kovo 24 dieną.

Jurgos daina „Bro“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?