Su Ieva „Eurovizijoje“ dainuojanti J. Brūzgos žmona: „Kassyk noriu verkti“

Kai Lietuva pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje mėgavosi Ievos Zasimauskaitės pasirodymu, žiūrovai girdėjo ne tik jos balsą.

 Akmėja Brūzgė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Akmėja Brūzgė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
A.Brūzgė „Eurovizijoje“ vieši su vyru ir dukrele.<br>R.Zilnio nuotr.
A.Brūzgė „Eurovizijoje“ vieši su vyru ir dukrele.<br>R.Zilnio nuotr.
A.Brūzgė „Eurovizijoje“ vieši su vyru ir dukrele.<br>R.Zilnio nuotr.
A.Brūzgė „Eurovizijoje“ vieši su vyru ir dukrele.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

specialiai lrytas.lt, Lisabona

May 11, 2018, 10:02 PM, atnaujinta May 12, 2018, 4:38 PM

„Eurovizijoje“ kartu su Ieva dainuoja pritariančioji vokalistė Akmėja Brūzgė – atlikėjo Jurgio Brūzgos žmona, nacionalinėje atrankoje ne pirmą sykį talkinusi ir kitiems atlikėjams.

„Šiais metais pagaliau pavyko išvykti į „Euroviziją“, nes būdavo, kad dainuoji dainuoji, o išvyksta kiti. Šiemet kažkaip pasisekė“, - juokėsi Akmėja, savo balsu pastiprinanti dainos „When We're Old“ priedainį.

Šįmet atrankoje dalyvavo ir J.Brūzga, su kuriuo Akmėja irgi dainavo pritariantįjį vokalą. Ar nebuvo liūdna, kad į „Euroviziją“ pateko ne jos vyras?

„Ne. Gal negražu vyro atžvilgiu, bet tikėjausi, kad Ieva laimės. Dar likus kelioms laidoms iki atrankos finalo, jau buvo aišku, kad ji – favoritė.

Dabar stebėdama „Euroviziją“ užkulisiuose, toliau stebiuosi ir džiaugiuosi Ievute, kad taip sklandžiai ir gerai jai sekasi“, - sakė Akmėja.

Tiesa, su vyru jie kartais pajuokauja – jis tikėjosi žmoną kartu atsivežti į „Euroviziją“, o išėjo atvirkščiai.

„Tiksliau, mus kartu čia atsivežė mūsų dukra ir Ieva. Mes dėkingi – juk Ieva galėjo pasirinkti paprastesnį variantą, pasikviesti kitą vokalistę, o ne kartu su manimi vežtis dar su žmones.

Bet ji nusprendė, kad turime keliauti kartu. Dėkui, kad nepabijojo tokios avantiūros“, - pasakojo Akmėja, į „Euroviziją“ atvykusi su vyru ir jų devynių mėnesių dukra Ula Saule.

Dėl mažylės problemų nekyla - „Eurovizijoje“ ją prižiūri Jurgis, o delegacijoje – daug vaikų, mat su sūnumi ir vos prieš mėnesį gimusia dukra atvyko dainos kompozitorius Vytautas Bikus, o pasirodymo režisierė Rasa Micachienė irgi Lisabonoje vieši su dukra.

„Tokios šeimyniškos delegacijos „Eurovizijoje“ Lietuva dar neturėjo. Mūsų gidė labai nustebo, kai oro uoste pamatė visus tuos vežimėlius. Stebėjosi mūsų pasirinkimu, bet dabar jau labai džiaugiasi, nes atmosfera – puiki.

Dukra nekelia jokių nepatogumų, su tokio amžiaus vaiku lengva keliauti. Labai pozityvi mergaitė, visiems šypsosi.

Tiesa, jau labai pasiilgau mūsų vyresnėlės, beveik penkerių Unės. Bet pasikalbame telefonu, viskas gerai“, - sakė A.Brūzgė.

Pirmąsyk „Euroviziją“ iš arti pamačiusi atlikėja sakė, kad nebuvo itin nustebinta.

„Salės dydis – gal panašus į „Žalgirio“ arenos. Scena gal didesnė, bet nėra tokia, kad svaigtų galva.

Nustebino tik aptarnaujančio personalo kiekis.  Kiekviename žingsnyje – po penkis žmones, kurie visad pasiruošę padėti“, - pasakojo Akmėja.

„Eurovizijos“ scenoje stovinti moteris nėra filmuojama. Kaip pati sako, tai – labai patogu.

„Stoviu pavėsyje. Galiu eiti į sceną apsirengusi bet kaip, kad ir nuoga. Nieko nesimatys, tai visai smagu, nes nereikia sukti galvos dėl aprangos ir kitų nereikšmingų dalykų. Juokauju, kad galiu apsivynioti Lietuvos vėliava ir eiti.

Nuotaika užkulisiuose gera, man atrodo, kad tarp manęs, Ievos ir jos vyro Mariaus tvyro ramybė.

„Ieva, žinoma, jaudinasi. Būtų nenormalu, jei nesijaudintų. Jei ji kulisuose pasakytų, kad nesijaudina, aš ją papurtyčiau, eiti į sceną be jaudulio – blogai.

Jaudintis reikia, bet jaudulys turi nekristi per kraštus. Ieva turi vidinį balansą, tad jaudulys nesutrukdys pasirodymui“, - neabejojo Akmėja.

Į vis garsėjančias prognozes, kad Lietuva „Eurovizijos“ finale finišuos dešimtuke, o gal net penketuke, Akmėja stengiasi nekreipti dėmesio.

„Nėra ką prognozuoti, svarbu padaryti geriausia, ką gali. Ir nepersistengti, nedaryti to, ko negali.

Man atrodo, Ieva viską padaro idealiai. Stebiu iš šalies ir džiaugiuosi. Daina graži, pasirodymas - irgi. Koks skirtumas, kokia vieta bus. Gražiai sudainuota daina, o čia - dainos konkursas. Tegul daina sklinda iš širdies į širdį, tai svarbiausia.

Gal žmonės galvos, kad meluoju, bet kaskart, kai Ievutė dainuoja, man norisi verkti, šalia stovint. Dainos tekstas, melodija, sklandumas – tai paliečia širdį. Daina tikrai neatsibodo, tikiuosi, grįžę į Lietuvą mes ją dar padainuosim“, - šypsojosi Akmėja.

Buvusi grupės „Pieno lazeriai“ vokalistė, vėliau dainavusi su Linu Adomaičiu, savo vyru Jurgiu ir daugeliu kitų atlikėjų, sako, kad kol kas nejaučia noro būti pirmame plane.

„Aš toks žmogus, kuriam reikia spirti į užpakalį. Pasakyti - viskas, rezervavau salę, teks dainuoti. Tik tokiu atveju įmanoma mane išstumti į pirmą planą.

Būdama antrame plane jaučiuosi patogiai, šį darbą darau  daug metų ir tikrai moku jį atlikti. 

Turiu ir savo solinių koncertų,  padainuoju uždaruose renginiuose. Jei gaučiau nuostabų kūrinį, postūmį, gal ir užsiimčiau soline karjera. Bet nesu iš tų, kurios veršis pačios. Kol kas man tiesiog smagu ten, kur esu dabar“, - kalbėjo Akmėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.