Naujas muzikos festivalis Lukiškių kalėjime: tarp 16 pirmųjų vardų „Moderat“, King Krule ir Mac DeMarco

Kelias savaites sklandę gandai pagaliau patvirtinti – Vilniaus miestas ir lietuviška scena turės naują muzikos festivalį, kurį rengs muzikos agentūra „8 Days A Week“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 10:09 AM

„8 Festival“ – tai trijų dienų festivalis mieste tikriems muzikos mylėtojams. Gan simboliška, kad jo lokacija – „Lukiškių kalėjimas 2.0“. Birželio 17-19 d. atgaivintas kalėjimo kompleksas bus pilnas šiandienos muzikos ikonų, ateities žvaigždžių ir laimingų žmonių.

Iš naujo save vėl atradę elektronikos milžinai iš Vokietijos „Moderat“, melancholijos ir humoro meistras Mac DeMarco, talentingiausias muzikos raudonplaukis King Krule, poetiški chuliganai „Sleaford Mods“, androgeniškas ir genialus Yves Tumor, Švedijos muzikos pankai „Viagra Boys“, triukšmingo roko kvartetas iš Dublino „Gilla Band“ (anksčiau jie vadinosi „Girl Band“), eksperimentų kūrėjai „Battles“ ir daug kitų vertų pamatyti vardų. Festivalio programoje vietą ras ir daug kitų spalvingų vardų. Visi jie yra „8 Days A Week“ favoritai ir kiti geriausi: jaunosios kartos Didžiosios Britanijos grupė „Black Country, New Road“, sena siela jauname kūne „Yellow Days“, gaivališkos gitaros iš Braitono „Squid“, matematinio triukšmo profesionalai „black midi“, tamsa ir hiphopu žaidžiantis australas Genesis Owusu, švelni ir šviesi Westermano muzika, nuožmi ir bebaimė Billy Nomates ir „TikToko“ žvaigždė iš Niujorko Sub Urban.

„Nuostabus jausmas gyventi mieste, kuriame gali pildyti savo svajones. Mums niekada netrūko drąsos ir aistros kurti. Vien Lukiškių kalėjimo konversija ko verta. Šis festivalis pakeis mūsų gyvenimą, įkvėps vietinę sceną ir dar labiau padidins kultūros tempą mieste. Pristatom savo viziją, naują formatą ir pirmuosius vardus iš užsienio. Šiandien ant stalo metam net 16 kozirių. Visi jie mums vienodai svarbūs, visi jie festivalio plakate rašomi vienodu dydžiu ir jokių nesąmonių. Šiandienos ikonos, vasaros festivalių favoritai, kritikų pasirinkimai ir ateities žvaigždės. Norim, kad visus juos pamatytumėt gyvai Vilniuje. Visi jie įgarsino ne vieną mūsų gyvenimo etapą, skamba dabar ir dar garsiau skambės ateityje. Visi jie nepriklausomi muzikos kūrėjai ir tikros asmenybės, dėl kurių mylim muziką. Kai kuriuos mes jau netgi labai gerai pažįstam ir jie grįžta į Vilnių pas mus. Tai mūsų pasiekimai, pažintys ir 10 metų karjeros šiame dinamiškame versle rezultatas. Sieksime stumdytis su tokio pat kalibro Europos festivaliais kokybe, norime būti pripažinti Europoje kaip kiečiausia scena Baltijos šalyse ir sparčiai augti. Tikiu, kad Vilniaus miestas, jo veikėjai ir visa industrija gali mums padėti. Juk tikroji magija vyksta tik tada, kada kuriam išvien ir kartu“, – sakė muzikos agentūros „8 Days A Week“ partneris Martynas Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.