Koncertui Lietuvoje besiruošiantys „Carnival Youth“ – apie ryšį su S. Prūsaičiu ir mėgiamas Vilniaus vietas

Koncertui Vilniuje besiruošianti žinoma Latvijos indie roko grupė „Carnival Youth“ interviu Lietuvos gerbėjams papasakojo apie naujus horizontus, kuriuos grupei padėjo atrasti pandemija, savo, kaip muzikantų, misiją ir jau kitais metais pasirodysiantį naują grupės angliškų dainų albumą.

„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
„Carnival Youth“.<br> I.Avižinio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 1:06 PM

Hitų koncertą Vilniuje surengsianti latvių ketveriukė kviečia gerbėjus asmeniškai jiems rašyti socialiame tinkle „Instagram“ ir pasakyti, kokias dainas jie nori išgirti artėjančiame koncerte, kuris įvyks jau kovo 30 dieną muzikos klube „Kablys + Kultūra“.

Populiarūs latviai šmaikštauja, kad neblogai pažįsta Lietuvos sostinę. Grupė prisimena „beprotiškus“ pietus Užupio „Šnekutyje“ ir prisipažįsta, kad labai didžiuojasi tuo, kad būtent čia, Sauliaus Prūsaičio studijoje, grupė įrašė ir savo antrąjį albumą „Propeller“.

– Pernai surengėte net tris koncertus Lietuvoje. Ar turit naujienų?

Roberts Vanags: „Iš tiesų sugrojome keletą koncertų Latvijoje ir Vienoje, tačiau daugiausia laiko skyrėme ne muzikai, bet studijoms. Prasidėjus pandemijai, įstojome į kino ir meno mokyklas ir plečiame savo vidinį akiratį šiose medijose. Tačiau, tiesą sakant, labiausiai laukiam koncertų turų ir susitikimų su smagiais žmonėmis koncertuose už Latvijos ribų.“

– Turbūt Vilnių jau gerai pažįstate – ar turit ypatingų prisiminimų iš čia?

Roberts Vanags: „Labai didžiuojamės tuo, kad savo antrąjį albumą „Propeller“ įrašėme Vilniuje. Saulius Prūsaitis turėjo studiją pastate ant Tauro kalno. Norėjau parodyti tą vietą mūsų naujajam bosistui Kristianui, bet negalėjau jos rasti, kol supratau, kad pastatas nugriautas!“

„O šiaip visą mėnesį praleidome gyvendami hostelyje Vilniuje ir bent du kartus per dieną vaikščiojom po miestą. Jaučiuosi beveik kaip namie! Ypač negaliu pamiršti baro „Šnekutis“ – to, kuris buvo Užupyje... Ten valgėm pačius beprotiškiausius patiekalus visatoje! (juokiasi).

– Kokias dainas gerbėjai turėtų repetuoti jų koncertui „Kablyje“?

Emīls Kaupers: „Kiekvieno koncerto metu mes keičiame savo „setlistą“, todėl jis yra nenuspėjamas. Net patys nežinome, kokias dainas grosime. (juokiasi) Bet jei kas nors turi pasiūlymų, drąsiai siųskite juos per „Instagram“ ir mes greičiausiai tas dainas sugrosime!“

– Kuri jūsų daina latvių kalba labiausiai atlieptų klausytojams Lietuvoje?

Emīls Kaupers: „Tiesa pasakius, tikriausiai tai galėtų būti bet kuri mūsų latviška daina, kuri muzikaliai paliečia tą konkretų žmogų. Nerašėme dainų apie latvių tautinius klausimus, kurie galėtų susisieti ir su lietuvių kolektyvine sąmone. Mūsų dainos – apie kasdienį mus supantį gyvenimą, tik atsitiko taip, kad jos yra latvių kalba. Aišku, tikimės, kad jos galėtų būti artimos bet kuriam žmogui Žemėje!“

– Jūsų paskutinis albumas „Naivais ku-kū“ įkvėptas klasikinio Latvijos kino muzikos, o kokie planai dėl kito albumo?

Edgars Kaupers: „Taip, albumas „Naivais ku-kū“ buvo dedikacija Latvijos publikai ir atvėrė mums daugybę durų namuose, ypač dėl to, kad gastrolės Europoje tuo metu buvo neįmanomos. O jau kitais metais planuojame išleisti ilgai lauktą angliškų dainų albumą, prie kurio dirbome trejus metus.

Pastaruoju metu daug galvojame apie tai, kokią nuotaiką ir energiją norime perteikti savo muzika. Norime kurti muziką, kuri atspindėtų mūsų asmeninį skonį, o kartu skleistų įtraukiantį ir gerą jausmą keliantį skambesį. Mūsų tikslas – kurti tokią muziką, kuria galima mėgautis tingų sekmadienio rytą ruošiant pusryčius!“.

Latvijos grupės „Carnival Youth“ koncertas įvyks šį ketvirtadienį, kovo 30 dieną, Vilniaus muzikos klubo „Kablys + Kultūra“ mažojoje salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.