Kilus skandalui dėl „Ko Tau Reikia“ dainos plagiato radijo stotys ėmėsi veiksmų

Kilus skandalui dėl atlikėjos Adrinos ir grupės „Hypocrite“ kūrinio „Ko Tau Reikia“, kuris galimai yra sukurtas pagal Rusijoje išleistą kūrinio atitikmenį „Позвони“ (liet. Paskambink) veiksmų ėmėsi ir radijo stotys.

Adriana Ramonaitė<br>lrytas.lt koliažas.
Adriana Ramonaitė<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 9:35 AM, atnaujinta Sep 29, 2023, 10:10 AM

Kaip rašo naujienų portalas Delfi.lt dainos „Ko Tau Reikia“ neibeišgirsime radijo stotyse „Lietus“, „Radiocentras“, „Zip Fm“, „Relax Fm“, „Powerhitradio“.

Pasak „„M.A.M.A. TOP 40“ vyriausiojo redaktoriaus Eimanto Rimkaus, tai analogų neturinti situaciją, kuri priverčia dar atsakingiau atrinkinėti kūrinius ir atkreipti dėmesį šalies atlikėjų kūrybą.

„Kiekvieną savaitę klausytojams siūlome muzikines naujienas ir supažindiname su populiariausiais lietuviškais kūriniais. Būtent priešiškoje šalyje, Rusijoje, buvo išleistas atlikėjų DJ Smash ir Nivesta kūrinys „Позвони“ (liet. Paskambink).

2023 metų gegužės 5 dieną atlikėja Adrina kartu su grupe „Hypocrite“ išleido lietuviškąjį atitikmenį „Ko Tau Reikia“. Negalime likti abejingi ir nereaguoti į susidariusią situaciją.

Dėl šios priežasties ir nesulaukus autorių paaiškinimo, esame priversti užkirsti kelią šio rusiško atitikmens propagavimui ir konkuravimui su autorinėmis Lietuvos atlikėjų dainomis“, – teigia redaktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.