Naujas Edgaro Lubio žvilgsnis į savo ankstyvąją kūrybą: dainą „Fly“ prikėlė naujam gyvenimui

Jau tris dešimtmečius scenoje minintis žinomas dainų autorius ir atlikėjas Edgaras Lubys nenustoja kurti ir ieškoti naujo skambesio ne tik naujai gimstantiems kūriniams, bet ir tiems, kurie žymi jo karjeros didžiojoje scenoje pradžią.

 Edgaras Lubys.<br>lrytas.lt archyvas.
 Edgaras Lubys.<br>lrytas.lt archyvas.
 Edgaras Lubys.<br> Organizatorių nuotr.
 Edgaras Lubys.<br> Organizatorių nuotr.
 Edgaras Lubys.<br> Organizatorių nuotr.
 Edgaras Lubys.<br> Organizatorių nuotr.
 Edgaras Lubys.<br> Organizatorių nuotr.
 Edgaras Lubys.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 10:49 AM

„Mėgstu pasiklausyti ankstyvosios savo kūrybos. Ir kartais užgimsta mintis suteikti kūriniui naujo skambesio. Dainai „Fly“ parašiau lietuvišką tekstą, įvilkau į kiek kitokį muzikinį rūbą ir pridėjau įkvepiančią įžangą. Nenustebkite, kad pradžioje Jums atrodys, kad ne tą kūrinį įsijungėte. Vienuolio žodžiai – ne tik prasmingos mintys, bet ir atspindinčios mano vidinius pokyčius, įvykusius per tuos dešimtmečius“, – apie budistų vienuolio, Mokytojo Thich Nhat Hanh mintis, skambančias kūrinio pradžioje, pasakoja kūrėjas Edgaras Lubys.

Pirmą kartą prieš 20 metų pasirodęs ir į populiarumo viršūnę greitai pakilęs hitas „Fly“ tuomet buvo įdomus ne tik kitokiu skambesiu, Edgaro išskirtiniu balsu, bet ir tuo, kad tekstas parašytas anglų kalba. Tuomet tai nebuvo taip įprasta kaip šiandien. Dainai tada buvo sukurtas vienas pirmųjų Lietuvoje animacinis vaizdo klipas. Šiandien daina vadinasi „Danguje“ ir skamba lietuviškai.

„Buvo tikrai faina ir gera dirbti su šia daina ir vėl iš naujo peržvelgti savo ankstyvąją kūrybą, kuri asocijuojasi su daug gerų atsiminimų, turų ir koncertų“, – pasakoja E.Lubys. „Ko gero nemaža dalis tų, kuriems dabar virš 30, galbūt augo su mano ankstyvąja kūryba ir jiems bus malonu ir įdomu išgirsti ją naujai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.