Duetas „Pluie de Comètes“ dalinasi šiltu ir svajingu „Eurovizijai“ skirtu kūriniu

Nostalgiškos ir svajingos elektroninės muzikos duetas „Pluie de Comètes“ žengia į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos sceną. Grupės nariai Justė Kraujelytė, du paskutiniuosius kartus užkopusi į finalinius nacionalinės atrankos etapus, ir jos scenos kolega Saulius Sakavičius dalinasi su klausytojais „Eurovizijai“ skirtu kūriniu „Be Careful“ ir šiek tiek hipnotizuojančiu jo vaizdo klipu.

 Duetas „Pluie de Comètes“ dalinasi šiltu ir svajingu „Eurovizijai“ skirtu kūriniu.<br> N.Žilinskaitės nuotr.
 Duetas „Pluie de Comètes“ dalinasi šiltu ir svajingu „Eurovizijai“ skirtu kūriniu.<br> N.Žilinskaitės nuotr.
 Duetas „Pluie de Comètes“ dalinasi šiltu ir svajingu „Eurovizijai“ skirtu kūriniu.<br> N.Žilinskaitės nuotr.
 Duetas „Pluie de Comètes“ dalinasi šiltu ir svajingu „Eurovizijai“ skirtu kūriniu.<br> N.Žilinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2024, 9:44 AM

2018-aisiais susikūręs duetas paskutiniuosius kelis metus kuria įkvėpti 70-ųjų ir 80-ųjų muzikos – disco, synth pop, prancūziškų ir itališkų pop muzikos skambesių, taip pat – jiems giminingų šiuolaikinių stilių – indie dance, nu-disco.

Šiuo metu „Pluie de Comètes“ ruošiasi išleisti naują albumą, kuriame atsiskleis grupės meilė šiltam, tirštam vintage skambesiui ir standartų nesuvaržytoms muzikinėms idėjoms. Kūrinys „Be Careful“, kuriuo duetas ketina užkariauti šių metų „Eurovizijos“ žiūrovų širdis tiek nacionalinėje atrankoje, tiek didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Malmo mieste, yra vienas iš šio albumo kūrinių.

„Šiame kūrinyje yra labai ryški svajonių tema – tiek muzikoje, tiek vaizdo klipe lyg sapnuojamas gražus sapnas, skęstama šilumoje, spalvose, svajose, – pasakoja Justė. – O pats kūrinys kalba apie mūsų norų galią – jei pakankamai tvirtai kažko trokštame, tai būtinai išsipildo, vadinasi turime būti atsargūs svajodami.“

„Taip, svajonės ir norai yra labai galingas įrankis, – jai pritaria Saulius. – Tačiau nemanau, kad „Be Careful“ yra lyg koks perspėjimas ar grasinimas – tai greičiau patvirtinimas, kad turime didžiulę jėgą savo sąmonėje ir pasąmonėje, todėl turime tinkamai suprasti ir įvardinti ko norime, o tam galiausiai bus lemta išsipildyti.“

Saulius tvirtina, jog „Be Careful“ jam – pats artimiausias ir gražiausias albumo kūrinys, kurio visos detalės yra pasvertos, įvertintos ir nudailintos. „Su Juste siekėme sukurti išbaigtą, subalansuotą kūrinį, kuris būtų nepavaldus laikui. Tikrai didžiuojuosi galutiniu rezultatu“, – sako jis.

Kalbėdamas apie pasirodymą šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, duetas sako, jog vizualiai stengsis perteikti tą svajingą, atsipalaiduojančią nuotaiką, lyg būtų pusiau sapnas, pusiau realybė, skendimas savo mintyse.

„Viskas – apšvietimas, vizualizacijos, kamerų darbas – apgalvota taip, kad šį sapno įspūdį perteiktų žiūrovams, kaip jį jaučiame mes patys. Tikimės, kad šis kūrinys jiems bus toks pat gražus, kaip mums“, – sako Justė.

Dueto „Pluie de Comètes“ pirmasis pasirodymas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje – sausio 27 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.