Justina Partikė nutarė grįžti prie širdžiai mėgiamos veiklos: įkvėpė skyrybos

„Nesiruošiu lygiuotis į Lietuvoje dainuojančias talentingas personas, bet grįžau prie širdžiai mėgiamos veiklos“, – su šypsena pokalbį pradeda po ilgos pertraukos pirmąjį savo kūrinį pristatanti socialinių tinklų žvaigždė Justina Partikė.

Justina Partikė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Justina Partikė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 7:14 PM

Žinoma moteris sako, jog norą dainuoti ji jautė nuo pat vaikystės.

„Vaikystėje svajojau būti dainininke. Prisimenu, kai grįždavau iš darželio įsijungdavau garsiai kasetinį magnetofoną, pasileisdavau mėgiamas dainas, atsistodavau prieš didžiulį veidrodį ir, su šepečiu ar tėvų kvepalų buteliuku rankose, dainuodavau bei įsivaizduodavau, kad mane stebi daugiatūkstantinė minia. Šią akimirką akyse matau iki šiol“, – prisimena ji.

Bėgo metai, o noras dainuoti niekur nedingo. Tad gyvendama Jungtinėje Karalystėje ji sulaukė pasiūlymo iš skandalais pagarsėjusios grupės „Dijos“ išmėginti save šiame amplua. Tad ji ilgai negalvojusi sutiko.

„Suaugau, tačiau svajonė dainuoti – niekur nedingo. Visi aplink pradėjo dainuoti, tad ir aš užsimaniau pabandyti. Pirmoji patirtis man buvo labai įdomi, tačiau skandalai, kuriuose atsidurdavo grupės narės man nepatiko, tad nutariau visa tai palikti“, – prisimena Justina.

Vėliau žinoma moteris panoro išbandyti save kaip solo atlikėją – keletą kūrinių ji įrašė tuometėje Donatos Virbilaitės studijoje Jungtinėje Karalystėje, o prieš penkerius metus sugrįžusi į Lietuvą ji pas prodiuserį Andrių Jovarauską įrašė pirmąją dainą „Nepaleisk“, kurią pristatė su vaizdo klipu.

„Ši daina man visai neblogai suskambėjo. Tai buvo pirmasis solinis mano kūrinys, kuriuo dalijausi. Ji sudomino ir klausytojus. Kaip tuo metu niekam nežinoma, prisimenu, kad surinkau nemažą kiekį peržiūrų“ , – prisiminimais dalijosi ji.

Tačiau tuo Justinos karjera muzikos sferoje ir baigėsi. Įsirašiusi keletą dainų pas kompozitorius Stanislavą Stavickį-Stano bei Arvydą Martinkėną-Vudį ji šią veiklą apleido ir įsisuko į darbus grožio srityje. Šios dainos taip ir liko gulėti laikmenose iki šio momento.

„Laikui bėgant ėmiau nebepasitikėti savimi, tačiau dabar gavau spaudimo iš draugų. Daugelis klausė, kodėl esu apleidusi šią veiklą ir vis kalbino mane sugrįžti. Mano draugų rate – daug žinomų Lietuvoje atlikėjų, tad, gavusi jų palaikymą, nutariau ir vėl pabandyti“, – su šypsena pasakojo ji.

Prieš sugrįždama prie širdžiai mielos veiklos Justina apsilankė net pas būrėją.

„Ji man pasakė, kad turiu užslėptą talentą, kurį reikia traukti lauk. Kadangi ji atspėjo mano gyvenime daug dalykų, nutariau ja pasitikėti, paklausyti draugų ir sugrįžti į dainavimą“, – kalbėjo ji.

Kuomet Justina buvo trumpam išsiskyrusi su Broniumi, ji norėjo išlieti visas susikaupusias emocijas ir suprato, kad tai – puikus metas įrašyti dainą ir sugrįžti į šią sferą.

„Tuomet ir gimė ta daina. Parašiau prodiuseriui Mindaugui Baranauskui ir pasakiau, kad noriu dainuoti. Jis man pasiūlė sudainuoti jo prieš ketverius metus kurtą dainą.

Pasiklausiusi tos dainos supratau, kad ji – visiškai apie mane. Joje – apdainuojama ta savijauta, tas skausmas, kurį, išsiskyrusi su Broniumi, jaučiau. Daina dar nebuvo spėjusi išeiti, o mes su Broniumi – vėl kartu“, – kalbėjo ji.

Naujoji Justinos pristatoma daina „Noriu būt laisva“ yra apie skausmingas skyrybas, norą visa tai greičiau pamiršti ir tikėjimą, jog vieną dieną žmogaus širdį vėl užplūs tie šilti jausmai.

„Pasidalijusi šios dainos priedainiu su sekėjais sulaukiau begalės gražių žodžių. Daugelis šiuo metu išgyvena panašius jausmus, tad ta daina suteikia vilties.

Nors dabar šalia turiu mylimą žmogų, tačiau visus, kurie jaučiasi taip, kaip dainuoju naujoje dainoje, puikiai suprantu. Visa tai esu išgyvenusi ne kartą. Neabejoju, kad kiekvienas tai patyręs žmogus mano naujoje dainoje ir vaizdo klipe ras bent dalelę savęs“, – apie dainą pasakojo ji.

Pasiteiravus, ko vėl grįždama prie muzikinės karjeros ji tikisi, Justina atsakė:

„Nesiruošiu tapti didele atlikėja. Tai noriu daryti sau, savo malonumui ir pildyti svajonę, kurią turėjau būdama maža. Manau, kad dabar yra pats laikas pildyti savo norus. Gyvenimas yra labai trumpas – šiandien esam, o ryt – galime jau nebūti. Tad iš gyvenimo reikia imti viską. Tuo vadovautis linkiu ir kitiems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.