Grupė „jautì“ pristato nostalgijos persmelktą dainą „Šimtadienis“

Vasario mėnesį abiturientai planuoja arba švenčia šimtadienius. „Tai – labai simboliška šventė, nukelianti atgal į keistą laikotarpį. Baigiant mokyklą mokiniai lyg ir turėtų suaugti, iš jų tikisi brandos, yra didelis spaudimas atlikti teisingus pasirinkimus dėl savo ateities darbo ar studijų“ – atsimena grupės nariai.

Grupė „jautì“ pristato nostalgijos persmelktą dainą „Šimtadienis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Grupė „jautì“ pristato nostalgijos persmelktą dainą „Šimtadienis“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 10:47 AM

Pasak jų daina yra apie prasmės ir savo vietos paiešką. Apie jauną žmogų, kuris jau nebe vaikas, bet dar ir nepilnai suaugęs. Apie pasimetimą ir aplinkinių spaudimą. „Atsimenu kai aktorinio studijose dėstytojai prastą vaidybą mėgdavo sulyginti su šimtadienio teatru“ – juokdamasis atvirauja grupės vokalistas Džiugas.

Grupė „jautì“ teigia, kad išleidimo laikotarpis tobulai „sukrito“. Nors dainą vaikinai pradėjo kurti dar rugsėjo mėnesį, tačiau įvairūs paruošiamieji darbai užtruko ne vieną mėnesį ir galutinė išleidimo data teisingai „nugulė“ į savo vietą.

Dainą grupė sukūrė būdami kūrybinėje stovykloje Džiugo tėvų sodyboje. „Susirinome visus intrumentus, techniką ir rugsėjo paskutinę savaitę praleidome gamtoje, tarp medžių ir tylos. Turėjome labai gražų laiką ir netgi vėl netikėtai atšilusį orą“. Tiesa, Matas jau turėjo sukūręs bosinės gitaros partiją, bet daina įgavo formą tik stovyklos pabaigoje. Nuo to laiko grupės nariai klausėsi demo versijos, galvojo apie pakeitimus ir jau bandė įsivaizduoti kaip atrodytų klipas.

„Klipo komandą pradėjome burti nuo režisierės – šią rolę užėmė Gerda Remeikytė. Esame dirbę su ja ir anksčiau, tačiau tai buvo pirmas kartas dirbant prie didelio klipo“. Grupė teigia, kad kūrybos procesas šiek tiek užtruko, bet buvo sklandus. Per 2–3 savaites išgryninus scenarijų ir pagrindinius kadrus prisijungė ir likusi komanda. Didžioji dalis klipo buvo filmuojama dviejose mokyklose: Vilniaus Antakalnio gimnazijoje bei Vilniaus Ozo gimnazijoje.

Klipo režisierė teigia, kad grupė norėjo klipo mokykloje. Norejo, kad istorija būtų apie paauglius, kurie pamažu pereina į suaugusiųjų pasaulį. „Su scenariste Egle Poškevičiūtė ieškojome, kaip galėtume atskleisti pasimetimo jausmą, kurį šiame etape jaučia paaugliai. Norėjosi atitrūkti nuo aiškios istorijos linijos, sukurti sapno jausmą. Atskleisti vienišumo temą, pirmos meilės ir netobulų santykių su tėvais metaforas“ – prisimena Gerda.

„Filmuojant klipą mokyklos aktų salėje ir jos koridoriuse ne kartą „suėmė“ nostalgija. Tobulai tinkančios lokacijos, kuriose ir patys turim ne vieną atsiminimą“ – šypsosi grupės nariai. „Tikime, kad daina surezonuos ir mūsų klausytojams: tiek jau seniai mokyklą baigusiems, tiek ją dar tik baiginėjantiems“.

Kūrinio skambesį muzikantai jau ne pirmą kartą patikėjo Ymir Audio studijos prodiuseriui Snorre Bergerud. „Tai žmogus, su kuriuo labai mėgstame dirbti ir lengvai randame bendrą kalbą. Bandysime tą skambesį atsinešti ir į gyvus mūsų koncertus, kurių dar šiek tiek teks palaukti. O laukti tikrai verta!“ – džiaugiasi vaikinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.