Andrius Mamontovas kviečia susitikti koncertiniame ture po Europą

Daugiau nei 40-ies metų sceninę ir kūrybinę patirtį turinčio Andriaus Mamontovo plačiai pristatinėti nereikia. Subūręs gausias klausytojų gretas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje atlikėjas skelbia gerą žinią gerbėjams apie koncertinį turą Europoje. Akustiniuose A. Mamontovo koncerte klausytojai mėgausis visiems gerai žinomomis ir naujomis atlikėjo bei grupės „FOJE“ dainomis.

Andrius Mamontovas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Andrius Mamontovas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Andrius Mamontovas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Andrius Mamontovas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 10:30 AM

Koncertai vyks kovo 8 ir 9 d. „St James‘s Piccadilly“ bažnyčioje, balandžio 20 d. Alhambroje (Ženeva, Šveicarija), balandžio 26 d. Theater Cinema Martinitt (Milanas, Italija), balandžio 28 d. Théâtre de la Cité (Nica, Prancūzija). Netrukus gerų žinių apie koncertus sulauks gerbėjai Norvegijoje, Švedijoje bei kitose valstybėse.

Kompozitoriaus, atlikėjo Andriaus Mamontovo muzikoje susijungia visos stichijos: jo muzika skubos kupinoje kasdienybėje it gaivaus oro gurkšnis, pakylėjantis virš žemės ir tuo pačiu sugrąžinantis prie žmogiškumo šaknų. Jo muzika banguoja ir tyvuliuoja, įtraukia į nepažintas gelmes, o kartais degina jausmų ir patirčių tikrumu.

Susirinkusieji mėgausis jaukiu ir lėtu laiku akustiniuose A. Mamontovo koncertuose, kuriuose suskambės visiems gerai žinomos ir naujos atlikėjo bei grupės „FOJE“ dainos.

„Dainas rašau vienas ir dažnai vienas įrašinėju savo albumus. Man patinka groti su grupe ir dideliais muzikantų kolektyvais, bet kai esi scenoje vienas, užsimezga daug artimesnis ryšys su klausytojais. Juolab, kad mėgstu panaudoti technologijas, kurios leidžia muzikai skambėti pilniau, net jeigu scenoje tik vienas žmogus“, – mintimis apie koncertinio turo pasirodymų savitumą dalijosi atlikėjas.

Akustiniai A. Mamontovo pasirodymai pasižymi išskirtiniu artumu, leidžiančiu geriau įsijausti ir panirti į čia pat atliekamą gyvą muziką. Nuolat savo dainoms vis kitokį atspalvį suteikiantis atlikėjas nori ir šį kartą nustebinti klausytojus naujais skambesiais, variacijomis ir įdomesniu pateikimu.

Andrius Mamontovas – žmogus, kurio pristatinėti Lietuvoje nebereikia. Išgirdus jo vardą atmintyje pradeda rikiuotis daugybės jo dainų melodijų nuotrupos ir pavadinimai: „Ufonautai“, „Ar prisimeni mane?“, „Kai tu atversi man duris“, „Geltona. Žalia. Raudona“, „Ar tai būtum tu?“, „Mono arba Stereo“, „Saulės miestas“, „Meilės nebus per daug“, „Laužo šviesa“ ir daugybę kitų.

Jis – kompozitorius, aktorius, visuomenininkas, solo atlikėjas bei kultinės Lietuvos grupės „Foje“ lyderis. Nuo 1983 m. aktyviai muzikuojantis Andrius savo diskografijoje turi 21 solinį albumą. Paskutinis jų – albumas „Paleisk“ – pasirodė 2021 metais. Dar 10 studijinių albumų A. Mamontovas įrašė drauge su savo grupe „Foje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.