Vilnių sudrebinusiame rokerių „Bi-2“ koncerte – ženklai, šlovinantys Rusiją: gerbėjai liko nusivylę

Penktadienio vakarą sostinėje esančioje „Avia Solutions Group“ arenoje vyko rusų progresyvaus roko grupės „Bi-2“ koncertas. Paklausyti Rusijos sukeltą karą Ukrainoje atvirai kritikuojančios grupės susirinko tūkstančiai gerbėjų.

 Koncerto akimirka.<br>M. Galadausko nuotr.
 Koncerto akimirka.<br>M. Galadausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 4:28 PM, atnaujinta Mar 16, 2024, 4:35 PM

Nors grupės nariai pasmerkė šaltakraujiškus šalies agresorės veiksmus bei paliko Rusiją, koncerte buvo galima įžvelgti šią šalį aukštinančios simbolikos.

Tą pamatė ir gerbėjai. Progresyvaus roko grupės koncerte apsilankęs Marius Galadauskas socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje teigė nesupratęs, kodėl „Bi-2“ atliko dainą, aukštinančią Rusiją. Mintimis vyras sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.

„Na vat, važiuoju iš „Bi-2“ koncerto ir apart to, kad tai buvo puikus labai aukšto lygio tiek muzikine, tiek vizualine prasme koncertas, galvoju, negi jų vadyba neperspėjo muzikantų dėl situacijos Lietuvoje?

Pasirinkti setliste Vilniuje atlikti dainą „Rodina“ su tekstu apie meilę tėvynei iki paskutinio rublio ir dar demonstruoti Rusijos imperijos simbolį yra, sakykim taip, labai idiotiškas sprendimas.

Publikos reakcija buvo wtf ir iš salės reakcijų akivaizdu, kad didesnė dalis to nesuprato.

Labiau netinkamo kūrinio setliste sugroti buvo tiesiog neįmanoma. Dėl to tikrai pikta ir be galo keista. Šaukštas deguto į medaus bačką. Labai kvailas šūvis net ne į koją, o į smilkinį“, – rašė jis.

Po šiuo įrašu įsiplieskė žmonių diskusija. Daugelio nuomonė dėl tokio atlikėjų poelgio išsiskyrė. Buvo ir tokių, kurie svarstė, kad tai gali būti provokacija.

Naujienų portalas lrytas.lt kreipėsi į koncerto organizatorius su prašymu pakomentuoti susiklosčiusią situaciją, tačiau atsakymo dar nesulaukė. Gavę jį tekstą papildysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.