Lotynų Amerikoje pripažinimo sulaukusi lietuvė Marija Clara pasirodys Vilniuje Ant scenos lips drauge su tėčiu Petru Vyšniausku

Pripažinimo Lotynų Amerikoje sulaukusi, kartu su „Grammy“ nominuotu prodiuseriu dirbanti Lietuvos atlikėja bei dainų autorė Marija Clara savo kūrybą balandžio 3 dieną pristatys Vilniuje, muzikos klube „Tamsta“. Tądien laukia šiltas, R&B ir soul’o dvasia alsuojantis dainininkės pasirodymas kartu su pianistu Giedriumi Naku ir saksofonininku Petru Vyšniausku.

 M.Clara.<br> T. Dherte nuotr.
 M.Clara.<br> T. Dherte nuotr.
 M.Clara.<br> T. Dherte nuotr.
 M.Clara.<br> T. Dherte nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 11:47 AM

Svetur jau keturiolika metų gyvenanti aksominio balso savininkė Marija Clara teigia, jog sąvokos „namai“ ir „grįžimas namo“ per tiek laiko tapo neatsiejamos nuo pasirodymų Lietuvoje.

„Koncertai Lietuvoje man – reti ir išskirtiniai. Gyvendama toli nuo gimtosios šalies labai pasiilgstu savo krašto, kalbos ir publikos, kuri kaskart mane nustebina tarpusavio supratimu“, – teigia kūrėja.

Nors Lietuvoje dainininkė koncertuoja nedažnai, ji priduria, jog Lietuvos publikos šiltas sutikimas – užburiantis ir įtraukiantis.

„Nenuostabu, jog dėl šio artimo ryšio Lietuvoje su publika bendrauju labiau atlapaširdiškai nei koncertuodama užsienio auditorijoms“, – sakė ji.

Balandžio 3 dieną Marija Clara muzikos klubo „Tamsta“ scenoje pasirodys ne viena. Kartu su ja bus galima išgirsti pianistą Giedrių Naką bei vieną iškiliausių džiazo muzikantų Lietuvoje – Petrą Vyšniauską, kuris yra ir dainininkės tėtis.

„Scenoje su tėčiu turime ypatingą ryšį – per muziką vienas kitam išreiškiame tai, ko kasdienybėje negalime pasakyti žodžiais“, – pasakoja Marija Clara.

Kūrėja taip pat pripažįsta, jog gyvenimas toli nuo Lietuvos ir ypač pandeminis laikotarpis privertė dar labiau vertinti šiuos retus pasirodymus kartu.

„Labai džiaugiuosi mūsų buvimu kartu, bendromis improvizacijomis ir kartu su juo žengdama į sceną“, – priduria ji.

Dainininkė teigia, jog šio koncerto ypatingai laukia dar ir todėl, jog pirmą kartą į sceną žengs kartu su pianistu Giedriumi Naku.

„Susitikus repetuoti abu buvome nustebę – kaip taip nutiko, kad iki šiol nesame groję kartu? Vos tik pradėjus groti, supratom, kad viskas yra taip, kaip turi būti. Giedrius iškart pajuto mano muzikos spalvas ir braižą“, – teigia Marija Clara.

Balandžio pradžioje įvyksiančiame koncerte dainininkė žada ne tik daugybę spalvų ir pasakojimų apie tolimus kraštus, bet ir staigmenų – publika išgirs sutartinių ir lietuviškos dainos premjerą.

„Prieš kelis metus patyriau didelį džiaugsmą dainuoti lietuvių kalba. Įdomiausia, jog šis lūžis įvyko koncertuojant Argentinoje – publikos akys tuomet sužibo klausdamos „kas tai?“, o aš pajutau ne tik didelį pasididžiavimą, bet ir savotišką virsmą“, – pasakoja dainininkė.

Charizmatiška, žavi, išskirtinio balso savininkė Marija Clara savo solinę kūrybą Lietuvoje pristatys vos antrą kartą. Balandžio 3 dieną dainininkė kviečia pasinerti į muziką, sklandančią tarp R&B, soul muzikos ir džiazo žanrų bei gimstančią iš jos patirčių ir išgyvenimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.