Atlikėja Godo Yorke išleidžia dainą, gyvai įrašytą Šv. Kotrynos bažnyčioje: tai kūrinys apie šviesą po tamsiausių laikų

Alternatyvios pop muzikos atlikėja Godo Yorke išleidžia savo kūrinio „Aš Tave Mylėsiu Visada“ gyvai atliktą versiją, kuri buvo nufilmuota Šv. Kotrynos bažnyčioje, jos albumo „Perkūnija“ pristatymo koncerto metu.

Godo.<br> P.Žižliausko nuotr.
Godo.<br> P.Žižliausko nuotr.
Godo.<br> P.Žižliausko nuotr.
Godo.<br> P.Žižliausko nuotr.
Godo.<br> P.Žižliausko nuotr.
Godo.<br> P.Žižliausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 3:09 PM

„Tai – man turbūt svarbiausias kūrinys. Tikiu, kad šios dainos žodžiai kai kuriems gali nuskambėti per daug pompastiškai, bet aš jais tikiu: meilė – tai energija, kuri gali sklisti amžinai, net jeigu mūsų nebebus. Ir esu labai dėkinga savo sesei, kuri paskatina kurti būtent taip, kaip aš noriu“, – kūrinį pristato atlikėja.

Kūrinys, kurio gyvą atlikimo versiją dabar video formatu išleidžia Godo Yorke, buvo nufilmuotas šių metų pradžioje, Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Ten „Aš Tave Mylėsiu Visada“ gyvai nuskambėjo pirmą kartą, ji buvo atlikta su grupe ir choru.

Kaip pasakoja pati atlikėja, pasirodymas Šv. Kotrynos bažnyčioje sukėlė tikras emocijų audras: nuo ašarų iki pasididžiavimo bei tikros ekstazės.

„Rūpinaus, kad visiems viskas būtų gerai ir būtų laimingi. Labai norėjau, kad visi jaustųsi gerai ir leistų sau pilnai atsiskleisti, o aš tiesiog mėgavausi, kad jis apskritai įvyko – džiaugiausi kiekviena minute ir kiekvienu kūriniu“, – koncertą prisimena Godo.

Tai – kol kas didžiausias ir svarbiausias koncertas Godo Yorke karjeroje: jo metu pasirodė ypatingi svečiai, aidėjo šv. Jonų gospelų choro balsai, virpėjo kanklių stygos, prisijungė kiti mylimi bičiuliai bei talentingi muzikantai.

„Buvo labai jautru „Aš Tave Mylėsiu Visada“ atlikti būtent ten, nes labiausiai norėjau, kad klausytojai ją išties išgirstų. Tai mano žinutė kiekvienam lietuviui, nes ji ne vien tik „apie meilę“, bet ir apie šviesą po tamsiausių naktų“, – sako Godo Yorke.

Albumas „Perkūnija“, kuriame ir nugulė „Aš Tave Mylėsiu Visada“, yra itin jausmingas ir literatūriškas, gimęs iš noro patyrinėti savo šamanišką, archaišką bei tuo pačiu Vakarų pasaulio prisisotinusį lietuviškumą.

O gyva „Aš Tave Mylėsiu Visada“ versija nuo šiandien prieinama Godo Yorke „YouTube“ paskyroje ir visose skaitmeninėse muzikos klausymosi platformose.

Godo Yorke (Goda Sasnauskaitė) – muzikos autorė ir atlikėja, Lietuvos alternatyvios popmuzikos scenoje jau pasižymėjusi savo nepažabojamu balsu, stilistine muzikos įvairove ir meistrišku dainų rašymu.

Godo Yorke aktyviai koncertuoja, garsiai ir atvirai kalba apie visuomenės aktualijas, sopulius, savo išgyvenimus, o gyvuose pasirodymuose įkūnija savo dievaičių – Bruce'o Springsteeno, Jeffo Buckley, Arethos Franklin, Janis Joplin – archajišką dvasią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.