Prie Lietuvoje koncertuosiančių rokerių „Five Finger Death Punch“ jungiasi žinomi vengrų metalistai „Ektomorf“

Milijonus įrašų pardavusi amerikiečių grupė „Five Finger Death Punch“, kuri šią vasarą pirmąkart koncertuos Lietuvoje, patvirtino, kad prie jos koncerto jungiasi bene garsiausia Vengrijos metalo muzikos grupė „Ektomorf“. JAV sunkiojo roko atstovus „Five Finger Death Punch“, kurių vienintelis koncertas birželio 13-ąją dieną įvyks „Žalgirio“ arenoje Kaune, jau anksčiau skelbė, kad gastrolėse po Europą juos lydės specialusis svečias – amerikiečių sunkiojo metalo grupė „Ice Nine Kills“. Šiandien oficialiai pranešta, kad „Five Finger Death Punch“ koncerte Kaune pasirodys ir Vengrijos sunkiosios muzikos scenos atstovai „Ektomorf“, pristatysiantys pernai išleistą albumą „Vivid Black“.

Prie Lietuvoje koncertuosiančių rokerių „Five Finger Death Punch“ jungiasi žinomi vengrų metalistai „Ektomorf“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Prie Lietuvoje koncertuosiančių rokerių „Five Finger Death Punch“ jungiasi žinomi vengrų metalistai „Ektomorf“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 3:02 PM

1994 m. grupę „Ektomorf“ nedideliame Vengrijos miestelyje Mezokovacshaza įkūrė charizmatiškasis dainininkas ir gitaristas Zoltanas „Zoli“ Farkas. Ši grupė nuėjo įspūdingą ir nepaprastą kelią, kad taptų viena žinomiausių ir įtakingiausių metalo grupių Europoje.

Po kelerių metų intensyvių repeticijų ir sunkaus darbo 1996 m. grupei pavyko pasirašyti pirmąją sutartį su įrašų kompanija ir tais pačiais metais išleisti debiutinį albumą „Hangok“. Nors iš pradžių šis albumas sulaukė kuklaus dėmesio, jis tapo ilgos kelionės pradžia.

Proveržis „Ektomorf“ karjeroje įvyko 1998 m. išleidus antrąjį savo albumą. Šis albumas pirmą kartą pelnė grupei tarptautinį pripažinimą ir sudomino metalo bendruomenę už Vengrijos ribų. Kitas svarbus žingsnis buvo trečiasis albumas „Kalyi Jag“ 2000 m., kuris dar labiau įtvirtino jų, kaip kylančios metalo grupės, reputaciją.

Tačiau esminis lūžis įvyko išleidus ketvirtąjį albumą „Feluvoltok Az Egbe“, kuris iš pradžių buvo išleistas vengrų kalba, o su Vokietijos leidybinės kompanijos „Silverdust Records“ pagalba išleistas anglų kalba įrašytas albumas „I Scream Up To The Sky“ grupei atvėrė duris į tarptautinę sceną.

Apie „Ektomorf“ pradėjo rašyti įtakingi muzikos leidiniai „Metal Hamme“ ir „Rock Hard“, grupė buvo kviečiama koncertuoti didžiausių Europos festivalių scenose ir pasirašė kontraktą su garsia įrašų kompanija „Nuclear Blast Records“, išleidusi itin didelės sėkmės sulaukusius albumus „Destroy“ (2004 m.), „Instinct“ (2005 m.) ir „Outcast“ (2006 m.).

Netrukus „Ektomorf“ surengė pirmąsias savo gastroles „Monster Mosh Down Tour 2005“, kuriose grupę lydėjo „Disbelief“, „Betzefer“ ir „By Night“, o vėliau surengė bendrą turą su sunkiosios muzikos titanais „Children Of Bodom“.

Vienas įdomiausių „Ektomorf“ projektų – 2012 m. vasarį išleistas akustinis albumas „The Acoustic“. Šiame eksperimentiniame albume skambėjo žinomų hitų perdirbiniai, naujos ir senos dainos, įrašytos akustiškai.

Šis netikėtas muzikinis posūkis padėjo grupei pasiekti netradicinę auditoriją ir paskatino surengti išskirtinius akustinius koncertus. 2012 m. išleidusi albumą „Black Flag“, surengė itin dideles koncertines gastroles Europoje, koncertavo garsių festivalių „Wacken Open Air“, „With Full Force“, „Sziget Festival“ scenose.

Išleidę daugybę puikių albumų ir surengę sėkmingas gastroles visoje Europoje, „Ektomorf“ nusitaikė į JAV. 2016 m. pavasarį grupė žengė ryžtingą žingsnį siekdama užkariauti Šiaurės Ameriką.

Sėkmingo proveržio turo metu muzikantai sužavėjo amerikiečių publiką per 7 savaites surengusi 40 pasirodymų turą. Tik nedaugelis grupių iš Vengrijos, jau nekalbant apie visą Rytų Europos regioną, iki tol buvo įkėlusios koją į JAV teritoriją. 2018 m. išleidusi albumą „Fury“, grupė leidosi į pirmąsias istorijoje pasaulines gastroles, kurių metu koncertavo Europoje, Azijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

Deja, netrukus pasaulį sustingdė Covid-19 pandemija, kurios metu grupės lyderis intensyviai užsiėmė muzikos kūryba. 2022 m. pabaigoje lapkritį Zoltanas „Zoli“ Farkas paėmė į rankas gitarą ir atliko „Nirvana“ dainos „Heart-Shaped Box“ versiją.

Asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje įkėlus trumpą vaizdo įrašą, dainos perdirbinys sulaukė teigiamos gerbėjų reakcijos. Tais pačiais metais daina buvo įrašyta „No Silence Studios“ studijoje Vengrijoje, o ją prodiusavo ilgametis „Ektomorf“ bendražygis Tue Madsen.

2023 m. vasario mėn. įrašų kompanijoje „Bleeding Nose Records“ išleistas singlas per trumpą laiką surinko daugiau nei pusę milijono perklausų muzikos platformoje „Spotify“. 2023 m. buvo išleistas kol kas naujausias „Ektomorf“ albumas „Vivid Black“, kurį grupė pristatys artimiausiuose savo koncertuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.