Per karščius I. Ambrazaitė iš „Pinup Girls“ siūlo gaivintis šaldytu jogurtu, o B. Nicholson – varškės ledais

Pripažinkite – karštą vasaros dieną gaivintis norisi tik šaltais patiekalais – ledais, šaltibarščiais ar bent gerai jau atšaldytais gėrimais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 10:40 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:29 AM

Ledai - vienas iš skaniausių būdų atsigaivinti ir pasmaguriauti bet kokia proga. O jeigu tie ledai pagaminti namuose, įdedant didžiulį gūsį fantazijos ir dar žiupsnelį meilės – karštą dieną atsigaus ne tik kūnas, bet ir siela.

Jei ieškote originalesnių alternatyvų ledams arba tiesiog mėgstate eksperimentuoti, siūlome paragauti šaldyto jogurto arba ledų iš varškės.

Šaldytas jogurtas - beveik kaip ledai Jei nemėgstate ledų, kaitrią vasaros dieną galite tiesiog pasmaguriauti šaldytu jogurtu. Kaip pasigaminti šį desertą, pataria grupės „Pinup Girls“ narė Ieva Ambrazaitė. Kartu su kitomis grupės narėmis ji mėgsta pasisukioti virtuvėje. O čia, kaip sako pati mergina, gimsta netikėtos idėjos.

„Užšaldyti jogurtą nutariau vien dėl to, kad nemėgstu riebių ledų. Patikėkite, tai puiki alternatyva ledams. Ir ne ką mažiau gardesnė“, - tikina mergina.

Šaldytą jogurtą, garantuoja Ieva, pasigaminti sugebės kiekvienas. Kokie ingridientai yra būtini?

„Jūsų mėgtamiausias jogurtas, vaisiai ir uogos. Vaisius ir uogas sutrinkite ir sumaišykite su jogurtu. Masę išpilstykite į indelius ir šaukite į šaldiklį“, - receptu dalijasi Ieva.

Jei norite, kad šis desertas jums primintų ledus, prieš šaldydami į kiekvieną indelį įkiškite pagaliuką. Į masę galite įmaišyti ne tik vaisių, bet ir riešutų, šokolado gabaliukų arba razinų.

Ledai iš... varškės

Žurnalistė, laidų vedėja ir kulinarė Beata Nicholson nuo karščio gelbėtis siūlo valgant ledus iš varškės. Skamba keistokai, bet, kaip savo bloge tikina patyrusi virtuvės šeimininkė, šis desertas be galo gardus.

Jums reikės dviejų šaldytų bananų, 200 g šaldytų arba šviežių uogų, pakelio liesos varškės, indelio grūdėtos varškės ir 50 ml kefyro.

„Viską pilame į virtuvės kombainas arba į smulkintuvo indą. Viens, du, trys – ir šaldytas skanus varškės desertas beveik ant stalo. Jį reikia tik užšaldyti“, - kaip pasigaminti ledus iš varškės savo svetainėje dėsto B. Nicholson.

Naminiai ledai – misija įmanoma

Klystate manydami, kad pasigaminti naminių ledų yra sudėtinga. Iš karto perspėjame, kad naminių ledų gaminimo procesas gana ilgas, tačiau skonis - nepakartojamas. Taigi, jei jums nebus gaila virtuvėje praleisto laiko, raitykitės rankoves ir prie darbo!

Vaniliniai ledai

Klasikinis ledų receptas labai paprastas. Jums reikės: 8 kiaušinių trynių, 200 g cukraus, 600 ml riebaus pieno, 200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo), vanilės.

Kiaušinių trynius gerai išmaišykite su cukrumi, kad masė taptų puri ir neliktų cukraus kruopelių. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą, įdėkite vanilės ir užvirkite. Karštą pieno ir grietinėlės mišinį palengva pilkite į kiaušinių trynius, nuolat maišykite ir lėtai kaitinkite neauštoje temperatūroje, kol masė ims tirštėti. Užvirti neleiskite. Dabar tereikia palaukti, kol paruošta masė visiškai atvės.

Atvėsusius ledus supilame į indelius ir dedame į šaldymo kamerą. Kas pora valandų pamaišome, kad nesušaltų į vientisą ledo gabalą.

Ledai su uogomis

Jums reikės: 5 kiaušinių trynių, 0,5 l grietinėlės, 1 stiklinės cukraus, braškių arba kitų jūsų mėgstamų uogų.

Kiaušinių trynius kartu su cukrumi išsukti iki purumo (tol, kol cukrus visiškai ištirps). Grietinėlę išplakite iki standumo. Išsuktą grietinėlę sumaišykite su išplakta iki purumo kiaušinių mase ir uogomis. Gautą masę parai laiko paslėpkite šaldiklyje, kad ši sustingtų.

Bananiniai grietinėlės ledai

Jums reikės: vieno kiaušinio baltymo, 80 g cukraus pudros, 3 bananų, šaukšto citrinos sulčių, 250 ml grietinėlės, žiupsnelio druskos.

Gerai atšaldytą kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų. Procesui besibaigiant įplakite šaukštą cukraus pudros – jis truputį sutvirtina išplaktą baltymą. Šakute arba smulkintuvu kruopščiai sutrinkite bananus ir nedelsiant užpilkite juos citrinų sultimis. Sudėkite likusį cukrų, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir gerai išplakite. Įmaišykite išplaktą baltymą, supilkite gautą masę į šaldymo indą. Ledus dėkite į šaldiklį. Po 45 minučių ledus ištraukite ir išmaišykite. Šį veiksmą kartokite kas 40 minučių tol, kol ledai visiškai sušals.

Ledai su griliažu

Jums reikės: 400g grietinėlės (35 proc. riebumo), 3 kiaušinių, 150 g cukraus, vanilinio cukraus, saujos griliažo saldainių.

Trynius, atskirtus nuo baltymų išplakite su cukrumi (taip pat ir vaniliniu). Baltymus įdėkite į šaldytuvą, kad būtų šaltesni, tuo tarpu grietinėlę išplakite iki standumo. Galiausiai iki standžių putų išplakite atšaldytus baltymus. Viską sumaišykite ir supilkite į šaldymui skirtą indą. Ledus dėkite į šaldiklį. Po 45 minučių ledus ištraukite ir išmaišykite. Šį veiksmą kartokite kas 40 minučių tol, kol ledai visiškai sušals.

Šokoladiniai ledai

Jums reikės: litro pieno, 100 g šokolado, 150 g cukraus, šaukšto kakavos, šaukštelio vanilės, 3 kiaušinių trynių.

Užvirinkite pieną, į jį supilkite prieš tai ištirpintą šokoladą ir kakavą. Viską kartu pavirkite 5 minutes. Išsukite trynius su cukrumi. Įpilkite pieno, šokolado ir kakavos masę. Viską pagardinkite vanile ir atvėsinkite. Palikite stingti šaldiklyje tol, kol jie visiškai sustings. Kas valandą ledus ištraukite ir išmaišykite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.