Iš Mykono salos grįžęs fotografas G. Žilinskas: „Reikėjo sau įsikąsti, kad įsitikintum, jog nesapnuoji“

Lyg iš pasakų išdygę balti nameliai, siauros gatvelės, gausybė kultūringų bei stilingų žmonių, puikus maistas bei penkių žvaigždučių viešbutis. Tokius įspūdžius parsivežė fotografas Gediminas Žilinskas iš Graikijai priklausančios Mykono salos.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Jul 17, 2012, 12:49 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:11 AM

„Mykonas – „teisingų“, smagių žmonių vieta“, - trumpai apibūdina salą fotografas.

G. Žilinskas į šią salą skrido daryti fotosesijos. Tačiau laiko užteko ir padirbėti, ir pailsėti.

Po fotosesijos Egėjo jūros fone G. Žilinskas su kolege išsinuomojo automobilį ir keliavo po salą.

„Čia nėra labai aukštų kalnų, augmenija padžiūvusi, žalumos nedaug. Tačiau paplūdimiai – labai geri ir jų daug. Kiekvienas jų turi savo klubą – galima išsinuomoti gultą, atsigaivinti bare, groja muzika. Ir publika kiekviename jų labai skirtinga. Vienuose – jaunimas, kituose – vyresni žmonės, trečiuose – turtingesni žmonės, atplaukę su jachtomis“, - dalijosi prisiminimais G. Žilinskas.

Šioje saloje jis lankėsi pirmą kartą. Tačiau Mykono peizažas jam priminė Kretą. Tiesa, miesto šurmulys čia labiau primena Ibizą: senamiestyje daug klubų, barų. Aktyvus naktinis gyvenimas verda ne tik baruose – Mykono senamiesčio parduotuvės veikia iki paryčių, tad nusipirkti suvenyrą ar įdomų drabužėlį galima ir trečią ar ketvirtą valandą ryto.

G. Žilinskas gyveno šalia senamiesčio įsikūrusiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Cavo Tagoo“. Ši vieta vadinama mažąja Venecija, mat namai pastatyti prie pat jūros.

„Ypač čia žavi maži, iš molio drėbti, baltai bei mėlynai nudažyti namukai ir siauros gatvelės. Pirmą kartą atėjęs į senamiestį jautiesi kaip pasakoje. Reikia sau įsikąsti, kad įsitikintum, jog nesapnuoji.

Senamiestis turi magišką aurą, tokio jausmo nesu niekur patyręs. Siauros gatvelės viena su kita jungiasi, barai, kavinės keičia vienas kitą. Nei pradžios, nei pabaigos. Lyg vaikščiotum prekybos centre po atviru dangumi. Net naktį gatvės taip apšviestos, kad gali sumaišyti dieną su naktimi. Juolab, kad naktį čia pilna žmonių. Visi apsipirkinėja, linksminasi, geria, valgo“, - pasakojo G. Žilinskas.

Fotografą sužavėjo ir Mykone sutikti žmonės. Anot jo, dauguma jų - stilingi, gražūs, kultūringi ir pakankamai turtingi.

„Juk svarbu ne tik vaizdas pro langą, bet ir kaimynai, kurie gali viską sugadinti“, - šypteli jis.

Mykone G. Žilinskas sutiko ir keletą lietuvių. Šie rekomendavo nueiti į garsų „Kikos“ restoraną. Šis restoranas garsus ne tik savo maistu, bet ir tuo, kad jame nėra elektros. Visą maistą virtuvės šefai gamina ant ugnies, viduje apšvietimui elektra taip pat nenaudojama. Todėl restoranas saulei leidžiantis uždaromas.

„Buvo taip skanu, kad trūksta žodžių“, - šio restorano maistą gyrė G. Žilinskas.

Fotografas teigia, kad maistas šioje saloje – ypač skanus.

„Nežinau, ar mes pataikydavome į geras vietas, ar visur taip skanu, bet daugumoje vietų maistas yra tobulas. Jūros gėrybės, žalias maistas – viskas nuostabiai paruošta. Aptarnavimas irgi puikus", - gyrė G. Žilinskas.

Keliaujantiems į šią salą fotografas pataria neužkandžiauti bet kur.

„Mykone ar pirksi sumuštinį, ar valgysi prastoje užkandinėje, ar eisi į gerą restoraną, visur sumokėsi panašią pinigų sumą. Neteko būti restorane, kurio kainos būtų neįkandamos. Patiekalai – nuo 15 iki 30 eurų. Todėl reikia rinktis gerą vietą“, - pataria jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.