Anykščiai pasipuošė įspūdingais floristiniais kilimais

Savaitgalį Anykščiuose praūžusioje miesto šventėje netrūko pramogų. Miesto mero Sigučio Obelevičiaus iniciatyva, Antano Baranausko aikštėje jau kelintus metus iš eilės čia organizuojamas kaskart vis didesnio susidomėjimo sulaukiantis floristinių kilimų konkursas, kuris šiemet dėl jame apsilankiusių svečių iš Vokietijos, jau įgavo tarptautinio konkurso vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jul 21, 2012, 7:32 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:16 PM

Šiemet kilimus iš augalų pynė net 18 dalyvių, atvykusių iš Vilniaus, Panevėžio, Joniškio ir be abejo – iš pačių Anykščių. Konkursinėje programoje dalyvavo ir Bernburgo miesto Anhalto aukštosios mokyklos atstovai. Pasitelkę savo fantaziją ir paisydami floristinių audimo technikų, konkurso dalyviai stengėsi parodyti tai, ką moka geriausiai. Spalvingomis gėlėmis ir įmantriais raštais marginti kilimai nusidriekė miesto aikštėje, juos galėjo apžiūrėti visi norintys.

Pats Anykščių meras – biologas, gėlininkas, todėl tokio pobūdžio konkursai – jam itin įdomūs. Šiuo renginiu buvo skatinama labiau pažinti augalus, ugdyti žmonių kūrybiškumą, susipažinti su floristikos subtilybėmis. Galiausiai specialiai sudaryta komisija įvertino kilimų originalumą, jų kompoziciją ir estetinį vaizdą. Bendru sprendimu buvo išrinkti penki konkurso nugalėtojai, kuriems organizatoriai padovanojo fotoaparatus ir piniginius prizus nuo 800 iki 2000 litų.

Pirmoji vieta atiteko Naujųjų Elmininkų bendruomenės nariams (jiems įteikti 2000 litų), antroji - Piktagalio bendruomenei (1400 litų), trečioji – Traupio bendruomenei (1200 litų), ketvirtoji – Debeikių bendruomenei (1000 litų) ir penktoji – Troškūnų bendruomenei (800 litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.