Po atostogų Ispanijoje grįžusi G. Valaitytė: „Skaniai valgiau ir drybsojau prie baseino“

Šiame Ispanijos miestelyje atlikėja su bičiuliais lankėsi jau antrą kartą. Ten Gintarės draugai turi apartamentus ant jūros kranto. Merginai beliko susikrauti lagaminą, įsigyti lėktuvo bilietą ir ji jau kaitinosi palmių ir gražių vaizdų apsuptyje. Su Torevjechos ir jos įžymiomis apylinkėmis ji susipažino pernai, kada ten viešėjo pirmą kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 24, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:39 PM

Šiame Ispanijos miestelyje atlikėja su bičiuliais lankėsi jau antrą kartą. Ten Gintarės draugai turi apartamentus ant jūros kranto. Merginai beliko susikrauti lagaminą, įsigyti lėktuvo bilietą ir ji jau kaitinosi palmių ir gražių vaizdų apsuptyje. Su Torevjechos ir jos įžymiomis apylinkėmis ji susipažino pernai, kada ten viešėjo pirmą kartą.

„Dieną drybsodavau prie jūros arba vidiniame namo kieme prie baseino. Skaitydavau knygą ir žurnalus. Grįžau pailsėjusi, todėl ir vėl galiu kibti į darbus“, – šypsojosi atlikėja.

Atitrūkti nuo Lietuvos Gintarei pavyko dar ir dėl to, kad, be bičiulių, ji nesutiko nė vieno kraštiečio. Rusakalbių – vos vienas kitas. Aplink daugiausia buvo ispanų, britų ir vokiečių.

G. Valaitytė svetur pamiršo ir naktines pasilinksmino vietas. Nei triukšmingų barų, nei naktinių klubų merginai nepritrūko. „Pusę vasaros su grupe koncertuodavome įvairiuose klubuose ir šventėse, todėl nieko panašaus nesinorėjo. Tuoj mane galėsite įrašyti į pagyvenusių žmonių gretas“, – juokėsi atlikėja.

Gintarė pasakojo, kad Ispanijoje sunku rasti tylią vietelę. Ypač pradedant temti, kada vietiniai ir atvykėliai restoranuose susėda vakarieniauti.

„Ir jie tai daro 4-5 valandas. Daug ir garsiai kalba, bendrauja tarpusavyje ir mėgaujasi maistu. Toks jau tų ispanų temperamentas, kartais sugebėdavau ir nuo to pavargti“, – šyptelėjo G. Valaitytė.

Torevjechoje lietuviai kas vakarą eidavo vakarieniauti vis į kitą restoranėlį. Nors apartamentuose buvo virtuvė, suktis prie puodų niekam nesinorėjo: „Kai taip karšta, užtekdavo nusipirkti vaisių.“ 

Nors daugelis atostogautojų grįžę iš kelionės skundžiasi keliais priaugtais papildomais kilogramais, Gintarė patikino, kad jai poilsis Ispanijoje buvo puiki dieta. G. Valaitytės dienos mitybos racioną sudarė žuvis, salotos, alyvuogės ir jūrų gėrybes. Ten jos, pasak Gintarės, labai populiarios ir nebrangios.

„Viename restorane buvo rengiami midijų vakarai. Jos ten pakankamai pigios. Brangiausiai už vakarienę su užkandžiais ir taure vyno teko sumokėti 20 eurų“, – kalbėjo G. Valaitytė.

Atlikėja pasakojo, kad jos nesugundė ir vietinės drabužių parduotuvėlės bei gatvėje pardavinėjamos prekės. Vienintelis merginos noras buvo atsipalaiduoti ir laiką skirti tik sau. „Anksčiau nuvykusi į svečią šalį būtinai apžiūrėdavau ir parduotuvių asortimentą, tačiau šįsyk to nebuvo. Buvau labai pavargusi, todėl drabužiai nerūpėjo.“

Didesnių išvykų šią vasarą Gintarė neplanuoja. Su grupės „ŠarkA“ merginos kartu išvyks pailsėti nebent žiemą, kada švęs grupės vienerių metų gimtadienį.

„Rudenį laukia nauji projektai. Gal dar ir pavyks iki tol kur nors išvažiuoti. Būtų šaunu praleisti savaitę kaimo sodyboje. Pabūti be triukšmo, visiškoje ramybėje...“, – vylėsi G. Valaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.