Lietuviai varžėsi bėgdami bebrų takais

Širvintų rajone vyko netradicinės bėgimo varžybos. Daugiau kaip šimtas dalyvių bėgo maždaug 5 kilometrų trasą. Atstumas nėra didelis, tačiau norintys jį įveikti turėjo gerokai sušlapti. Asfaltą ir miško keliukus šiose varžybose atstojo pelkės ir purvas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vidmantas Balkūnas

Aug 11, 2012, 10:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:38 AM

Bene pirmą kartą Lietuvoje rengiamos panašaus pobūdžio varžybos turėjo ką pasiūlyti įvairaus pasiruošimo sporto entuziastams. Dalyviai varžėsi 5-ių ir 10-ies km trasose, taip pat estafetėje 2 po 5 km. Varžybose savo jėgas išmėgino ir daugiau kaip 10 vaikų, kurie įveikė ne tokią sudėtingą trasą.

Prieš varžybas organizatorius Martynas Preikšaitis apie bėgimą pasakojo su pakylėjimu:  „Tai netradicinis laisvalaikio praleidimo būdas pelkėje, kurioje sušlapsite iki ausų, išsivoliosite purviname dumble, aplankysite pelkynų vietas, kuriose, atrodo, žmogaus tarsi nebūta. Dalyviams teks šliaužti, lipti per luomus, šokinėti per padangas“.

Tiesa, beveik visi finišavę dalyviai nutarė, kad kitąmet reiktų sudėtingesnės trasos ir įvairesnių kliūčių. Dauguma jų tikėjosi daug sudėtingesnio ruožo.

Pasaulyje tokios ekstremalios varžybos jau yra populiarios, o Lietuvoje panašaus pobūdžio sportas dar tik mezga pirmąsias varžybas. Tiesa, į šias varžybas atvyko ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš užsienio.

Pirmasis dalyvis įveikęs 5 km distanciją buvo Marius Kaminskas. Jis pagrindinę trasą įveikė perpus greičiau, nei planavo organizatoriai – 28 min. Kitam dalyvui nubėgti dvigubai ilgesnei distanciją prireikė mažiau nei valandos.

Organizatoriai tikisi bėgimo per pelkes tradiciją tęsti ir kitąmet, o pats bėgimas gali tapti tradiciniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.