V.Uspaskicho dienos Palangoje: tarnai, pramogos ir parkų baimė

Ilsisi savo bendrovės poilsinėje

V.Uspaskichas jau daugiau nei 20 metų kasmet atostogauja Palangoje.<br>R.Ziabkutės nuotr.
V.Uspaskichas jau daugiau nei 20 metų kasmet atostogauja Palangoje.<br>R.Ziabkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 20, 2013, 8:40 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:23 PM

Daugeliui, tik ne Viktorui Uspaskichui. Jau porą dešimtmečių kasmet Palangoje atostogaujantis politikas tvirtina, kad jam šiame kurorte prasto oro nebūna: „Pliaže pramogų galima susirasti ir lyjant lietui. Pavyzdžiui, plaukioti jūroje vandens motociklu. Manęs nevaržo ir vėsesnis jūros vanduo. Toks man dar labiau patinka. Aš ir žiemą jūroje maudausi“.

Politinių audrų per sezoną išvargintas ir liepą teismo kaltu pripažintas politikas apgailestavo, kad dėl įvairių reikalų į Palangą galėjo atvažiuoti tik prieš Žolinę. Anksčiau Lietuvos pajūryje praleisdavo visą rugpjūtį. Užtat šiemet iš kurorto ketina išvažiuoti tik rugsėjo pradžioje.

Ilsisi savo bendrovės poilsinėje

Su šeima atvykęs į Palangą politikas  apsigyvena kurorto centre esančiuose „Vikondos“ bendrovės poilsio namuose. Čia šios įmonės savininkui priklauso dviejų aukštų korpusas.

Kiek jame ten kambarių, politikas neatskleidė. Tiesa, pasakė, kad likusioje pastato dalyje dar yra 10 kambarių. Ten poilsiauja „Vikondos“ darbuotojai.

Anksčiau jie čia atvykdavo nemokamai, bet pastaruoju metu jau turi susimokėti, kaip tvirtino pašnekovas, nedidelį mokestį.

V.Uspaskichas teigė, kad net ir mėnesį poilsiauti Palangoje jam nepabosta: „Man Palanga patinka. Daugiau nei 20 metų aš niekur kitur nebuvau išvykęs ilsėtis.

Pas mane čia yra visa poilsiui pritaikyta bazė: pirtis, baseinas, sava virtuvė, mano vandens motociklas, motoroleris, kuriuo važiuoju prie jūros“.

Pliaže jis būna beveik kasdien. Dažniausiai prie jūros po pietų važiuoja kartu su savo dešimtmete dukra Juste, su kuria jūroje važinėja ir vandens motociklu.

Kaitintis ant smėlio pliaže V.Uspaskichas nemėgsta. Į paplūdimį neima jokio patiesalo.  Žmona Jolanta Palangoje dažnai laiką leidžią atskirai, nes, anot politiko, jo ir žmonos poilsio grafikas nesutampa.

„Su manimi laiką kartu leidžia dukra. Vakare mes į miestą jau išeiname visi kartu.

Anksčiau į Palangą kartu važiuodavo vyresnė duktė Laura, kuriai dabar 20 metų. Vilniaus Gedimino universitete trečiame kurse ji studijuoja kūrybinę industriją.

Dabar Laurą pakeitė Justė. Su ja mes kartu ilsimės ne tik pliaže. Namuose žaidžiame biliardą, susigalvojame kitų pramogų“, - pasakojo jis.

Romanų per atostogas neskaito 

Poilsiaudamas Palangoje V.Uspaskichas savo dienotvarkės neplanuoja: „Atsikeliu, paimu knygą, porą valandų paskaitau. Būna, kad po to vėl užmiegu“.

Politikas neatskleidė, kokią literatūrą jis skaito. „Vieniems patinka romanai, o man tokios knygos, iš kurių galima pasimokyti, kažką sužinoti“, - miglotai paaiškino Seimo narys.

V.Uspaskichas atsisakė įvardyti šiuo metu skaitomą knygą: „Nesakysiu, nes kai vieną kartą pasakiau, prasidėjo visokios diskusijos internete, ar aš teisingą knygą skaitau“.

O ką ir kur valgo milijonierius?

Pusryčius, pasirodo, pasigamina pats. Iš pradžių valgo prieš dvi dienas užmerktas avižų kruopas. Vėliau pasipjausto šviežių daržovių, valgo žalią sūdytą, su prieskoniais paruoštą žuvį, kurią iš anksto užšaldytą atsiveža iš Šiaurės.

Taip pat - sūdytus grybus, šviežius lazdyno riešutus.  Vakarieniauja  dažniausiai mieste.

Dukrą Justę prižiūri kartu su ja laiką leidžianti auklė, poilsio namų administratorius į paplūdimį nutempia vandens motociklą.

Kai prireikia, jis į poilsio namus atveža masažuotoją. Kita darbuotoja politiko šeimai valgį ruošia poilsio namų virtuvėje.

Vieta, kurioje reikia linksmintis

Vakarop poilsiautojas su šeima eina pasižmonėti. Kur daugiau - į J.Basanavičiaus gatvę. Čia turi ir savo mėgstamą užeigą - žuvies restoraną, kuriame dažniausiai vakarieniauja.

Triukšmas šioje gatvėje jo netrikdo: „Tai ne miegamasis rajonas. Čia žmonės atvažiuoja pasilinksminti. Kodėl šioje gatvėje reikia riboti muziką? Tegu žmonės džiaugiasi. Jei žmonės ir išgėrę, tačiau jie yra ne pikti, o laimingi“.

Iki vidurnakčio mieste užtrunkantis politikas J.Basanavičiaus gatvėje, jaučiasi saugus. Anot jo, čia viešąją tvarką prižiūrintys pareigūnai nekrenta į akis, bet dirba gerai. V.Uspaskichas pastaraisiais metais šioje gatvėje nematė nė vieno incidento.

Jis prisiminė, kad sovietiniais laikais J.Basanavičiaus gatvė būdavo tuščia jau 20-21 valandą, o dabar kurortas yra gerokai pasikeitęs.

Į Palangą investuoti nežada

Meilę Palangai prisiekęs politikas vis tik pripažino, kad kurortui dar daug ko trūksta: teatro, kino teatro, atrakcionų.

Mat V.Uspaskichas - kino ir teatro mėgėjas. Nuvykęs į Maskvą nepraleidžia progos pasižiūrėti gerą kino filmą ar spektaklį.

Tačiau Palangoje tokios galimybės nėra, o  investuoti Lietuvos pajūryje milijonierius neketina.

„Verslas turi atsipirkti. Aš tokių objektų Palangoje nematau. Gal ir galima būtų čia pastatyti kokį ledo maniežą, tačiau verslą reikia daryti dar ir su malonumu. Kad džiaugtųsi širdis.

Lietuvoje to džiaugsmo nėra, nes čia visi verslininkai vadinami sukčiais. Buvęs Amerikos prezidentas Ronaldas Reaganas kartą JAV verslininkus pavadino šalies didvyriais, kurie sukūrė valstybę.

Lietuvoje tokio požiūrio nėra. Verslą pradėjusiam žmogui ne padedama, o trukdoma. Jis iš karto įtariamas mokesčių slėpimu, nuo pirmos dienos užgriūna įvairūs tikrintojai.

Kėdainiuose mano pastatytas gamyklas nuo 2006 iki 2008 metų tikrino 132 kartus. Jei V.Uspaskichas investuotų Palangoje, prie tokio objekto iš karto rikiuotųsi įvairios inspekcijos“, - širdgėlą liejo V.Uspaskichas.

Parke nesijaučia saugus

Tarp kitų Palangos trūkumų - ir parkai. Netinka net Europoje garsėjantis Palangos Birutės parkas?

„Reikalingas ne tik parkas pasivaikščiojimams, kur reikia nerimauti, ar ten kas nors tau netrenks per galvą. Reikia tokio parko, kaip Londone, kuriame būtų galima pailsėti.

Tokiame parke turėtų būti vaizdo kameros, kad žmogui būtų saugu atsisėdus paskaityti knygą. Birutės parke tai daryti ne visada yra saugu“, - paaiškino V.Uspaskichas.

Tokia politiko nuomonė kiek nustebino. Dar neteko girdėti apie poilsiautojų užpuolimus Birutės parke, nebent kas ten knygas mėgintų skaityti naktimis.

„Nenoriu leistis į detales, tačiau jei vienas žmogus nori pabūti Palangos parke, jam nėra visiškai saugu“, - atkirto  politikas.

Pliaže nėra gerų restoranų

Palangos paplūdimiuose V.Uspaskichas norėtų matyti tokių restoranų, kokie yra Ispanijoje, Graikijoje, Prancūzijoje. Kad iš pliažo būtų galima nueiti tiesiai prie staliuko ir pavalgyti.

Tačiau gal tose šalyse restoranai prie pat paplūdimio yra todėl, kad ten nėra kopų?

„Gerbiamieji, ten supranta, kad poilsiautojui reikia ne kopų, o poilsio infrastruktūros objektų. Pagaliau, jei mūsų paplūdimiuose ir yra kopos, leiskite bent kelis kokybiškus restoranus pastatyti pačiame pliaže“, - paaiškino Seimo narys.

O jei pliažuose pastatytus statinius nuplaus rimtesnė audra?

„Tai - ne jūsų rūpestis. Specialistai žinos, kaip pastatyti, kad nenuplautų. Gal ant kokių polių“, - svarstė V.Uspaskichas.

Viskam pritrūksta laiko

Baigus pokalbį lauke politikas sutiko parodyti, kaip su dukra žaidžia biliardą. Tuo metu į poilsio namus grįžo ir politiko žmona Jolanta, tačiau fotografuotis kartu su visa šeima griežtai atsisakė - tam ji nepasiruošusi.

„O tu, žurnalistas, galvojai, kad taip iš karto imsi ir įkalbėsi“, - Jolantai nuėjus pasišaipė V.Uspaskichas.

Anot jo, žmona pati vengia savo fotografijų žiniasklaidoje, nes viešoje vietoje nepageidauja aplinkinių dėmesio.

Po biliardo partijos V.Uspaskichas aprodė poilsio namus, virtuvę. Net pravėrė šaldytuvą ir šaldiklyje sukrautas rietuves šaldytų žuvų.

Beveik kasdien Viktoras kaitinasi pirtyje, išsimaudo baseine. Jei oras prastesnis, jam kepamas šašlykas.

„Čia atostogaujant net ir mėnesį, viskam pritrūksta laiko“, - atsisveikindamas atsiduso poilsiautojas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.