Sardinijos Porto Červo – vieta, kur linksminasi milijonieriai

Papasakosiu apie Sardiniją, tik ne tą, kuri daugelyje lietuviškų portalų apibūdinama kaip „laukinė gamta, ramybė ir paprastumas“, o apie tą Sardinijos dalį, kur švartuojasi jachtos, kur linksminasi viso pasaulio karaliai, Arabijos princai, aristokratai, prezidentai, Rusijos energetikos šaltinių magnatai, Azijos milijardieriai, žvaigždės ir šou pasaulio atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Rutkauskaitė

Sep 19, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:33 AM

Nesate girdėję apie tokią vietą? Gali būti, juk atostogauti čia sau gali leisti ne bet kas. Į smaragdinę Sardinijos pakrantę iš viso pasaulio susirenka prabangias keliones privačiais lėktuvais pamėgę milijonieriai, o į jūrų uostą Porto Červo suplaukia pasaulio jachtos, dažnai labiau primenančios laivus. Šis uostas tikrai nenusileidžia Monako uostui.

Dažniausiai prabangios jachtos ir plaukioja maršrutu Monakas-Porto Červo, užsukama ir į Kaprio salą. Pastarąjį dešimtmetį į šį maršrutą vis dažniau įtraukiami ir Arabijos krantai.

Porto Červo yra privatus uostas, jis priklauso Aga Khanui ir jo investuotojų organizacijai. Prieš tai čia ganėsi avys ir nebuvo net kelių, o dabar uoste stovi ilgiausios privačios jachtos iš viso pasaulio, uolose kasami tuneliai su privačiais įvažiavimo keliais į vilas, turinčias privačius paplūdimius.

Dideliam mano nusivylimui, man neteko pamatyti pono Abramovičiaus jachtos, kuri iki praėjusių metų buvo ilgiausia pasaulio jachta, tokia ilga, kad tik po įnirtingų diskusijų ją įsileido į Porto Červo, nes ta jachta buvo priskiriama jau laivų kategorijai. Tačiau tuo Abramovičiaus nelaimės nesibaigė – šiais metais jo jachta atsidūrė antroje vietoje, nes kažkoks arabas panoro būti sąrašo viršūnėje.

Man teko pasitenkinti Dilbaro jachtos vaizdu. Ji yra tik septyniolikto pagal sąrašą turtingiausio ruso ir aštuoniolikta jachtų sąraše. Graži ir panelė, vardu Moura. Beje, jau kaip ir ponia, nes jai – dvidešimt ketvirti gyvenimo metai. Kažin kuo ji tokia ypatinga, kad arabas jos savininkas (dirbantis Saudo Arabijos princo dešiniąja ranka) jos neiškeičia į naujesnę? Juk daugpatystė galima, ypač turint galimybių gyventi pasiturinčiai? Turbūt čia tikra meilė, nes net vardas visuose trijuose šonuose parašytas 24 karatų auksu. O štai „Mis Katerina“ prieinama ir jums – savaitės pasiplaukiojimas kainuoja „tik“ apie 400 tūkst. eurų.

Garsioji Flavio Briatore „Billionaire“ diskoteka netoli, joje vakarais šėlsta žymiausi A serijos futbolininkai, Holivudo aktoriai, šou atstovai, dainininkai, o dienos metu skėtis nuo saulės ir gultas kainuoja apie 500 eurų. Sakot, o kaip gi ten patekti? Kai vyksta privatūs vakarėliai, pakliūti galima tik turint asmeninius kvietimus, o kai įžymybių nėra, klubas atviras visiems.

Tačiau ne paslaptis, kad pats F.Briatore čia lankosi vis rečiau. Kodėl? Nes šiuo metu Italijos mokesčių inspekcija kontroliuoja grynųjų pinigų srautus, paprastai tariant, negalima išleisti daugiau nei tūkstančio eurų grynaisiais. O klubui, kur per vakarą žmonės išleidžia vidutiniškai 25 tūkst. eurų, o minimali staliuko kaina prasideda nuo 5 tūkst., tai verslo stabdis.

Ši vieta tiesiog apipinta legendomis, kaip turtuoliai švaistosi pinigais. Pavyzdžiui, ankščiau nebuvo aišku, kaip sodininkas ar paprastas virėjas gali važinėti su mašinomis, kurių vertė siekia kelerių metų jų atlyginimą. Atsakymas paprastas – kol nebuvo populiarios mašinų nuomos paslaugos, atvykę rusai ir arabai nusipirkdavo automobilius kasdieniniam naudojimui, o pasibaigus atostogoms padovanodavo jiems dirbusiems žmonėms.

Jeigu keliausite į Sardiniją, nuvykite į Porto Červo tam, kad nors dieną liktumėte be žado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.