Lietuvos pirtininkai tapo pasaulio čempionais

Lietuvos pirtininkų komanda tapo savaitgalį Austrijoje vykusio pasaulio saunos čempionato nugalėtoja.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 30, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:36 PM

Dešimt patyrusių komandų už savęs palikusios Lietuvos komandos nariams: Vladui Jokubauskui ir Jurgitai Mazurkevičiūtei - toks pasiekimas tapo malonia staigmena. Lietuviai šiose varžybose dalyvavo pirmą kartą.

„Į Austriją vykome ne turėdami tikslą nugalėti, norėdami pristatyti lietuvišką pirtį ir jos tradicijas. Tai, kad mūsų pasirodymas padarė įspūdį žiuri nariams, yra malonu, o pasiektas rezultatas tik dar labiau padės garsinti lietuvišką pirtį, ir jos privalumus“, - portalui lrytas.lt sakė V.Jokubauskas.

2012 metais Europos vanojimo čempionu tapęs V.Jokubauskas ir šiemet Europos vanojimo čempionate triumfavusi J.Mazurkevičiūtė per savo pasirodymą Austrijoje nusprendė pademonstruoti tai, ką geriausio turi lietuviška pirtis.

„Vežėmės per 20 skirtingų vantų, įvairių žolynų. Kiekviena komandos pasirodymui buvo skirta 20 minučių. Komandos pasirodymą saunoje stebėdavo 50 žmonių.

Balsuojama buvo vandeniu. Kiekvienas stebėtojas turėjo stiklinę, į kurią priklausomai nuo to, kaip patiko pasirodymas, prisipildavo tam tikrą kiekį.

Kuo labiau patiko pasirodymas, tuo pilnesnę stiklinę vandens žiuri narys išpildavo į šiai komandai vertinti skirtas tris talpas.

Kai kurių komandų pasirodymai buvo panašūs į spektaklius – su šviesų ir dūmų efektais. Mes gi pasinaudodami atsivežtomis vantomis pasistengėme perteikti natūralius žolynų kvapus.

Nenaudojome jokių cheminių preparatų, kuriuos naudojo kitos komandos. Gal būt tas natūralumas ir papirko mūsų pasirodymą stebėjusius pirtininkus“, - svarstė kartu su kolege saunų čempionato nugalėtoju tapęs V.Jokubauskas.

Prie Europos vanojimo čempiono titulo pasaulio saunos čempionato nugalėtojo titulą pridėjęs V.Jokubauskas labiausiai džiaugėsi tuo, kad šie pasiekimai padeda populiarinti lietuvišką pirtį.

„Anksčiau pirčių žinovai išskirdavo tris pagrindines jų rūšis: suomišką sauną, rusišką pirtį ir turkišką hamamą. Dabar į šių pirčių gretą jau galima statyti ir lietuvišką pirtį, o ir pats žodis „pirtis“ jau tapo lietuviškos pirties atitikmeniu bei yra suprantamas įvairių šalių pirtininkams“, - sakė V.Jokubauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.