N.Kazlauskaitės-Kazlaus patarimai keliaujantiems į Milaną

Opera, katedra, kava, vienuolynas, mados namai. Tai raktiniai žodžiai, apibūdinantys Milaną ir nubrėžiantys maršrutą 24 valandoms. Operos primadona Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus besiruošiantiems aplankyti šį Italijos miestą pataria įsidėmėti tuos šešis žodžius. Jie vedžios po senamiestį, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

N.Kazlauskaitė-Kazlaus primygtinai siūlo aplankyti gotikinę Milano katedrą.
N.Kazlauskaitė-Kazlaus primygtinai siūlo aplankyti gotikinę Milano katedrą.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-11-19 06:12, atnaujinta 2018-02-20 07:15

Gotikinė Milano katedra – XIV amžiaus architektūros kūrinys pačiame miesto centre. Verta ne tik nusifotografuoti, bet ir užsukti į vidų pasisemti ramybės. Netoli katedros – virtinė muziejų, tad jei domitės istorija, menu, architektūra, atverkite jų duris.

„Bet labiausiai rekomenduočiau apsilankyti Švč.Mergelės Marijos Maloningosios vienuolyne (Santa Maria delle Grazie), kuriame yra garsioji Leonardo da Vinci freska „Paskutinė vakarienė“. Iš anksto užsiregistruokite internetu savo apsilankymo dieną, nes į vienuolyną dėl šio italų Renesanso genijaus kūrinio plūsta turistų srautai iš viso pasaulio“, – patarė N.Kazlauskaitė-Kazlaus.

Milano paveikslas neįsivaizduojamas ne tik be dailininkų potėpių, bet ir be operos skambesio. „Operos tėvynė – Italija, todėl klasikinės muzikos gurmanams būtina apsilankyti viename garsiausių Europos teatrų Milano „La Scala“. Prestižinis operos teatras puoselėja itališkos muzikos tradicijas – šie metai buvo skirti Giuseppe Verdi 200-osioms gimimo metinėms. „La Scala“ scenoje sukurta daug įvairių šio garsaus italų kompozitoriaus operų pastatymų“, – praleisti vakarą teatre patarė N.Kazlauskaitė-Kazlaus.

2013–2014 metų „La Scala“ sezono atidarymui gruodžio 9-ąją ruošiama G.Verdi „Traviata“. Tad jeigu ketinate tuo metu vykti į Milaną, nepraleiskite progos nueiti į premjerą.

Lietuvių sopranui puikiai pažįstama didinga ir tuo pat metu jauki „La Scala“ atmosfera – šiame teatre N.Kazlauskaitė-Kazlaus repetuoja Izoldos partiją Richardo Wagnerio operoje „Tristanas ir Izolda“. N.Kazlauskaitei-Kazlaus repeticijų metu akompanuoja „La Scala“ muzikos vadovas, pianistas Jamesas Vaughanas, bet ši vokiečių kompozitoriaus opera nuskambės ne Milane, o Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. R.Wagnerio, buvusio G.Verdi amžininko, garsioji opera gruodžio 14-ąją Vilniuje skambės pirmąkart.

Milanas – ne tik operos mėgėjams, bet ir maisto gurmanams. Prabangiausi restoranai – visai šalia „La Scala“. Prieš spektaklį ar po jo užsisakykite itališko aperityvo (mokama už gėrimą, o užkandžiai nekainuoja), paskanaukite jūrų gėrybių, įvairių žuvų, deserto.

„Žvalgantis po Milaną būtų nuodėmė per dieną neišgerti bent trijų puodelių kavos. Itališka kava, kiek keliavau po pasaulį, yra nepralenkiama savo skoniu. Atvykusi į Milaną pirmiausia užsisakau kapučino, o papietavusi išgeriu espreso“, – paakino kavos mėgėja N.Kazlauskaitė-Kazlaus.

Milanas suteiks peno ir dvasiai, ir skrandžiui. Tačiau Milane galite pasižvalgyti ir pirkinių, pažymėtų garsių italų mados namų ženklais.

Pasukę nuo katedros į pėsčiųjų pasažą („Galleria di Milano“), išvysite užrašus „Prada“, „Gucci“, „Armani“, „D & G“, „Etro“. Nepraleiskite progos įsigyti madingų rūbų. Jeigu sekate išpardavimus, įsidėmėkite, kad Milane nuolaidų metas – vasara ir žiema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.