Kurios vietos lėktuve yra geriausios?

Ar pažįstamas jausmas, kai visą trijų valandų trukmės skrydį tenka sėdėti įspraudus kelius į priekinę sėdynę arba stumdytis alkūnėmis su kitais keleiviais? O gal jus erzina maisto kvapai ir tvarkomų indų barškesys, visą skrydžio laiką sklindantys iš lėktuvo virtuvėlės?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 1, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:41 AM

Gal ir ne visada yra galimybė pasirinkti vietą lėktuve, tačiau juk nekainuoja paprašyti oro uosto darbuotojų, registruojančių jūsų skrydžio dokumentus, kad skirtų norimą vietą. O jei mėgstate žemų sąnaudų skrydžių bendroves, tuomet galite įsigyti prioritetinio įlaipinimo paslaugą arba pasipustę padus stengtis aplenkti kitus lėktuvo keleivius ir užsiimti geresnes vietas, rašo kelioniumanija.lt.

Vietos lėktuvo gale

Teigiama, jog sėdint lėktuvo salono gale labiau juntamos vadinamosios oro duobės. Tad jei kenčiate skrydžio baimę, geriau rinkitės vietas lėktuvo priekyje arba virš sparno.

Vietos netoli tualeto

Tik įsikūrus lėktuvo priekyje ar gale, netoli tualeto durų, gali suprasti, kaip neįtikėtinai dažnai keleiviai juo naudojasi. Jei ir neteks kentėti nuo prasto kvapo, sklindančio pro nuolat varstomas duris, tai durų trankymas tikrai nebus pats maloniausias dalykas skrydžio metu.

Vietos šalia avarinio išėjimo

Dideliuose orlaiviuose maždaug salono vidury yra kelios vietos šalia avarinio išėjimo. Pagrindinis šių vietų privalumas – daugiau erdvės kojoms. Tačiau pasirinkę ar gavę šias vietas būsite paprašyti pasidėti savo rankinę, krepšį ar kitus daiktus į viršutinę lentyną, t.y. nelaikyti jų po kojomis, kas yra leidžiama užėmus kitas lėktuvo vietas. Be to, šiose vietose neleidžiama sėsti keliaujantiems su vaikais.

Vietos centre

Paprastai visi pageidauja vietų prie lango (žinoma, jei nebijo aukščio) ar prie krašto. Tuo tarpu viduryje nedaug kas nori sėdėti. Tačiau ar žinote, kad šias mažiausiai pageidaujamas vietas paprastai gauna tie, kurie nepaprašo registratorės (-iaus) jiems skirti vietą prie lango ar krašto! Vis tik, didesnė tikimybė pasirinkti norimą vietą atitenka tiems, kurie atvyksta į registraciją pirmieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.