Buvęs krepšininkas S.Jovaiša Anykščiuose rado stebuklingų vietų

Praeityje garsus krepšininkas, o dabar Seimo narys Sergejus Jovaiša (59 m.) neįsivaizduoja gražesnės vietovės nei Anykščiai, kuriuos apdainavo ne vienas lietuvių literatūros klasikas. Krepšininkas grįžo į gimtinę, kai baigė sportinę karjerą, ir dėl to nė karto nesigailėjo. Prieš 10 metų naują namą pasistatęs vyras tikina, kad Anykščiai – vieta, kur gamta daro stebuklus.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

May 3, 2014, 6:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:50 AM

„Gimiau Anykščiuose, čia ir mirsiu. Esu gamtos vaikas, todėl nutariau grįžti į gimtinę. Čia man gera, sava, niekur kitur negalėčiau taip pasijusti“, – sako S.Jovaiša.

Šventosios upės pakrantėmis nutiestas pažintinis takas, kurio ilgis – 4 kilometrai, tapo mėgstama anykštėnų ir svečių pasivaikščiojimų vieta. Šiuo taku leidžiasi ne tik pėstieji, bet ir dviratininkai, į darbą skuba ką tik duris atvėrusio viešbučio „SPA Anykščiai“ darbuotojai. Čia apsilankęs S.Jovaiša ragavo mineralinio vandens „Anykščiai“, įsitikino druskų kambario ir gydomųjų vonių poveikiu.

Buvusios sanatorijos „Šilelis“ vietoje išdygęs modernus viešbutis – Lietuvos architektų pasididžiavimas. Iš 1400 augalų sudaryta „gyvoji“ siena – vienintelė tokia visoje šalyje.

Daug metų sportui paaukojęs S.Jovaiša ragina prisiminti Antano Baranausko poemą „Anykščių šilelis“ ir aplankyti Puntuką (3) – antras pagal dydį akmuo Lietuvoje nutolęs per keletą kilometrų nuo šio viešbučio.

Sėdus ant dviračio per dieną Anykščiuose galima pasiekti daug su literatūra susijusių vietų. Pavyzdžiui, Antano Žukausko-Vienuolio muziejus primins „Paskenduolę“, o Jono Biliūno kapas – šio rašytojo kūrybą.

„Buvo tokie laikai, kai kiekvienas šalies moksleivis turėjo nuotrauką, kurioje įsiamžino prie J.Biliūno apdainuoto Laimės žiburio. Verta tai prisiminti ir dar kartą apsilankyti Anykščiuose“, – sako S.Jovaiša.

Angelų muziejus, Sakralinio meno muziejus, kuriame saugomas vieno XVII amžiaus dailininko darbas, įkainotas milijonu litų, – dar kelios įdomios vietos, kurios neleis šiame kurorte nuobodžiauti. Neogotikinėje Šv.Mato bažnyčioje galima pakilti į bokštą ir apsižvalgyti po apylinkes. Aukštas ir Kalitos kalnas, kur žiemą laukiami kalnų slidininkai, o vasarą veikia rogučių trasa.

Anykščių apylinkės puikiausiai tinka vienos dienos išvykai. Sėdus į siauruku vadinamą traukinį patogu iš Anykščių nuvykti prie Rubikių ežero. O užlipus į neseniai prie Rubikių ežero pastatytą apžvalgos bokštą S.Jovaišai norisi sušukti: „Sustok, akimirka žavinga!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.