Šventėje „Bėk bėk žirgeli“ politikai mėtė guminius batus

Šeštadienį iš ryto Lietuvos žmonės traukė link Anykščių. Tradicinė „Bėk, bėk Žirgeli“ šventė Niūronyse sukvietė ne tik žirgų augintojus ir mylėtojus, bet ir šiaip papramogauti norinčius tautiečius.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 7, 2014, 5:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:15 AM

Kelyje link Niūronyse esančio Arklio muziejaus kelis kilometrus nusitiesė pakelėje sustatytų automobilių eilė. Aikštelėse vietos nepakako. Vėliau atvykusiems žiūrovams teko per karštį pėsčiomis keliauti link muziejaus, kur jau nuo pat 11 valandos ryto šurmuliavo šventė.

Jos svečiai nespėjo rinktis, ką geriau pamatyti: ar stadione vykstantį ristūnų pasirodymą, žemaitukų lenktynes, ar muziejaus teritorijoje parodomąjį žirgų kaustymą, originaliausios skrybėlaitės rinkimą, ar teatralizuotą muzikinę misteriją „Žirgas lietuvio gyvenime“.

Visko, kas renginyje džiugino susirinkusiuosius, net neišvardinsi. Mugėje prekiautojai siūlė savo įvairiausių prekių: medžio dirbinių, pintų krepšių, rūkytų dešrų, vietos šeimininkių keptos duonos, net gėlių daigų, kokių nepamatysi pas kitų miestų prekiautojus. Kam patinka stebėti sportininkų varžybas, rinkosi prie virvės traukimo maniežo. Norintieji pasivažinėti arklių traukiama karietaite, irgi galėjo tą padaryti. Daugelis karštą dieną mėgavosi alumi, gira, ledais.

Daugiausiai žiūrovų sutraukė žirgų pasirodymai. Vilniaus raitosios policijos raitelių grupė demonstravo, ką moka gatvių neramumams ir riaušėms tramdyti paruošti arkliai. Jie nesibaidydami šokinėjo per ugnį, apeidavo įvairias kliūtis ir klausė kiekvieno savo raitelio judesio ar komandos.

Varžybose ir pasirodymuose dalyvavusių raitelių amžius svyravo nuo devynerių metų iki pensijinio amžiaus. Devynmetės dvynės sesutės Miglė ir Viltė, atvykusios iš Sartų, pasirodė jodamos su Šetlando poniais Bravo ir Kvatro. Mergaitės pasakojo, kad joti išmoko sulaukusios vos trejų metų. Ir tai nėra jų pirmasis dalyvavimas šventėje „Bėk, bėk žirgeli“.

Kokia šventė be politikų? Niūronyse vieni rėžė sveikinimo kalbas, kiti dalyvavo guminių batų svaidymo varžybose. Įvairioms partijoms atstovaujančios komandos turėjo atlikti neįprastą užduotį: į išrikiuotus guminius batus pripilti vandens ir batą mesti iki nurodytos linijos. Kol batai skriejo, vanduo taškėsi į šonus. Laimėjo ta komanda, kurios nusviestuose batuose užsiliko daugiausiai vandens. Vanduo buvo varvinamas į atskirus stiklainius. Ši rungtis labiau, nei kitus žiūrovus, domino politikų bendrapartiečius ir šeimų narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.