Birželio 8–oji. Pasaulio vandenynų ir asmeninio nuodo diena

Girdėjote dainą: „Viskas, kas mane žudo, verčia mane pasijusti gyvu“? Gali neigti ir ginčytis, bet tiesos minty yra. Matyt, todėl šiandien amerikiečiai ir mokosi teisingai pasirinkti, minėdami „įvardink savo nuodą“ dieną. Ką mėgsti ir neatsisakai, net žinodamas, kad tai tau pakenks? Gali nesakyti, svarbu, kad atsirinktum, kas tikrai kenkia tau, o kas tik kitiems atrodo, kad tau kenkia. Na, tai vanilinių ledų ar pyragėlį su kremu?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 8, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:06 AM

Pasaulio vandenynų dieną 2008 m. pripažino JTO. Ta proga pasikepk ant žarijų tigrinių krevečių, paskanauk jūrų gėrybių sriubos ir pasidžiauk, kad vandenynai mums ne tik cunamius bei „Titaniko“ tragedijas dovanoja. O jei rimtai, metas pagalvoti, ką mes dovanojame vandenynams tiek iš jų imdami? Tos naftos dėmės tikrai nėra vertinga dovana…

Na, o jei nafta ir vanduo tau neatsiejamos stichijos – puiki proga paminėti Būtingės naftos terminalo pradėjimo dieną. Ne gimtadienio, o būtent pradėjimo – 1993 m. buvo priimtas sprendimas jį statyti.

Šiandien stulbinanti dar vienos pabaigos pradžios proga. 1972 m. įvyko tai, kas vėliau privertė baigti Vietnamo karą. Fotografas Nickas Utas Vietname nufotografavo verkiančią bėgančią nuogą mergaitę, kurios drabužius nudegino napalmas. Tragiška nuotrauka tapo kultine, sukėlė masinę pasipriešinimo karui bangą ir net JAV generolus privertė pajusti kraupią pergalių kainą.

Na, o tikrieji Robinzonai šiandien tiesiog privalo aplankyti negyvenamą salą. Norfolke minima sukilusio laivo „Bounty“ diena. Jo įgula 1790 m. išsilaipino negyvenamoje saloje ir savanoriškai atitrūko nuo civilizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.