Birželio 12-oji. Brazilijos įsimylėjėlių ir futbolo diena

Suprantama, kad šiandien visi karščiausia meile spindi į aikštę pirmą kartą išriedančiam kamuoliui Brazuką. Taip, taip, Brazilijoje Pasaulio futbolo čempionato atidarymas, tad didesnės progos ir nerasi. Tačiau šią dieną kiekvienais metais Brazilijoje minima ir kita ypatinga šventė – Nacionalinė įsimylėjėlių diena „Dia dos Namorados“. Vienišos merginos, norėdamos susirasti gerą vyrą ar vaikiną, atlieka populiarų ritualą, vadinamą simpatias, porelės keičiasi dovanomis, gėlėmis. Ir viskas tik dėl to, kad Brazilijoje vasario 14 d. Valentino diena nešvenčiama – pernelyg artima data karnavalui, tad nėra laiko.

Apie meilę ir futbolą sunku pasakyti ką nors daugiau, negu savo dainoje pasakė Marijonas Mikutavičius. Taigi, sirk už abu dalykus vienodai ir neužmiršk – liko 81 vasaro diena.<br>123rf nuotr.
Apie meilę ir futbolą sunku pasakyti ką nors daugiau, negu savo dainoje pasakė Marijonas Mikutavičius. Taigi, sirk už abu dalykus vienodai ir neužmiršk – liko 81 vasaro diena.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 12, 2014, 9:22 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:53 PM

Beje, JAV šiandien minima Lovingo diena – šalis švenčia meilės išlaisvinimo iš rasinių prietarų dieną. 1967 m. šią dieną JAV Aukščiausiasis Teismas panaikino visų atskirų valstijų įstatymus, draudžiančius poroms tuoktis tik dėl to, kad abu žmonės priklauso skirtingoms rasėms. Tarprasinių santuokų legalizavimą gali švęsti visi, kurie myli ir yra mylimi. Net jei abipusė jų meilė kitiems atrodo keista, piktina ar kelia apkalbas. Aišku, jokios meilės, kurioje viena pusė kankinasi, nėra ir būti negali… Na, nebent žmogaus meilė Tėvynei, tačiau tai jau kita tema.

Tikri Lietuvos patriotai šiandien prisimena dieną, kuomet radijas prabilo lietuviškai. 1926 m. 19 val. iš prancūzų kompanijos Žaliakalnyje ant Vytauto kalno pastatytos naujosios Kauno radijo stoties į eterį nuskriejo šaukiniai: „Alio, alio – Lietuvos radijas, Kaunas.“ Taigi, su Lietuvos radiofonijos gimtadieniu!

Dar didesni Lietuvos patriotai šiandien švenčia Rusijos valstybės dieną. Šią dieną 1990 m. Rusijos liaudies deputatų suvažiavimas priėmė Rusijos suvereniteto deklaraciją ir išlaisvino ją nuo SSSR lavono. Deja, šiuo metu tos valstybės beveik nebeliko, ją baigia užvaldyti prisikėlęs SSSR zombis, dėl to juo labiau reikia paremti tuos, kurie ten kovoja ne ką lengvesniame kare, negu vyksta Ukrainoje.

Verta paminėti ir Sankt Peterburgo prisikėlimą – 1991 m. miesto gyventojai referendume nutarė grąžinti Leningradui senąjį pavadinimą. Klausimas, ar ilgam?

Na, o pasaulis šiandien mini Tarptautinę dieną prieš vaikų darbą. Nuo 2002 m. kasmet minima diena kviečia susimąstyti, kiek vaikų praranda savo vaikystę dirbdami gamyklose ir vykdydami karines užduotis. Taigi, išsitrauk iš kišenės savo išmanųjį telefoną ir bent į jį žvelgdamas atsiprašyk visų tų vaikų, kurių maži pirštai dalyvavo jo gamybos procese. Aišku, jei toji darbo organizacija dar ir sugalvotų, kaip tėvams saugant savo vaikų vaikystę jų nenumarinti badu…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.