Liepos 9-oji. Žemaičių plento ir miesto šauklių diena

Visi pasaulio rėksniai šiandien gali rėksmingai švęsti Tarptautinę miesto šauklių dieną. Na, gerai, įsakymus ir naujienas skelbę šaukliai liko viduramžiuose, seniai perleidę savo pareigas radijo ir televizijos vedėjams, tačiau juk tai nereiškia, kad bent dienai negalime jais pasijusti. Tiesa, nerekomenduotume kur prospekte garsiai skelbti mirties nuosprendžio nepatinkantiems valdininkams – galite būti palaikyti teroristais, o ne šaukliais.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 7, 2014, 6:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:14 AM

1939 m. prie Dievyčio ežero, ant Šiauduvos kalno, dalyvaujant prezidentui Antanui Smetonai ir garbingiems svečiams, įvyko iškilmingas naujai pastatyto Žemaičių plento atidarymas. Dar 1934 m. pradėtas statyti vaizdingas 195,5 km ilgio kelias jungia Kauną ir Klaipėdą, neskubantys bei norintys gražių vaizdų juo gali važiuoti ir dabar. Gražią datą ir verta paminėti būtent įveikiant jį… dviračiu.

Australijoje – Konstitucijos diena. 1900 m. šią dieną šalies konstituciją patvirtino karalienė Viktorija. Buvusios atskiros kolonijos susijungė į vieną federaciją ir sukūrė Australijos valstybę.

Kas nešvenčia su Australais, švenčia su argentiniečiais jų šalies Nepriklausomybės dieną – 1816 m. Jungtinių Pietų Amerikos provincijų kongresas paskelbė, kad atsiskiria nuo Ispanijos imperijos. Nepriklausomybę švenčia ir Pietų Sudanas, kuris 2011 m. atsiskyrė nuo Sudano.

1877 m. prasidėjo pirmasis Vimbldono teniso čempionatas. Jo žiūrovams galime nepavydėti – tais laikais žaidėjų sijonėliai labiau priminė tautinį prezidentės kostiumą.

1357 m. imperatorius Karlas IV pridėjo savo ranką dedant pamatinį Karlo tilto Prahoje akmenį. Gerai padėjo, tiltas vis dar stovi ir pamačiusių jį nenuvilia. Taigi – už gerus statybininkus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.