Nauji būdai, kaip paruošti arbūzą

Turime jums sultingų naujienų: arbūzą galima valgyti ne vienu būdu. Nors pilna lėkštė arbūzo skiltelių vis dar yra vienas populiariausių valgių iškylaujant, šis gardus vaisius taip pat gali tapti pagrindiniu ingredientu maišant kokteilius, ruošiant salotas, pagrindinius patiekalus ar net gaminant guminius saldainius.

Arbūzu galima pagardinti skirtingus patiekalus ar gėrimus.<br>123rf nuotr.
Arbūzu galima pagardinti skirtingus patiekalus ar gėrimus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2014, 7:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:31 PM

Užmeskite akį į šešis alkį žadinančius receptus.

Egzotiškas kokteilis

Virtuvės šefė, kulinarinio tinklapio „Creative Culinary“ įkūrėja Barbara Kiebel į arbūzų sultis pripila šiek tiek žaliosios citrinos ir apelsinų likerio. Tuomet ji kokteilio taurę apibarsto cukraus ir druskos mišiniu, kuris subalansuoja ryškų arbūzo skonį.

B.Kiebel savo portale rašo, jog gaminant šį kokteilį, jai pasisekė rasti tobulai sunokusį arbūzą, tad jokių papildomų saldiklių jai neprireikė. Tačiau, jei jūsų skoniui pritrūks saldumo, šefė pataria kokteilį pagardinti sirupu.

Patobulintos salotos „Kaprizas“

„Iš šių salotų išėmiau pomidorus, o šiek tiek rūgštumo joms suteikiau, pridėdama citrinos“, – rašė virtuvės šefė, tinklalapio „Meatified“ autorė Rachel Bryant.

Jos sukurtoms salotoms prireiks: 4-5 didelio arbūzo skiltelių, 24 griežinėlių mocarelos sūrio, 24 griežinėlių gero kumpio ar saliamio, saujos šviežių baziliko lapelių, druskos, pipirų, citrinos, tyro alyvuogių aliejaus. 

Išpjaukite 24 arbūzo skritulius – puiku, jei jie bus tokio pat dydžio kaip sūrio ir dešros griežinėliai. Atskirose lėkštutėse ar vienoje didelėje lėkštėje dėkite paeiliui dešrą, sūrį, arbūzą. Viską išdėlioję apibarstykite ingredientus pipirais, druska, smulkintais bazilikais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Atgaivinantis užkandis

Jei jums patiko patobulintos arbūzo ir sūrio salotos, jums patiks ir kitas patiekalas, kurį siūlo tinklaraštininkė Kiesten Frase iš „Oh My Veggies“. K.Frase savo tinklalapyje rašo, jog fetos sūris jai nepatinka, todėl ruošdama arbūzo salotas pridėjo „Kalamata“ alyvuogių, kurios subalansuoja saldų arbūzo skonį. Ruošiant šias salotas, pridėkite šiek tiek šviežio baziliko, kuris puikiai dera su alyvuogėmis.

Pagardinti meksikietiškotaco paplotėliai

Tam, kad vaikus paskatintų valgyti daugiau žuvies, pediatrė ir dietologė Corrine Fischer rekomenduoja žuvį patiekti su meksikietiškais paplotėliais ir aštriu padažu su arbūzais (mažesniems vaikams siūloma sumažinti čili pipirų kiekį). Jei spėliojate, kokia žuvis labiausiai tiks šiam patiekalui, dietologė rekomenduoja naudoti Atlanto menkę, tilapiją, tuną, juodalopę menkę ar šamą.

Arbūzų salsą pagaminkite iš smulkinto arbūzo, raudonojo svogūno, agurko, papajos ir jelapeno. Salsą pagardinkite citrinos sultimis ir jūros druska.

Į jau paruoštus meksikietiškus paplotėlius dėkite salotų lapus, keptą žuvį ir arbūzų salsą.

Arbūzų pyragas

Tinklaraštininkė Heather Baird siūlo genialią arbūzinio pyrago interpretaciją – apipjaukite arbūzą, kad šis įgautų cilindro formą ir jį gausiai aptepkite plakta grietinėle. Šis paprastas receptas yra ne tik gardi klasikinio torto interpretacija, bet ir linksmas būdas nustebinti jūsų svečius, tiekiant desertą.

Jei abejojate savo pjaustymo sugebėjimais, nurimkite, jums tereiks aštraus šefo peilio, o gauta forma arbūzo forma tikrai neturi būti tobula. Kaip H.Beard rašo savo portale, gauta forma yra nesvarbi, nes storas plaktos grietinėlės sluoksnis išlygins visus trūkumus.

Naminiai guminiai saldainiai

Jau minėta R.Bryant išties labai mėgsta arbūzą. Be patobulintų „Kaprizo“ salotų ji sukūrė kitą gardų receptą su arbūzu – moteris siūlo pasigaminti naminių guminių saldainių. Pasak jos, vienas geriausių būdų suvartoti didelį arbūzą yra išspausti jo sultis. Jų nemėgstantiems Rachel siūlo pasidaryti naminius guminius saldainius.

Pagaminti saldainiai primins mielus mažyčius skanėstus, nupirktus brangioje saldainių parduotuvėje. Tačiau juos paprasčiausiai galite pasigaminti naudodami želatiną, o jei jaučiatės kalti jog sušveitėte visą dubenį saldainių, nurimkite, pasak R.Bryant, želatina turi net aštuoniolika skirtingų amino rūgščių, kurios yra itin naudingos žmogaus organizmui.

Šiems saldainiams prireiks 4 puodelių smulkinto arbūzo arba dviejų puodelių arbūzo sulčių, 7 šaukštų želatinos, pusės puodelio šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Paruoškite želatiną taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Kai ši atvės, supilkite į arbūzo ir citrinos sulčių mišinį. Leiskite atvėsti. Kai želatina sustings, saldainių ar sausainių formelėmis išpjaukite guminukus.

Pagal people.com parengė Erika Bružaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.