Liepos 29-oji. Toro, NASA ir Tigrų diena

Pasaulinė tigrų diena pradėta minėti 2010 m. Dienos tikslas paskatinti ginti natūralias tigrų gyvenimo sąlygas ir kovoti už tigrų populiacijos išsaugojimą. Lietuvoje artimiausi tigrui sutvėrimai yra raina katytė ir riaumojantys gatvių chuliganai. Galime paminėti gindami pirmąją nuo antrųjų.

Tigrai į kosmosą dar neskriejo – tikriausiai neatsirado norinčio juos ten lydėti piemenuko.<br>123rf nuotr.
Tigrai į kosmosą dar neskriejo – tikriausiai neatsirado norinčio juos ten lydėti piemenuko.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 28, 2014, 5:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:37 PM

JAV šiandien – nacionalinė lazanijos diena. Tad jei tokiame karštyje dar turite apetito ir vaizdas veidrodyje dar nekelia siaubo, ką ruošti pietums jau žinome.

Aišku, galime pasekti senovės skandinavų, anglosaksų ir germanų pavyzdžiu, ir pamėginti pagarbinti Torą – audrų, griaustinių bei derliaus dievą. Na, o jei pagonybė svetima, tai mergelės Marijos sesers, šv. Mortos varduves, arba karaliaus Mindaugo žmonos – Mortos-Vismantės Mindaugienės – dieną švęsti tikrai galime.

Žmonės trokštantys taikos (visi normalūs) šiandien turi net dvi progas. 1899 m. pasirašyta pirmoji Hagos sutartis. Tai pirmoji tarptautinė teisinė sutartis mėginusi reguliuoti karo vedimo taisykles ir apibrėžti karo nusikaltimus. 1948 m. Londone įvyko XIV olimpinių žaidynių atidarymas. Tai pirmosios žaidynės po dvylikos metų pertraukos, kurias teko nutraukti dėl Antrojo pasaulinio karo.

Rumunai švenčia nacionalinio himno dieną, kuris buvo sukurtas 1848 m. Taigi, tegul kaimynai nemėgina jums uždrausti jį giedoti nors ir antrą nakties.

Tailandiečiai mini savo kalbos dieną. Lietuvoje yra žmonių, kurie kalba dar nesuprantamiau, tad už juos!

1958 m. JAV įkurta nacionalinė aeronautikos ir kosmoso agentūra NASA. O 2005 m. astronomai viešai pranešė, kad atrasta nykštukinė Saulės sistemos planeta Eris, kuri, šiaip jau, gerokai didesnė už Plutoną. Žodžiu, ufonautai, kosmonautai ir astronautai šiandien turi supernovos dydžio progą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.