Rugpjūčio 3-oji. Arbūzo ir „gintarėlio Stalinui“ diena

Trokštantys pasilinksminti šiandien ramia sąžine gali su amerikiečiais švęsti Nacionalinę arbūzo dieną. Kas gi sutrukdys ir mums prisikimšti pilną burną saldaus rausvo itin sultingo arbūzo minkštimo ir paslysti ant pačių ne vietoje numestos žievelės? Na, gerai, iš bėdos tiks ir prie pado prilipusi arbūzo skonio kramtomoji guma.

Tik atgavę savo „gintarėlį“ galime ramiai kimšti arbūzus Nidoje. O kimšdami prisiminti, kad prieš nešant ant delno kam nors savo brangenybes, reikia labai gerai pagalvoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Tik atgavę savo „gintarėlį“ galime ramiai kimšti arbūzus Nidoje. O kimšdami prisiminti, kad prieš nešant ant delno kam nors savo brangenybes, reikia labai gerai pagalvoti.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-08-02 19:27, atnaujinta 2018-02-11 14:00

Na, o netrokštantys pasilinksminti, šiandien privalo prisiminti kur kas bjauresnę mums datą. Bent tam, kad užmiršę nekartotų istorijos. 1940 m. „Liaudies seimo“ kreipimasis buvo išgirstas ir Lietuva inkorporuota į SSRS sudėtį. Žygis „Gintarėlį tau nešu ant delno“ ne vienam nešėjui irgi baigėsi Sibire.

Nigeris švenčia Nepriklausomybės dieną – 1960 m. atgavo ją nuo Prancūzijos. Venesueloje – Vėliavos diena. Sent Vincente ir Grenadinuose - vergovės panaikinimo šventė. Ekvatorinės Gvinėjos ginkluotųjų pajėgų diena.

1492 m. trys Kristoforo Kolumbo vadovaujami laivai „Pinta“, „Ninja“ ir „Santa Maria“ išplaukė iš Ispanijos uosto Palos de la Frontera į Kanarų salas, kur ir prasidėjo pirmoji ekspediciją per Atlantą. Jos metu Kolumbas atrado Ameriką ir iš esmės pakeitė tolimesnę pasaulio istoriją. Taigi, už atradėjus ir jų drąsą.

1852 m. pirmosiose sporto varžybose tarp JAV aukštųjų mokyklų irkluojamų valčių lenktynėse Harvardas įveikė Jeilio universitetą. O 1958 m. atominis JAV povandeninis laivas „Nautilius“ praplaukė po Arkties vandenyno ledo kepure. Žodžiu, už vandens sportą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.