Dainininkui T. Auguliui Turizmo departamentas primena puvėsį

Daugybę metų keliones į įvairiausias pasaulio šalis organizuojantis žinomas šalies atlikėjas Tomas Augulis negali ramiai stebėti, kaip šalyje daugėja nesąžiningų kelionių organizatorių, žlugdančių lietuvių atostogas.

„Lietuvos turizmo departamentas – senas, pūvantis organizmas“, – savo nuomonę išreiškė T.Augulis.
„Lietuvos turizmo departamentas – senas, pūvantis organizmas“, – savo nuomonę išreiškė T.Augulis.
Kartais į tolimą šalį išvykę Lietuvos turistai lieka it musę kandę - bankrutavę kelionių organizatoriai jų nebeparskraidina mano.<br>123rf nuotr.
Kartais į tolimą šalį išvykę Lietuvos turistai lieka it musę kandę - bankrutavę kelionių organizatoriai jų nebeparskraidina mano.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 14, 2014, 8:20 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:52 AM

 „Lietuvos turizmo departamentas – senas, pūvantis organizmas, gyvenantis iš mokesčių mokėtojų pinigų, tačiau neturintis autoriteto Lietuvos turizmo rinkoje. Dėl jo neefektyvios veiklos turizmo rinkoje vyksta nesąmonės, – žodžių į vatą nevyniojo dainininkas ir verslininkas. - Susidaro įspūdis, kad turizmo srityje dirbančias agentūras ir Turizmo departamentą skiria šviesmečiai.

Mus informacija apie galimą „Go Planet Travel“ bankrotą pasiekė dar pavasarį, o departamentas apie tai kažkodėl sužinojo tik tuomet, kai turistai nuskrido ir neparskrido. Ar tai normalu civilizuotoje šalyje?“ – retoriškai klausė agentūrai „Pasaulio kelionės“ vadovaujantis dainininkas, kurio dėka neseniai interneto platybėse atsirado pirmoji lietuviška rezervacijų sistema, siūlanti keturias populiariausias turizmo paslaugas vienoje vietoje.

Pasak verslininko, situacija išvykstamojo turizmo rinkoje nestabili dėl to, kad Lietuvoje atidaryti kelionių agentūrą gali bet kas – turizmo departamentui neįdomi nei keliones organizuoti susiruošusių žmonių kvalifikacija, nei jų finansinės galimybės.

„Gauti reikalingą pažymėjimą iš Turizmo departamento – paprasčiau nei paprasta. Nežinau ką jis veikia atvykstamojo turizmo srityje (greičiausiai veda kokias nors nereikalingas statistikas), tačiau išvykstamojo turizmo departamentas nė trupučio nekontroliuoja.

Negana to, išleista milijonai litų kažkokiems neegzistuojantiems portalams, kurie neva skirti turizmui į Lietuvą skatinti, tačiau departamentas nesugeba inicijuoti jokių susitikimų su agentūrų vadovais ir darbuotojais. Įvertinus šios įstaigos darbą, galima daryti išvadas, kad Turizmo departamentas jau seniai atostogauja pats“, – savo nuomonę dėstė T.Augulis.

Jis pasidžiaugė, kad jo vadovaujama agentūrai išvengė su nevykėlių kelionių organizatorių veikla susijusių nemalonumų. „Aktyviai sekame situaciją rinkoje, taip pat turime informatorių, kurie laiku praneša naujienas apie galimus kelionių organizatorių ar agentūrų bankrotus.

Laimė, iki šios dienos nė vienas mūsų klientas nėra nukentėjęs nei nuo „Star1 Holidays“, nei nuo „Go Planet Travel“, – teigė kelionių organizatorius.

Verslininkas įsitikinęs, kad nesąžiningų organizatorių elgesys vis daugiau lietuvių paskatins ieškoti alternatyvų, todėl ryžosi investuoti į pirmąją lietuvišką rezervacinę sistemą, kurioje tautiečiai be didelio vargo galės užsisakyti viešbučius, pervežimo paslaugas, ekskursijas ar netgi bilietus į renginius.

Jo įkurtame portale visos turizmo paslaugos yra apjungtos – klientui pažymėjus, kokiomis dienomis jis pageidautų gyventi viename ar kitame viešbutyje, jam bus pasiūlyti ir tomis dienomis vykstantys renginiai bei organizuojamos ekskursijos.

 „Šiandien siūlome per 100 tūkst. viešbučių visame pasaulyje. Už viešbučius reikia mokėti iš anksto, tačiau dauguma jų turi lanksčią anuliavimo sistemą, todėl galima rezervaciją atšaukti ir pinigus susigrąžinti be baudų“, – pasakojo T.Augulis.

Jo teigimu, ši sistema ypač pagelbės tiems, kurie mėgsta keliauti po Europą pigių avialinijų siūlomomis kryptimis. Verslininko teigimu, nuo užsienietiškų rezervacijos sistemų lietuviškoji skiriasi siūlomomis kainomis – jos 30-40 proc. mažesnės nei daugumoje kitų tokias pačias paslaugas siūlančių svetainių.

 Be to, čia nėra jokių paslėptų mokesčių ar „iškreipto“ valiutos konvertavimo, kaip kai kuriose kitose populiariose sistemose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.