Šokėjų pasirodymus Ispanijoje lydėjo ir dainos

Šokti taip, kad susižavėjusi ir palaikanti publika pradėtų dainuoti. Štai kokį didį jausmą Ispanijoje vykusiame pasaulio krepšinio čempionate patyrė „Lietuvos ryto“ komandos šokėjos Giedrė Abromavičiūtė (23 m.), Sigita Belickaitė (20 m.) ir Jelena Koroliova (28 m.)

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2014, 4:41 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:24 AM

Merginos juokėsi, kad pačios šokdamos vos girdėdavo muziką – taip garsiai įsijautę sirgaliai dainuodavo. Sirgalius užburdavo grupės „Gipsy Kings“ daina „Volare“.

Lietuves į savo garsią Europoje ukrainiečių šokėjų grupę „ReD Foxes“ atrinko jos įkū- rėja Jelena Rožkova. Šokėjų pasaulyje tai rimtas įvertinimas.

Kokią pasaulio krepšinio čempionato nuotaiką ir atmosferą merginos įsiminė visam gyvenimui?

„Šokti per rungtynių pertraukėles – nepakartojamas jausmas, ypač kai sirgaliai pradeda ploti ir net dainuoti. Šokis pagal dainą „Volare“ sulaukdavo daugiausia ovacijų, sirgaliai net atsistoję plodavo ir dainuodavo. Tokiomis akimirkomis per kūną eidavo šiurpuliukai“, – pasakojo Giedrė.

„Atvykusios į Seviliją turėjome porą dienų apsiprasti ir pasitreniruoti. Pirmomis rungtynių dienomis buvo justi šiokia tokia įtampa, bet po kelių pasirodymų jaudulys dingo, nes padėjo sirgalių palaikymas – įkvėpė pasitikėjimo ir drąsos“, – antrino Jelena.

Su krepšininkais merginos nebent prasilenkdavo arenoje per treniruotes ar rungtynes.

Gal ne visiems patiks, tačiau „ReD Foxes“ šokėjoms gerą įspūdį paliko JAV krepšininkai. Mat sykį teko dalintis aikštele – JAV rinktinė vos baigė treniruotę, kai į generalinę repeticiją susirinko šokėjos.

Sportininkai liko žiūrėti merginų treniruotės – jiems labai patiko, visi stebėjo su nuostaba ir palaikė. Po treniruotės naudingiausias čempionato žaidėjas Kyrie Irvingas priėjo prie trenerės J.Rožkovos pasidomėti kolektyvo choreografija ir kostiumais, pagyrė šokius.

„Jam ypač patiko mūsų atliekamas „Karmen“, – smagiai pasakojo G.Abromavičiūtė.

Sirgaliai gali labai įkvėpti, bet ir sunervinti. Įdomu, koks šokėjų santykis su jais?

„Kiekvienos komandos sirgaliai labai aistringi ir atsidavę. Ir kiekviena tauta tai daro skirtingai. Kad ir kaip būtų, lietuvių sirgaliai, mano nuomone, vieni stipriausių ir ryškiausių, – sakė Giedrė. – Teko šokti per rungtynes Madride, kai lietuviai kovojo dėl bronzos. Įėjus į salę atrodė, kad sirgaliai – beveik vien lietuviai. Gal toks įspūdis susidarė dėl išsiskiriančių jų aprangos spalvų. Per Lietuvos ir Prancūzijos rungtynes atmosfera buvo kur kas labiau jaudinanti nei per finalą, kai JAV žaidė su Serbija.“

Šokėjos prisirinko ne tik įspūdžių, bet ir komplimentų.

„Sevilijoje labai įsiminė argentiniečių palaikymas, jie negailėjo garsių ovacijų tiek savo šalies komandai, tiek mums. Tik atsiranda laisva minutė – ir jie bėga su mumis fotografuotis, o filmuodami prašė į kamerą siųsti linkėjimus“, – pasakojo Jelena.

Merginos akį traukė ne tik šokdamos aikštelėje, bet ir laisvalaikiu. Mat visos buvo apsirengusios vienodai ar labai panašios stilistikos drabužiais. Taip specialiai sumanyta – juk jos komanda. Viskas buvo apgalvota iki menkiausių smulkmenų. Net kvepinosi vienodais kvepalais – „Britney Spears Fantasy“.

Smagu ir tai, kad šokėjos turėjo nemažai laisvo laiko, tad spėjo apibėgti lankytinas vietas tiek Sevilijoje, tiek Madride, pasidžiaugti Ispanijos saule ir linksmybėmis. Jelena liko tokia sužavėta, kad nori dar kartą grįžti į Ispaniją, nors su mylimuoju šiuo metu gyvena Italijoje.

Visų merginų lagaminuose namo parkeliavo panašios ir labai svarbios lauktuvės artimiesiems – suvenyrai su pasaulio čempionato atributika.

Nors ispaniški įspūdžiai merginų nepaleis dar ilgai, laikas pamažu stoja į kasdienybės rėmus. G.Abromaitytė pavasarį baigė rinkodaros ir tarptautinio verslo studijas, tad šiuo metu jau dairosi darbo.

J.Koroliova toliau treniruojasi Ukrainoje su „ReD Fox“ komanda – vyks į Turkiją, „Rixos Cup“ turnyrą.

Nors įspūdžiai dar svaigina, S.Belickaitė jau susikaupė mokslams – ji yra ISM vadybos ir ekonomikos universiteto antrakursė, studijuoja ekonomiką ir politiką.

„Ir, žinoma, šoksiu „Lietuvos ryte“, – smagiai pranešė Sigita.

Parengė Daiva KAIKARYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.