Baigėsi „Dramokratijos“ kūrybinės dirbtuvės su rašytoju Chrisu Thorpe'u

Vasario 27 – kovo 1 dienomis Goethe institute Vilniuje vyko kūrybinės dirbtuvės, kurias vedė aktorius ir dramaturgas iš Didžiosios Britanijos Chrisas Thorpe'as. Jose dalyvavo pjesių, atrinktų dalyvauti šių metų „Dramokratijos“ festivalyje, autoriai.

Baigėsi „Dramokratijos“ kūrybinės dirbtuvės su rašytoju Chrisu Thorpe'u.
Baigėsi „Dramokratijos“ kūrybinės dirbtuvės su rašytoju Chrisu Thorpe'u.
Baigėsi „Dramokratijos“ kūrybinės dirbtuvės su rašytoju Chrisu Thorpe'u.
Baigėsi „Dramokratijos“ kūrybinės dirbtuvės su rašytoju Chrisu Thorpe'u.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 8:25 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:11 PM

Pjesių skaitymo festivalis „Dramokratija“, šįsyk savo šūkiu skelbiantis „Čia ir dabar“, šiemet po įvairias Vilniaus vietas pasklis balandžio 17-23 dienomis. Jo metu bus galima išgirsti devynias pjeses socialinėmis temomis.

Išvykdamas Chrisas Thorpe'as sakė esąs įkvėptas jaunųjų rašytojų bei be galo susižavėjęs Vilniumi. Dramokratijos dalyviams jis linkėjo didžiausios sėkmės ir nekantrauja sulaukti kaip jos bus pristatomos festivalyje.

Dirbtuvių metu Chrisas Thorpe'as kartu su dalyviais diskutavo apie kūrybą, dramaturgiją, rašymą, dalindavosi savo patirtimi. Pradedantieji dramaturgai buvo kviečiami pažvelgti į savo rašomas pjeses iš kitos perspektyvos, atlikti įvairius mąstymą skatinančius pratimus.

Po bendrų užsiėmimų autoriai turėjo galimybę aptarti „Dramokratijoje“ dalyvausiančias pjeses individualiose konsultacijose su Chrisu Thorpe'u. Jų metu žymus menininkas su kiekvienu pasidalindavo savo įžvalgomis ir patarimais.

Dramaturgai taip pat džiaugėsi užduodamais klausimais, kurie leido išgryninti idėjas bei tobulinti tekstus. Taip pat tai skatino galvoti apie idėjos pateikimo formą, kad tai taptų aktualu ir suprantama plačiai auditorijai.

Dauguma „Dramokratijos“ dalyvių tokio tipo kūrybinėse dirbtuvėse tobulinosi pirmą kartą. Jie itin džiaugėsi turėję progą,naujai pažvelgti į savo darbus, teatrą, socialines temas ir pasisemti įkvėpimo vieni iš kitų.

Devyni jaunieji dramaturgai buvo atrinkti žymių Lietuvos meno ir literatūros atstovų komisijos, kurią sudarė literatūrologė ir teatrologė prof. Aušra Martišiūtė, poetė ir dramaturgė Daiva Čepauskaitė, scenaristas ir prozininkas Saulius Šaltenis bei teatro ir kino režisierius, teatro pedagogas Jonas Vaitkus.

Šiuo metu dramaturgai koreguoja savo tekstus ir ruošiasi trečiajam „Dramokratijos“ festivaliui. Šiemet jis vyks balandžio 17 – 23 dienomis įvairiose Vilniaus vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.