Televizijos projektas sujungė vienišas širdis

Nežinia, kur sutiksi savo antrąją pusę. Nemažai yra bandančių ją rasti televizijoje. Meilės paieškos TV3 projekto „Ūkininkas ieško žmonos“ dalyviams baigėsi skirtingai. Vieni dėkojo laidos rengėjams už surastą laimę. Kiti ilgai liejo nuoskaudos ir apmaudo ašaras.

Projekto "Ūkininkas ieško žmonos" dalyviui A. Matusevičiui viena iš penkių merginų - Dovilė iš karto krito į akį.
Projekto "Ūkininkas ieško žmonos" dalyviui A. Matusevičiui viena iš penkių merginų - Dovilė iš karto krito į akį.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė („TV Antena“)

Nov 17, 2012, 8:39 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:59 AM

Šiemet vasarą šiame šou susipažinę 22-ejų Andrius Matusevičius ir metais jaunesnė Dovilė puoselėja savo meilę ir kol kas dar nedrąsiai svajoja apie bendrą ateitį.

O štai pernai projekte merginos ieškojusiam Ąžuolui Gvazdaičiui (tuomet 22-ejų) teko gydytis sielos žaizdas — paaiškėjo, kad vaikino išrinktoji tik žaidė jo jausmais. Anksčiau nelaimingą meilę išgyvenusi mergina taip siekė atkeršyti visiems vyrams.

Broliai sulaukė dėmesio

Praėjusiais metais realybės šou „Ūkininkas ieško žmonos“ dalyvavo ir aukštaūgiai broliai iš Marijampolės rajono Patašinės kaimo Ąžuolas ir Paulius (pernai buvo 21 m.) Gvazdaičiai. Jie sulaukė dailiosios lyties atstovių dėmesio.

Javus auginantys kuklūs vaikinai laidoje įgyta patirtimi buvo patenkinti.

„Dabar paprasčiau prieiti prie merginų. Jos ir pačios nori bendrauti“, — džiaugėsi jaunieji ūkininkai.

Pagal atsiųstus laiškus vaikinai atsirinko po penkias merginas.

O po didžiojo pasimatymo — bendro visų dalyvių vakarėlio — liko tik po tris kandidates į kiekvieno širdį.

Projektui įsibėgėjus vyko bendros vakarienės, merginos lankėsi ūkiuose, įvairiose situacijose buvo tikrinamas jų požiūris į darbą, šeimą, gyvenimo kaime kasdienybę. Pretendenčių į ūkininkų širdis vis mažėjo.

Susibūrusių į porą dalyvių laukė romantiška poilsinė kelionė, po kurios televizijos projekte meilės ieškoti atvykę ir ją radę švęstų vestuves, o jos nepajutę pasuktų skirtingais keliais.

Širdį sudaužė svetur

Tąmet taip ir atsitiko Ąžuolui. Po savaitės, praleistos ūkyje, vykti į Turkiją jis pasikvietė kaunietę Ugnę.

Tuomet tik dvylika klasių baigusi mergina neslėpė džiaugsmo ašarų. Akys sudrėko ir jautrios sielos tyleniui Ąžuolui.

Remiantis šios istorijos vingiais būtų galima kurti širdį draskančią melodramą.

Lėktuvui vos pasiekus Turkijos žemę subliuško visos romantiškos viltys. Ugnei staiga Ąžuolas ėmė nebepatikti.

Jau antrą atostogų dieną mergina pareiškė nenorinti bendrauti ir tik baigiantis atostogoms prisipažino žaidusi vaikino jausmais, norėdama atkeršyti visiems vyrams. Ugnei širdį jau anksčiau buvo sudaužiusi nelaiminga meilė.

Pagailo sugniuždyto vaikino

Kerštas pavyko. Jaunasis ūkininkas atsitokėjo tik tada, kai sutiko naują simpatiją. Tačiau tai įvyko jau pasibaigus projektui.

Laidos kūrėjai pasakojo, kad pasigailėjusi sugniuždyto ir pažeminto vaikino jam parašė kitame kaime gyvenanti mergina. Regis, ši istorija vis dėlto turi laimingą pabaigą — pasislėpusi nuo televizijos kamerų, viešumo vengianti pora planuoja vestuves.

Vesti ketina po 5 metų

„Šioje laidoje viskas nuoširdu ir nesurežisuota, — teigia prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, kurio projekte ūkininkai antrosios pusės ieškojo ir šią vasarą. — Čia dalyvauja žmonės, kurie nuoširdžiai reiškia emocijas, gyvai bendrauja.“

Išvydus meiliai burkuojančią šią vasarą projekte susitikusią porą — 22 m. A. Matusevičių ir 21 m. Dovilę — sunku būtų įtarti, kad jie vaidina.

Tarmiškai šnekantis ūkininkas iš Prienų rajono Strielčių kaimo televizijos šou „Ūkininkas ieško žmonos“ ryžosi dalyvauti daug negalvodamas.

Filmavimo kameros jo negąsdino — prieš tai vaikinas jau buvo spėjęs išbandyti eterio jaudulį kitame TV3 projekte „Baimės akys“. O ir scena jam nesvetima — mokykloje lankė dramos būrelį.

Ar ne per anksti vaikinui, kuriam tik po kelių mėnesių sukaks 23-eji, pradėti ieškoti nuotakos?

„Ne, ne per anksti, — neabejoja jis. — Man reikia daug laiko apsiprasti. Jeigu būdamas 22-ejų susirasiu merginą, kuri man tiks, tai jau kokių 27-erių galėčiau vesti.“

Linksmino kandidačių laiškai

Atrinktas kaip vienas iš keturių dalyvių, Andrius iš merginų gavo nemažą šūsnį laiškų. Tarp jų buvo visokių — ir nuoširdžių, ir iki šiol keliančių šypseną.

„Viena mergina iš Šilutės parašė, ką man reikėtų daryti, jeigu nuspręsčiau ją sugundyti, — prisiminęs, kaip juokdamasis su dviem draugais skaitė laišką, pasakojo vaikinas. — Ji rašė: „Pasikviesk mane pažiūrėti erotinio filmo arba pašok aistringą šokį.“

Kitai jį sudominusiai ir į TV šou tarp kandidačių patekusiai merginai 175 centimetrų ūgio Andrius pasirodė... per žemas.

Ypatingų reikalavimų merginos išvaizdai pats Andrius neturi. Tiesa, pokalbio metu kelissyk pabrėžia, kad labiausiai jį erzina „kilometriniai“ nagai. Natūralu, juk būsimai jo žmonai išpuoselėtais ilgais nagais būtų sunku dirbti ūkio darbus.

Ar Dovilės iš Garliavos laiškas išsiskyrė iš kitų? „Ne, jis buvo trumpas, paprastas ir aiškus, — prisiminė vaikinas. — Ji prisistatė, parašė, kad yra būsima veterinarė, todėl galbūt kada nors galėtų man padėti ūkyje. Tiesa, prisipažino, kad ją patraukiau paprastumu ir humoro jausmu.“

Kur prasiveržė jo humoras? „Regis, pajuokavau su projekto vedėja Gintare Valaityte, kad norėčiau turėti 11 vaikų — visą futbolo komandą, — nusijuokė Andrius ir skubiai patikslino: — Iš tiesų užtektų ir dviejų.“

Varžovių dėmesys — malonus

Su pagal laiškus pasirinktomis penkiomis merginomis, tarp kurių buvo ir Dovilė, Andrius vyko į kelis pasimatymus, daug bendravo.

Per pirmą pasimatymą teko atsisveikinti su viena mergina. Su likusiomis keturiomis vaikinas ėjo į pirtį. Po karštų pokalbių atkrito dar viena kandidatė.

„Su likusiomis trimis merginomis vykome į mano ūkį. Ten greitai paaiškėjo, kad viena iš jų yra tikras miesto vaikas, — atsisveikinome“, — pasakojo svajonių jaunikis.

Nors po atrankų Andrius liko su dviem merginomis — Ieva ir Dovile, prisipažįsta jau tada pajutęs, kad Dovilė patinka labiau.

„Ji buvo labai miela ir paprasta, — dabartinę mylimąją gyrė Andrius. — Bendraudavo natūraliai, tarsi nematydama filmavimo kamerų. Su ja ir pats jaučiausi laisvai.“

Vaikinas neslėpė, kad dėl jo draugystės besivaržančių merginų dėmesys buvo malonus. Ar pretendenčių ši konkurencija nežemino?

„Nemanau, nes jos žinojo, kur eina, — sakė vaikinas. — Bet kai dėl tavęs kovoja dvi panos, tai juk malonu!“

Įsiplieskė tikri jausmai

Pasirinkęs Dovilę Andrius su ja išvyko į Turkiją. Ten pora kartu ilsėjosi savaitę. Andrius prisipažįsta paslapčia rimtai galvodavęs, ar Dovilė tinka būti jo antrąja puse ir galbūt netgi jo vaikų motina.

Kelionėje paaiškėjo, kad bendrauti jaunuoliams lengva ir paprasta.

„Ji — ne tik puiki pašnekovė, bet ir geba išklausyti kitą žmogų, — partnere džiaugėsi Andrius. — Be to, nuoširdi, paprasta, mokanti šmaikščiai pajuokauti.“

Po kelionės įsipliekė jausmai. „Esu įsimylėjęs ir mūsų jausmai yra abipusiai“, — nebijo prisipažinti jaunuolis, su išrinktąja susitinkantis, kai jų pasimatymai netrukdo trečiakursės, būsimos veterinarės mokslams. Vėliau priduria, kad apie mokslus mergina jam kartą yra sumelavusi, nes norėjo pasimatyti. — Nepykau, nes ir pats labai to norėjau.“

„Mes bendraujame kaip normali įsimylėjėlių pora, tik vis dar gyvename atskirai“, — pasakoja vaikinas, suvokdamas, kad nuo draugystės pradžios šią vasarą praėjo dar labai nedaug laiko.

Užsimena apie vestuves

Andriaus požiūris į ateitį — rimtas. Kol kas vaikinas niekur nesimoko, dirba ūkyje ir baigia įsirengti būstą.

„Jeigu Dovilė bus išsimokslinusi, o aš atsilikęs, po kurio laiko jai bus nejauku išeiti su manimi į visuomenę, — samprotauja jis. — Todėl kitais metais ketinu baigti 12 klasių, nes iki šiol esu baigęs tik 10 ir pasimokęs šaltkalvio-suvirintojo bei traktorininko profesijų. Vėliau ketinu mokytis miškininkystės ar ko nors panašaus.“

Ar savo ateitį susies su ūkininkavimu, Andrius dar gerai nežino. Žino tik tai, kad jo išrinktajai gyvenimas kaime — nebaisus.

„Ji tikrai nėra ta, kuri bijotų nusilaužti nagą, — tvirtina jaunuolis. — Tiesą sakant, net ir tų ilgų nagų ji neturi.“

Ar įsimylėjėliai jau bandė kalbėtis apie bendrą ateitį?

„Juokaudami apie savo vestuves pasikalbame, bet abu suprantame, kad apie tai galvoti dar per anksti, — sako vaikinas, kuris jau turėjo progą susipažinti su mylimosios tėvais. — Tačiau juo toliau, juo labiau tie pokalbiai darosi vis mažiau juokingi. Manau, jau būtų galima pagalvoti ir apie ką nors rimčiau...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.