Niujorke išdalinti tarptautiniai „Emmy“ apdovanojimai

Pirmadienį per tarptautinių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2012, 1:11 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:01 AM

N. Lyras - labiausiai žinomas dėl 1970-aisiais sukurto TV komedijos serialo „All in the Family“ (Šeimos reikalai), kuriame gvildenami rasės ir moterų teisių klausimai, priimdamas apdovanojimą teigė, kad „pasauliui reikia susivienyti per meną“.

Prodiuseriui ir režisieriui buvo įteiktas specialus Tarptautinės televizijos meno ir mokslo akademijos apdovanojimas 40-ųjų metinių proga. Tokį patį apdovanojimą pelnė A. Alda - TV serialo „M*A*S*H*“ (Karo lauko ligoninė) žvaigždė. A. Alda atidavė pagarbą „vyrams ir moterims, dirbantiems ligoninėse palapinėse“ - gydytojams, kurie stengiasi padėti per karą nukentėjusiems asmenims.

Argentina laimėjo du apdovanojimus geriausių aktorių kategorijose. Aktorė Cristina Banegas gavo „Emmy“ už vaidmenį dramos seriale „Television x La Inclusion“, o Dario Grandinetti laimėjo geriausio aktoriaus apdovanojimą už vaidmenį tame pačiame seriale.

Tai pirmas kartas, kai vieno serialo aktoriai atsiėmė apdovanojimus šiose dviejose kategorijose.

Brazilija laimėjo apdovanojimą už serialą „The Invisible Woman“ (Nematoma moteris), o „The Illusionist“ (Iliuzionistas) buvo paskelbtas išskirtine telenovele.

40-uosiuose „Emmy“ apdovanojimuose, kuriuose pagerbiama ne JAV pagaminta produkcija, dominavo ne Didžiosios Britanijos programos.

Prancūzija, Vokietija ir Australija laimėjo po vieną „Emmy“. Geriausios dramos kategorijoje apdovanotas prancūzų serialas „Braquo season 2“, o už geriausią meno programą apdovanojimą pelnė vokiečių „Song of War“. Australų realybės projektas „The Amazing Race“ buvo pripažintas geriausia TV programa be scenarijaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.