E. Masiulis džiaugiasi atsikratęs 30 kg, o dietologai jo džiaugsmą mala į miltus

Iš JAV į Europą atėjusi antsvorio epidemija ima plisti ir mūsų šalyje. Šiandien Lietuvos medikai nebesiginčydami sako, jog antsvoris ir polinkis tukti yra liga, kurią kaip ir kitus negalavimus reikia gydyti. Tik ne drastiškai badaujant.

132 kg svėręs buvęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis koreguoti savo svorį pasiryžo pats. Jis pats ir nusprendė, kokios dietos jam reikia laikytis.<br>R. Danisevičius
132 kg svėręs buvęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis koreguoti savo svorį pasiryžo pats. Jis pats ir nusprendė, kokios dietos jam reikia laikytis.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2012, 12:23 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:10 PM

Tačiau toli gražu ne visi karą šiai ligai paskelbę žmonės kreipiasi į medikus. Pavyzdžiui, vienu metu net 132 kg svėręs buvęs susisiekimo ministras Eligijus Masiulis koreguoti savo svorį pasiryžo pats. Jis pats ir nusprendė, kokios dietos jam reikia laikytis.

“Supratau, kad taip toliau tęstis negali - pasišlykštėjau savim, pasišlykštėjau savo išvaizda. Taip pat turėjau sergančią mamą, kuriai nemažai ligų išprovokavo jos antsvoris. Pagalvojau, tai kas su manimi atsitiks vėliau?”, - laidoje “Gyvenimo būdas” atvirai pasakojo per pusmetį daugiau nei 30 kg atsikratęs politikas.

Pasidomėjęs skirtingomis dietomis E.Masiulis atsisakė kai kurių maisto produktų, alkoholio, kramsnojimo žiūrint televizorių, maitindavosi tik 2 kartus per dieną ir kaip pats sako - nuo 16-17 valandos badaudavo. Užtat naktį jis pabusdavo nuo alkio.

Kita laidos “Gyvenimo būdas” herojė – sveikuolė Ksavera Vaištarienė džiaugiasi badavimu išsigydžiusi reumatoidinį artritą ir Bechterevo ligą, pažeidžiančią stuburą bei sąnarius. Ji 40 dienų apskritai nieko nevalgė, o vandens gėrė tik po 2 stiklines ir tai tik kas trečią dieną. Taip ji neteko 20 kg.

Tokiam savivaliavimui grūmoja pirštu mitybos specialistai. Patyrusi gydytoja dietologė Edita Gavelienė sako, kad vos tik po griežtų dietų bei badavimų nusprendžiame nebesikankinti ir grįžtame normalaus maitinimosi, mūsų gudrus organizmas atsigriebia dvigubai - svoris ima augti dvigubai greičiau. Tai ką tuomet daryti?

Kaip atliekama skrandžio apylankos operacija ir kokių apribojimų prieš ją teko laikytis 50 kg netekusiai Linai Šabonienei? Ir ar gali būti, jog laikydamiesi dietų antsvorio problemas mes užprogramuojame savo būsimiems vaikams? Apie tai sužinosite šį pirmadienį 18 val. 45 min. laidoje “Gyvenimo būdas” per “Lietuvos ryto” televiziją su Daumantu Butkumi

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.