„X Faktorius“ grupes globojantis S. Prūsaitis: „Daugiau žmonių komandoje - pranašumas“

„Labai myliu visus savo globotinius. Padedu jiems tiek, kiek galiu ir tikiu, kad jie verti laimėjimo“, – apie emocijas, tvyrančias jau įpusėti spėjusiame muzikiniame projekte „X Faktorius“ kalbėjo vienas iš projekto komisijos narių Saulius Prūsaitis. Grupes RSP ir „4 Roses“ kuruojantis dainininkas ir grupės „Happyendless“ lyderis su portalo lrytas.lt skaitytojais sutiko pasidalinti laidų filmavimo akimirkomis ir atskleidė tai, ko už kadro nemato akylos televizijos žiūrovų akys.

Saulius Prūsatis juokais užsiminė, kad kartais ir pats šiek tiek pavydi to veržlumo, kuris trykšta jaunų atlikėjų akyse.<br>J. Stacevičius
Saulius Prūsatis juokais užsiminė, kad kartais ir pats šiek tiek pavydi to veržlumo, kuris trykšta jaunų atlikėjų akyse.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-01-18 19:53, atnaujinta 2018-03-13 17:38

Ne paslaptis, kad kiekviena laida tiek projekte vis dar dalyvaujantiems atlikėjams, tiek jų koordinatoriams kelia nerimą. Niekas nenori iškristi ir visi stengiasi kovoti iki paskutinio atodūsio. Tris kartus per savaitę vykstančios repeticijos, pasitarimai dėl muzikos, kostiumų, choreografijos, scenografijos – tai tik dalis to, kam savo brangų laiką skiria ambicingi projekto dalyviai.

Šlovės siekia darbu

Dalyvaudamas „X Faktoriuje“ S. Prūsaitis pats savo globotinių nesirinko – tai už jį padarė projekto kūrybinė komanda. „Nežinau, kodėl jie pasirinko būtent mane, tačiau man dirbti su grupėmis patinka. Tuomet rezultatas dažnai būna labai netikėtas. Dirbdamas su daugiau nei vienu atlikėju aš jaučiuosi lyg pieščiau paveikslą naudodamas daug skirtingų spalvų“, – sakė jis užsimindamas, kad didesnė komanda - pranašumas.

Pats nebe pirmus metus muzikos versle besisukantis S. Prūsaitis tikina, kad savo auklėtinius pirmiausia moko siekti kokybės, o ne populiarumo. „Stengiuosi, jog jie suprastų, kad jeigu jau nusprendė dalyvauti projekte, turi į tai žiūrėti rimtai. Gal nuskambės kvailai, tačiau manau, kad svarbiausia yra daug dirbti, o ne galvoti apie šlovę. Todėl visuomet savo globotinius stengiuosi orientuoti į rezultatą“, – kalbėjo jis.

Džiaugiasi auklėtinių sėkme

Dainininko koordinuojami atlikėjai save populiarina ne tik televizijos laidose. Socialiniame tinkle „Facebook“ jie turi savo paskyras, kuriose nuolat atnaujinamą informaciją kasdien seka tūkstančiai jų gerbėjų. Pasak S. Prūsaičio, „X Faktoriaus“ dalyviai tai turėtų labai vertinti, juk ne kiekvienam net ir garsiam Lietuvos atlikėjui, pavyksta suburti tokias dideles gerbėjų gretas.

Kalbėdamas apie pažangą, kurią nuo pirmųjų laidų padarė šiuo metu „X Faktoriuje“ vis dar dalyvaujančios grupės RSP ir „4 Roses“, S. Prūsaitis tikino – visi iki vieno atlikėjai labai patobulėjo. „Į projektą jie atėjo nedrąsūs, pasimetę. Dabar – gražu žiūrėti. Dauguma jų net iš tolo nebeprimena scenos naujokų, – juokėsi jis. – Matau, su kokiu sportiniu užsidegimu jie dirba. To negalima nepastebėti.“

S. Prūsaitis džiaugėsi, kad visi „X Faktoriaus“ dalyviai – labai motyvuoti: jie žino, ko nori ir to kryptingai siekia. O tie, kurie čia atėjo neturėdami tikslo, neva jau greičiausiai iškrito anksčiau. „Svarbiausia – kad jie būtų sąžiningi tiek prieš savo klausytojus, tiek patys prieš save“, – pasakojo jis.

Dainininkas juokais užsiminė, kad kartais ir pats šiek tiek pavydi to veržlumo, kuris trykšta jaunų atlikėjų akyse. Neva tos ambicijos, su kuriomis jie atėjo laimėti, kasdien skatina tobulėti ir siekti aukštesnių tikslų. O darbas su kitais jam padeda geriau suvokti patį save.

Susižavėjo darbu televizijoje

Į klausimą, ką jam pačiam jau spėjo duoti projektas „X Faktorius“, S. Prūsaitis nesvarstydamas atsakė – labiausiai jis džiaugiasi galimybe iš arčiau susipažinti su televizijos darbo užkulisiais. Dažnai skeptiškai į įvairius muzikinius projektus iki šiol žiūrėjęs atlikėjas pasakojo, kad pakviestas teisėjaut „X Faktoriuje“ atsisakyti negalėjo. „Visuomet savo gyvenimą siejau su muzika. Iki šiol ją kūriau filmams, spektakliams, sau. Dabar aš kalbu apie muziką. Tai tarsi naujas ir mano gyvenimo etapas, juk niekada iki šiol nesu dirbęs prieš kamerą. O tai – labai įdomu“, – prisipažino jis.

Tačiau nors dabar viskas einasi sklandžiai, dainininkas prisipažino, kad pat pradžia jam buvo gana sudėtinga. Pasakodamas apie savo pirmąją tiesioginės laidos transliaciją, jis prisiminė, jog tuomet jautė itin didelį diskomfortą. „Atrodė, kad neturiu ką pasakyti. Tikrai reikėjo laiko įsidrąsinti tačiau dabar jau esu atsipalaidavęs“, – prasitarė S. Prūsaitis.

Pašnekovas tikino labai besidžiaugiantis kitų komisijos narių draugija. Pasak jo, jis randa ko pasimokyti ir iš kolegų Rūtos Ščiogolevaitės, Vytauto Šapranausko, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo. Paklaustas, ar nejaučia tarpusavio konkurencijos, S. Prūsaitis nusijuokė: „Na, kol kas dar sveikinamės.“

Laimėtojo prognozuoti nedrįsta

Prognozuoti pergalės konkretiems atlikėjams S. Prūsaitis nedrįsta, tačiau tikina palaikantis savo globotinius. „Skambėtų nenatūraliai, jeigu pasakyčiau, kad palaikau kitų teisėjų auklėtinius. Sergu už savus, o kuri grupė taps nugalėtojais – sunku pasakyti, vienos kurios nors išskirti nenoriu. Žinot, net jeigu galvočiau, kad laimės kita komanda, turbūt neišsiduočiau“, – juokėsi jis ir linkėjo sėkmės grupei RSP bei „4 Roses“ merginoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.