Pelningiausių vasario mėnesio filmų penketukas

Pasibaigus trumpiausiam šių metų mėnesiui atėjo metas ir apžvelgti filmus, kurie privertė plačiausiai atverti kino mėgėjų pinigines. Šįkart debiutavo ir stipriai į pirmąją vietą visoje Lietuvoje įsikabinęs laikosi Lietuvos kūrėjų darbas „Valentinas vienas“ su geriausiais mūsų šalies aktoriais. Galima tik apgailestauti, kad daugiausiai Oskarų nominuoti ir gavę filmai „Operacija Argo“, „Linkolnas“ ir „Taikinys #1“ nesusilaukė didelio dėmesio ir tapo visiška nesėkme kino filmų platintojams.

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Feb 28, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:50 PM

1. „Valentinas vienas“

Naujojo „Tado Blindos“ kūrėjai ir vėl neprašovė su savo projektu. Nusipirkę ir adaptavę scenarijų iš užsienio autoriaus, jie uždirbo beveik 2 mln. litų. Viso projekto biudžetas – 1 mln. litų. Nors mačiusiems filmą iškyla klausimas, kam panaudotas tas milijonas, bet rezultatas yra akivaizdus. Pirmomis dienomis bilietai į šį filmą buvo tiesiog iššluoti, o žiūrovų atsiliepimai, kad ir kokie jie būtų skirtingi, tik traukė žmones žiūrėti šį kūrinį. Filmas, kino teatruose pradėtas rodyti nuo vasario 8 d., vis dar neapleidžia lyderio pozicijų ir toliau stovi pirmoje vietoje.

2. „Ana Karenina“ („Anna Karenina“)

Nuo vasario 8 d. kino teatruose rodoma jau 24-a Levo Tolstojaus romano ekranizacija. Šįkart pagrindinius vaidmenis juostoje atlieką britų aktoriai Keira Knightley, Jude‘as Law ir kt. Istorija apie tragiškai pasibaigusį meilės trikampį XIX a. Rusijoje mūsų kino teatruose uždirbo beveik 240 tūkst. Litų, o visame pasaulyje – per 56 mln. dolerių. Kol kas kūrėjai nepaskelbė projekto kainos. Nors filmas ir nebuvo didžiulis hitas, jis laimėjo prestižinį Oskarą už geriausius kostiumus.

3. „Kietas riešutėlis. Puiki diena mirti“ („A Good Day To Die Hard“)

Vasario 15 d. (pasaulinė premjera – vasario 14 d.) į kinus atkeliavo jau penktoji „kieto riešutėlio“ dalis. Su Bruce Willis‘o veikėju Džonu Makleinu užaugusius šis filmas turėtų traukti vien dėl nostalgijos praeitiems laikams. Šioje juostoje matome jau užaugusį Džono sūnų, kurį galėjome pastebėti pirmojoje dalyje. Smagus faktas – juostoje didžioji dalis sprogimų ir kitų kraują kaitinančių vaizdų yra tikri, o ne specialieji efektai. Lietuvoje ši juosta uždirbo beveik 230 tūkst. litų, o visame pasaulyje – 186 mln. dolerių. Projekto vertė – 92 mln. dolerių.

4. „Jonukas ir Grytutė: Raganų medžiotojai“ („Hansel and Gretel: Witch Hunters“)

Nuo vasario 1 d. Lietuvoje rodoma savotiška Brolių Grimų ekranizacija susilaukė nemažai dėmesio ne tik mūsų šalyje, bet ir pasaulyje. Šią istoriją būtų galima pavadinti tolimesne Jonuko ir Grytutės gyvenimo istorija, medžiojant raganas. Pilna ginklų, įvairų siaubūnų (jau nekalbant apie raganas) ir sprogimų juosta, kainavusi 50 mln. Dolerių Lietuvoje uždirbo 210 tūkst. litų, o visame pasaulyje – per 160 mln. dolerių.

5. „Žuviukas Nemo 3D“ („Finding Nemo 3D“)

Vasario 8 d. į Lietuvos kino teatrus po dešimties metų pertraukos grįžta nuostabus animacinis filmas, tik šįkart – 3D formatu. Geriausių pasaulyje animacinių filmų dešimtukui priklausanti juokinga ir jaudinanti paklydusio žuviuko Nemo paieškos istorija taip pat užima penktą vietą visų laikų pelningiausių filmų sąraše. Per visą istoriją filmas uždirbo beveik 1 mlrd. dolerių, o dabar pasirodžiusi juosta 3D formatu Lietuvoje uždirbo per 150 tūkst. litų. Projekto vertė – 94 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.