R. Zemkauskas: „Pasveikčiau sutikęs tokią merginą kaip G. Paltrow“

Penktadienio vakarą, TV1 rubrikoje „Snobo kinas“ parodys Jameso Gray`o filmą „Tarp dviejų mylimųjų“. Jį pristato rubrikos šeimininkas Rytis Zemkauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:09 PM

Šį režisierių „Snobo kine“ mes mėgstame. Rodėme jo „Statyklos“ - puikų filmą, kurį publika tikrai įsidėmėjo. Jis režisuoja minkštai, viskas tarsi lengvame snaudulyje bet tuo pačiu jis ten vaikštinėja labai aiškiais ir motyvuotais keliais. Retas režisierius turi tokį minkštumą, nors čia dar reikia nepamiršti ir operatoriaus nuopelno. O tasai operatorius yra Joaquinasas Baca-Asay – dar ne žvaigždė, bet tikrai galintis ja tapti.

Pagrindinį vaidmenį sukūrė Joaquinas Phoenixas.

Choakinas yra charizmatiškas meškiukas, kurį moterys mielai pasidėtų šalia į lovą. Jautruolio įvaizdis uždirbo jam ne vieną pagrindinę rolę, tačiau įdomu , kad apdovanojimus jis gauna vaidindamas visai kitą tipažą – kaip, pavyzdžiui „Gladiatoriujev.

Filme pamatysime ir tikrą legendą - Isabellą Rossellini. Ji vaidina motiną. Gwyneth Paltrow, sukūrusi pagrindinį moters vaidmenį, nėra legenda, bet kada nors tikrai ja bus. Neišvengiamai.

Jau pačioje filmo pradžioje nuskamba žodžiai „bipolinis sutrikimas”. Nesiimsime nežinantiems pasakoti, kas tai yra, visai pakaks pasakyti, kad tai, tarkim, tokia depresijos atmaina. Ji labai mums naudinga, nes trijuose iš penkių šio sezono „Snobo kinų“ herojai kenčia kaip tik nuo šio sutrikimo. Jeigu reikėtų nurodyti humoristinį kriterijų atsakant į klausimą “kaip jūs parenkate filmus “Snobui”, sakyčiau – pagal bipolinio sutrikimo intensyvumo kreivę.

Žodžiu, filmo herojus, kurį vaidina charizmatiškasis Phoenixas, kenčia nuo tokio sutrikimo. Tada sutinka merginą, kurią vaidina G. Paltrow. Aš šioje vietoje pagyčiau nuo bet kokių sutrikimų, tačiau kinas tam ir yra kinas, kad viskas nebūtų taip paprasta.

„Tarp dviejų mylimųjų“ - tikrų tikriausias snobo kinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.