J.Jankevičių išgąsdino žinia, kad be saiko geriamos sultys pavojingos sveikatai

Pažintis televizijos studijoje su gydytoju terapeutu Alvydu Unikausku gerokai pakeitė 28 metų laidų vedėjo Justino Jankevičiaus mitybos įpročius.

Laidos pristatymas.<br>P.Mantauto nuotr.
Laidos pristatymas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 10, 2013, 9:49 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:37 AM

Ligi šiol itin mėgęs šviežiai spaustas vaisių sultis ir manęs, jog jas gerti labai sveika, vyras šiuo gėrimu mėgaujasi vis rečiau. „Gydytojas perspėjo, kad kasdien išgerdamas po keletą stiklinių šviežiai spaustų sulčių gaunu daug fruktozės, todėl rizikuoju susirgti cukriniu diabetu. Dabar pasitenkinu viena stikline sulčių per dieną, o kartais jų visai atsisakau. Vietoj to sukremtu kokį nors vaisių“, - antradienį atskleidė J.Jankevičius.

Tai - ne vienintelis naujas dalykas, kurį apie sveikatą ir sveiką gyvenimo būdą ruošdamasis naujai TV3 televizijos laidai „Kvieskite daktarą!“ jos vedėjas J.Jankevičius sužinojo iš kitu šio šou vedėju tapusio gydytojo A.Unikausko.„Mokykloje biologija sekėsi tikrai neblogai, netrūko dešimtukų. Tačiau pastaruoju metu apie žmogaus organizmą sužinojau visiškai naujų dalykų: koks didžiausias žmogaus organas, nuo kada minima Tarptautinė orgazmo diena, kodėl 5 valandą ryto vyrai būnai nusiteikę itin seksualiai, kokie žmogaus audiniai greičiausiai pradeda dėvėtis“, - neslėpė J.Jankevičius.

Nuo rugsėjo 16 dienos keturis kartus per savaitę rodoma laida - visame pasaulyje populiarumo sulaukusio projekto „Daktaras Ozas“ lietuviška versija. Jos filmavimas nuo rugsėjo pradžios vyksta Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, modernioje erdvioje studijoje, pilnoje žiūrovų, kurie betarpiškai dalyvauja net kalbant apie labai asmeniškas ir intymias temas.

Prodiuserių kompanijos „Just.tv“, kuriančios medicininį pokalbių šou, vadovas Justinas Milušauskas tvirtino, jog jis griaus visus mitus apie sveikatos laidas. Ir ne tik todėl, kad laidos metu žiūrovai neišvys nei tiesioginės, nei paslėptos vaistų ar medicinos priemonių reklamos. Žadama, kad čia nebus ilgų kalbų ir nuobodžių diskusijų. O apie mediciną kalbama suprantamai, naudingai ir linksmai. Kartu su J.Jankevičiumi gydytojas kitaip, nei ligi šiol esame įpratę, analizuos ligas ir duos ne vieną auksinį patarimą, kaip bet kokio amžiaus išlikti žvaliems„Lietuvos žmonėms trūksta elementarių žinių apie sveikatą, pirmąją pagalbą, ypač tai aktualu mažų miestelių ir kaimų gyventojams. Laidoje nebus temų, pažymėtų tabu ženklu, todėl laidoje dalyvaujantys žmonės ir televizijos žiūrovai išgirs atsakymus į klausimus, kurie visiems rūpi, tačiau dažnai nedrąsu jų paklausti“, - tikino J.Milušauskas.

Šou bus nagrinėjami įvairūs sveikatos sutrikimai: nuo sunkių onkologinių ligų iki problemų lovoje. Kiekvienoje laidoje patarimų negailės ne tik gydytojas A.Unikauskas, bet ir kiti įvairių sričių medikai.

Filmuodami laidas rengėjai kviečia ir žinomus žmones. Pirmosiose laidose bus galima sužinoti, kokių sveikatos problemų turi dainininkai Stasys Povilaitis, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, buvęs krepšininkas Saulius Štombergas ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.