Apie negalavimus – linksmai

Ar galima apie ligas kalbėtis šmaikščiai? „Taip”, – tikina gydytojas terapeutas Alvydas Unikauskas, kuris kartu su humoristu Justinu Jankevičiumi ves pokalbių laidą „Kvieskite daktarą!” (TV3).

A.Unikauskas (dešinėje) ir J.Jankevičius ves pokalbių apie mediciną laidą.
A.Unikauskas (dešinėje) ir J.Jankevičius ves pokalbių apie mediciną laidą.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Sep 16, 2013, 11:28 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:10 AM

„Nuobodu nebus”, – žada televizijos naujokas docentas A.Unikauskas, 28 metus dirbantis toje pačioje įstaigoje – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vidaus ligų klinikoje.

Gydytojas tikina, kad laidoje su svečiais kalbės ir analizuos ligas paprastam žmogui suprantama kalba, duos ne vieną auksinį patarimą, kaip saugoti sveikatą ir išlikti žvaliam net ir sulaukus solidaus amžiaus.

Pats gydytojas tikina sergantis labai retai ir niekada nevartojantis vaistų. Kaip jam tai pavyksta, išgirsime laidoje.

– Kam skirta laida?

– Ši laida – ne gydytojams, tad apie viską stengsimės kalbėtis kuo paprasčiau.

– Dėl ko žmonės dažniausiai kreipiasi šiuo metų laiku?

– Žmones domina įvairiausi dalykai, net negalėčiau atsakyti, kas svarbiausia. Dažniausiai klausiama apie galvos svaigimą, mitybą, įvairius skausmus. Sulaukiu klausimų, susijusių ir su lytiniu gyvenimu.

– Ar šia tema lietuviai kalba vis dar nedrąsiai?

– Laidoje pokalbių šia tema bus daug. O iš studijoje susirinkusių žiūrovų žvilgsnių supratau, kad šios temos juos ypač domina. Bus kalbama ir apie netvarkingo lytinio gyvenimo pavojus, potenciją, menopauzę ir kitus dalykus.

– Laidoje žadate griauti įsigalėjusius mitus. Ar galite sugriauti mitą, kad geriant antibiotikus negalima vartoti alkoholio?

– Šiuo atveju pagrindinis rūpestis – kepenys. Ir alkoholis, ir vaistai pažeidžia kepenų ląsteles. O vyresnio amžiaus žmonių kepenys ir taip dažnai būna pažeistos dėl vaistų poveikio. Tad verta pagalvoti, ar kepenims reikia duoti dvigubą neigiamą dozę.

TV3, 17.55 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.