Į išskirtinę filmo „Jobsas“ premjerą rinkosi tik išskirtiniai svečiai

Net jei „Apple“ nėra pats mėgstamiausias jūsų prekės ženklas, likti jam abejingam vargu ar įmanoma. Jau rugsėjo 20 d., penktadienį, kino ekranus pasieks kultinė biografinė drama „Jobs“, pasakojanti apie vienų genijumi, kitų – apsišaukėliu vadinamą kompanijos įkūrėją Steve'ą Jobsą.

Vytautas Rumšas su sužadėtine Eva Saikovska.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Rumšas su sužadėtine Eva Saikovska.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2013, 7:17 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:39 AM

Jaunystėje kvaišalus išbandęs maištingas hipis, metė mokslus koledže ir neturėdamas nė cento kišenėje sugebėjo sukurti vieną didžiausių verslo imperijų pasaulyje. Kaip jam taip pavyko, pirmieji galėjo sužinoti pramogų ir verslo pasaulio atstovai. Antradienio vakarą sostinės kino centre „Vingis“ vyko išskirtinė filmo premjera, į kurie sugužėjo smalsiausi kino mylėtojai.

Portalas lrytas.lt dar prieš savaitę skelbė konkursą, kuriame buvo galima laimėti vieną iš 180 bilietų į specialius seansus didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Teisingai į specialius klausimus atsakę laimingieji galėjo džiaugtis tik jiems surengtu seansu.

S.Jobsas – neeilinė asmenybė, neretai vadinama technologijų amžiaus ikona. Jobsas buvo perfekcionistas, nepaisantis jokių taisyklių, turintis beprotiškų ambicijų ir girdintis tik savo nuomonę.

Vieniems jis – idėjų vagis ir tironas, kitiems – genijus ir įkvėpimo šaltinis. Filme pasakojama istorija prasideda nuo tų laikų, kai S.Jobsas metė mokslus koledže ir kartu su bičiuliu Steve‘u Wozniaku patėvių garaže surenka pirmuosius kompiuterius iki išradimų, pakeitusių pasaulį.

Šalia to plėtojasi dramatiška Steve‘o Jobso asmeninio gyvenimo linija. Nesusitaikęs su tuo, kad tikrieji tėvai jo atsisakė, jis niekada nenorėjo šeimos – moterys S.Jobso gyvenime buvo tik lovos nuotykiai, nieko daugiau. Viskas pasikeitė, kai jis sutiko Laurene – moterį, kuri rūpinosi pasaulio užkariautoju kaip mažu vaiku. Jiedu išgyveno iki pat jo gyvenimo pabaigos ir susilaukė trijų vaikų. Filmo „Jobs“ kūrėjams buvo suteiktas išskirtinis leidimas filmuoti istoriniame garaže Palo Alto, kur atsirado „Apple Computer“ kompanija.

„Steve‘as Jobsas yra šių laikų Leonardo Da Vinci. Jis buvo ir išradėjas, ir menininkas. Mes siekėme papasakoti istoriją, kuri pagerbia šį didį žmogų“, – sakė pagrindinio vaidmens atlikėjas Ashtonas Kutcheris.

Filmas „Jobsas“ yra vienas iš dviejų filmų, kuriamų apie S. Jobso gyvenimą. Kitą filmą, paremtą Walterio Isaacsono biografine knyga, kurs kino studija „Sony Pictures“.

E.Kutcheris technologijų pasaulyje nėra svetimas. 2009-aisiais jis tapo pirmuoju „Twitter“ vartotoju, turinčiu daugiau nei milijoną sekėjų. Jis taip pat investavo į keletą technologijų kompanijų, tokių kaip „FourSquare“ ir „Skype“.

Tarp populiariausių E.Kutcherio filmų yra „Valentino diena“, „Pametę galvas Las Vegase“ ir „Drugio efektas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.