Aktoriui G.Savickui - Tanzanijos vaikų išgyvenimo pamokos

Su UNICEF misija Tanzanijoje viešėjęs Giedrius Savickas ne tik dūko su vietos vaikais, bet ir mokėsi išgyventi vienoje skurdžiausių pasaulio valstybių. Mažyliai parodė aktoriui, kaip galima pasisotinti cukranendrėmis. Apie šias ir kitas asmenines patirtis G. Savickas papasakos Lietuvai jau spalio 11 d. 19.30 val., TV3 tiesioginiame eteryje nuskambėsiančiame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:05 PM

„Trečioji UNICEF ir TV3 misija Tanzanijoje buvo kupina gražių nuotykių, dar daugiau buvo nesuvaidintų, už širdies griebiančių jausmų. Tikriausiai kitaip ir būti negali susidūrus su didžiuliame skurde gyvenančiais vaikais, jų šeimomis. Neabejoju, kameros užfiksuoti misijos dalyvių įspūdžiai palies ir Lietuvos gyventojų širdis“, - sakė „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Pasak jos, pasiruošimas šventei „Už kiekvieną vaiką“ sparčiai įsibėgėja. „Žiūrovų lauks daug nepakartojamų akimirkų, ne liūdnų, o šviesių ir gimdančių šypseną. Bet visos jos kartu vers ir susimąstyti apie tai, kokiame pasaulyje gyvename ir kuo padėti galime patiems silpniausiems iš mūsų“, - teigė J.Majauskaitė.

UNICEF ir TV3 misija Tanzanijoje, viename skurdžiausių šalies regionų Iringoje, vyko rugpjūčio 11-20 d. Atkreipti dėmesį į varganą vietos gyventojų kasdienybę ryžosi ne tik Giedrius Savickas, bet ir žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson bei aktorė Virginija Kochanskytė.

Jungtinių Tautų duomenimis, Tanzanija yra viena paskutiniųjų pasaulyje pagal pajamas vienam gyventojui – čia žmogus priverstas išgyventi už mažiau nei 2 dolerius per dieną. Ypač nuo skurdo kenčia moterys ir vaikai, masiškai mirštantys nuo maliarijos, ŽIV ir kitų ligų. Tanzanijos kaimuose pagimdžiusios mamos yra tokios išsekusios, jog negali maitinti kūdikių, tad šie neretai neišgyvena nė mėnesio. Šioje šalyje kiekvieną dieną miršta 390 vaikų, kurie taip ir nesulaukia savo penktojo gimtadienio.

Paaukoti Tanzanijos vaikams galima jau dabar. UNICEF primena, kad skambindami trumpuoju numeriu 1891 (5 litai), išgelbėsite vieno vaiko gyvybę, skambindami 1892 (10 litų) – dviejų vaikų gyvybes.

UNICEF – nepolitinė organizacija, veikianti 158 šalyse, kad sukurtų vaikams tinkantį pasaulį. Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF yra pasaulio lyderis, siekiantis padėti vaikams išlikti ir klestėti. Būdami didžiausiais pasaulyje vakcinų tiekėjais skurdžioms šalims, UNICEF siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

Šou „Už kiekvieną vaiką“ - tai įspūdingas paramos renginys, kuriame netrūksta juoko ir pozityvumo, skamba muzika ir gyvos emocijos. Šis renginys skirtas pasaulio vaikams ir jau trečius metus sėkmingai įgyvendinamas kartu su TV3. UNICEF ir TV3 taip pat vykdė misijas Kambodžoje ir Siera Leonėje. Po šių misijų buvo paaukota beveik pusantro milijono litų, nuo mirtinų ligų paskiepyta apie du šimtus tūkstančių vaikų. „Už kiekvieną veiką“ – tai siekiamybė ir tvirtinimas, kad kiekvienas vaikas turi teisę išgyventi. Visi vaikai, visur ir visada turi teisę turėti vaikystę. Tai tikėjimas, kad mes galime ir turime išgelbėti kiekvieno vaiko gyvenimą. Tai tvirtas įsipareigojimas daryti viską, kol tai pasieksime.

G.Savickas Tanzanijoje mokosi valgyti cukranendres:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.