Premjeroje „Grožio architektai“ – skaudžios istorijos ir rekordinės operacijos

Spalio 20 dieną televizijos TV3 eteryje – naujas, analogų Lietuvoje neturintis realybės šou „Grožio architektai“, kuriame žmonės, kenčiantys dėl išvaizdos trūkumų, gyvens kartu ir pradės kardinaliai naują gyvenimą. Į naują gyvenimo etapą dalyviai žengs lydimi premjeros „Grožio architektai“ vedėjos Vilmos Čereškienės.

Į naują gyvenimo etapą dalyviai žengs lydimi premjeros „Grožio architektai“ vedėjos Vilmos Čereškienės.<br>TV3 nuotr.
Į naują gyvenimo etapą dalyviai žengs lydimi premjeros „Grožio architektai“ vedėjos Vilmos Čereškienės.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 1:34 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:06 AM

Šis realybės šou išsiskirs tuo, kad pokyčiams pasiryžę dalyviai apsigyvens kartu viename Kauno viešbutyje, o TV3 žiūrovai dešimt savaičių turės galimybę stebėti ne tik operacijas ir sudėtingas procedūras, bet ir sekti dalyvių gyvenimą: kiekvieną žingsnį, baimės ir jaudulio akimirkas, ašaras ir džiaugsmą dieną ir naktį fiksuos filmavimo kameros. Herojai atvirai kalbės apie kamuojančias išvaizdos problemas, apnuogins ir sielą, ir kūną.

TV3 projekte panoro dalyvauti per 4000 žmonių – tiek anketų sulaukta internete. Visi dalyviai jau atrinkti, o pirmieji penki jau kraunasi lagaminus į laikinais namais tapsintį realybės šou „Grožio architektai“. Laiminguosius rinko projekto gydytojai – keturi savo sričių profesionalai, specialiai susibūrę dėl projekto: plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Saulius Vikšraitis, akių lazerinės chirurgijos gydytojas Algimantas Gutauskas, odontologas Darius Kunčius ir lazerių specialistė Gražina Meilutienė.

Dalyvių gyvenimo istorijos – viena už kitą skaudesnės. Po visą Lietuvą sukrėtusios avarijos suknežintas veidas ir prasidėjusios patyčios dėl išvaizdos, nuo vaikystės slepiama ir net vyrui miegamajame nerodoma nesimetriška krūtinė, iš prigimties pajuodę gražuolės dantys, skaudžias skyrybas išgyvenusios moters ašaros – tai tik dalis istorijų, kurios realybės šou „Grožio architektai“ dėka baigsis laimingai.

Žinoma, iki to laukia ilgas kelias. Projekto gydytojai vieningai pripažįsta: problemos tokio masto, kad net jiems taps iššūkiu. „Laukia rekordinės pilvo prijuostės mažinimo operacijos. Ypač sudėtingas atvejis vyro, kuris po drastiško svorio metimo kenčia dėl nukarusios pilvo odos. Įsivaizduokite – dešimt kilogramų nukritusios papilvės, per kurią jis nemato savo kelių. Ją turėsime pašalinti. Tokių operacijų klinikoje atliekame vos vieną per metus. Bus savotiškai ekstremalu. Tačiau pažadu – mes jam padėsime“, – ryžtingai sako S.Vikšraitis.

Kita dalyvė bijo dieną vaikščioti gatvėje. Kompleksai dėl ligų subjauroto veido ir visą gyvenimą nešiojami stori akiniai taip ją gniuždo psichologiškai, kad ji nustojo apskritai bendrauti su žmonėmis. „Ji – bjaurusis ančiukas, kuris mano ir mano kolegų dėka šiame projekte virs gražuole gulbe. Jai diagnozuotas mišrusis astigmatizmas – mergina be akinių mato vos 20 procentų pasaulio. Tai itin probleminis atvejis. Mūsų tikslas – padaryti taip, kad ji matytų 100 procentų ryškumu be jokių akinių. Laukia iššūkis, bet atsikračiusi akinių ji sustiprės psichologiškai ir ims pasitikėti savimi – sakau iš patirties“, – tikina oftalmologas A.Gutauskas, atliekantis itin modernias regėjimo korekcijas eksimeriniu lazeriu.

Odontologui D.Kunčiui teks pasistengti, kad visi „Grožio architektų“ herojai šou pasibaigus šypsotųsi akinančia šypsena: „Tai nebus tik dantų balinimas ar plombavimas. Įvertinome situaciją – teks atlikti implantavimo ir kaulo priauginimo operacijas. Jei dalyviai bijo dantisto kėdės, turės nugalėti šią baimę, nes joje teks praleisti ne vieną ir ne penkias valandas“. Randai, pigmentinės dėmės, veido odos ligos, tokios kaip Akne bakterija – tai problemos, dėl kurių iki šou savęs gėdijosi projekto dalyviai. „Netiesa, kad randai vyrus puošia. Šiame šou tuo įsitikinsite – dalyvaus vyriškis, kuris atvirai išreiškė pasibjaurėjimą savo randu ant veido. Jį pašalinsime. O mergina, kurią kamuoja veido ligos, jau po kelių savaičių turės naują ir švelnią odą. Noriu pabrėžti, kad mano atliekamos procedūros – toli gražu ne moteriškos ir ne estetinės, tai naują gyvenimo kokybę suteikiančios procedūros“, – tikina lazerių specialistė G. Meilutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.