Didysis „Auksinio balso“ finalas –– be Evelinos

Puiki šventė žiūrovams ir atsisveikinimo ašaros –– tokia drama šį vakarą lydėjo Eveliną Sašenko, ji surinko vienu balu mažiau nei 5 vietą užėmusi Girmantė Vaitkutė. Kur kas didesnė sėkmė nusišypsojo Jeronimui Miliui, kuris tapo absoliučiu lyderiu. Dėl auksinio balso titulo kitą šeštadienį, gruodžio 7–ąją, dar varžysis Liudas Mikalauskas, Šorena Džianiašvili ir Jokūbas Bareikis.

J.Milius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Milius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

2013-11-30 22:00, atnaujinta 2018-02-20 01:35

Lyg nujausdama, kad laurų vainikas nebus skirtas , Evelina prisipažino, kad būtų kur kas laimingesnė, jei laimėtų ne ji, o „draugas Rokas“ –– Jeronimas Milius. Nors šįvakar komisija Evelinai skyrė 39 balus, tiek pat kiek Jeronimui, dainininkei to nepakako įsiterpti į laimingąjį penketuką.

Juoda suknele vilkinti Evelina atrodė ilgesinga ir tragiška. Taip gali dainuoti tik vyro palikta moteris, kuri niekada nepamiršta savo mylimojo. S.Stonytei patiko Evelinos santūrumas, sukurta nuotaika, jai skyrė 9 balus. D.Katkus negailėjo Evelinai 10 balų, tiek pat parašė jai Z.Kelmickaitė. V.Lukočius –– už lyrizmą, kuris Evelinai yra tikras vandenynas, ir skyrė jai tikrą dešimtuką. Tačiau pasibaigus žiūrovų balsavimui, paaiškėjo, kad ji surinko tik 174 balus.

Komisiją šįkart pavergė Šorena, persikūnijusi į kabareto artistės vaidmenį. Daina apie bohemiją atskleidė jos vokalo galimybes. Todėl Z.Kelmickaitei patiko Šorenos atviras balsas: “ Jūs taip suklikote ten, kur reikia, tikras proveržis – dešimt, ir pirmyn”.

S.Stonytei Šorenos daina atrodė kaip istorija, ji skyrė Šorenai 10 balų. D.Katkus taip pat pritarė, kad išmušė valanda, kai Šorena iš ožkelės virto dramatiška dainininke, todėl jai skyrė 10 balų. V.Lukočiui Šorenos pasirodymas taip pat patiko, jis skyrė 10 balų.

Neieškojo žodžio kišenėje Lotynų Amerikos tema prasidėjęs vakaras pažėrė daug perliukų, nes vertinimo komisja dirbo iš peties. Kai posakiai praturtintų folkloro lobyną.

Jokūbas Bareikis tapo liūdnojo veido riteriu, Jeronimas Milius buvo fainas kaip kombainas, apie Girmantę Vaitkutę buvo kalbama, kad ji puolė kaip nuoga į dilgėles , o Liudas Mikalauskas buvo pramintas lietuvybės puoselėtoju. Nė vienas jų nėra dainavimo naujokas.

Dalyvius vertino muzikologė Zita Kelmickaitė, šįvakar tapusi ir Pietų Amerikos kultūros eksperte, santūrus dirigentas Vytautas Lukočius, „solisčių krikštamotė“ profesorė Sigutė Stonytė, gero skonio muzikoje ekspertas profesorius Donatas Katkus.

„Latino –– tai puikus žodis, bet ne apie kavą šis vakaras“, – sveikindamas visus prasitarė projekto vedėjas Andrius Rožickas, o greta jo stovėjo nėrinuota suknele pasipuošusi Beata Tiškevič.

Skanduotė „Du du du“ –– prieš amerikonizmą

Pirmas į rankas mikrofoną paėmė Liudas Mikalauskas, ne tik dainavęs, bet ir šokęs. Jis pasirinko lietuviškos estrados tėvo Mikalojaus Noviko dainą, bet ne visus sužavėjo šis pasirinkimas.

Z.Kelmickaitė svarstė, ar ištikimybė lietuviškai muzikai visada pasiteisina. „Nėra blogai, ką Liudas pasirinko, bet tas perspaudimas –– visur pavaryti lietuviškai, nepykite, labai daug neįdėjote, parašysiu 9 balus, gal dar mažiau skirčiau, bet gražiai pašokote“, –– sakė Z.Kelmickaitė.

Profesorius D.Katkus prikibo prie operinės manieros ir skyrė Liudui 9 balus, o S.Stonytė siūlė liautis jam vaidinti berniuką, todėl davė taip pat 9 balus.

V.Lukočiui labiau patiko L.Mikalausko šokis nei dainavimas: „ Šiai dainai trūko viražų, nėra ką vertinti, todėl Liudui reikėjo šokėjos paramos, 9 balai, nors vien už dainavimą skirčiau tik 8 balus“.

Nepaslaptis, kad vienas darbščiausių solistų L.Mikalauskas stengėsi šiame projekte padainuoti kuo daugiau lietuviškų dainų, nes norėjo stovėti kaip mūras prieš „tą amerikietiškąją“.

Išsivertė be muzikinio pritarimo

Kur kas daugiau susižavėjimo žodžių iš komisijos sulaukė antroji projekto dalyvė –– Girmantė Vaitkutė, ji išdrįso išsiversti be muzikinio pritarimo ir pasirinko a capella stilių.

S.Stonytė jai skyrė 9 balus, nes įtarė, kad atlikėja pertempė balso stygas. D.Katkus gyrė vienišą balsą, kurį girdėjo išsiveržusį iš Girmantės krūtinės, jai skyrė 9 balus. Z.Kelmickaitei toks eksperimentas taip pat patiko. Kadangi Girmantė neturėjo už ko pasislėpti, todėl jos drąsą pavadino „ėjimu nuogai į dilgėles“ ir skyrė 9 balus.

Dirigentas V.Lukočius sveikino G.Vaitkutę perrašius projekto istoriją. Jis skyrė jai 10 balų.

Liūdnumo buvo pernelyg daug

Toliau kovą dėl teisės patekti į finalą perėmė J.Bareikis, jis sulaukė šalto dušo už susikaustymą. Z.Kelmickaitė skyrė Jokūbui 8 balus, nes prisipažino, kad buvo nuobodu klausytis. D.Katkus irgi nebuvo dosnus, skyrė Jokūbui 8 balus ir pridūrė, kad meilės strėlė jo širdį pervėrė kitu galu. S.Stonytė pripažino, kad vien geros gerklės nepakanka, norint dainuoti populiarią dainą, todėl davė J.Bareikiui taip pat 8 balus. V.Lukočius tikino, kad Jokūbas pasirinko „liūdnąjį“ stilių, už kurį davė 9 balus.

„Esu susikaustęs“, – nusiminęs pasiteisino J.Bareikis.

Buvo palygintas su kombainu

Plojimais ir susižavėjimo šūksniais palydėtas Jeronimas atrodė laimingas, nes jam pavyko prisišaukti Lotynų Amerikos muzikos dvasią. D.Katkus pripažino, kad negali Jeronimui duoti daugiau nei 10 balų. Profesoriui patiko tai, kad Jeronimas „nedirba“ scenoje, o būna savimi.

„Fainas kaip kombainas, darė viską šiame projekte, profesionaliai, nėra pamigęs romantikas, jo laukia ateitis“, –– atsiliepė Z.Kelmickaitė apie Jeronimo dainavimą ir skyrė jam 10 balų.

S.Stonytė taip pat negailėjo Jeronimui pagyrimų, nes labiausiai jai rūpėjo dainininko „atsidavimas“.V.Lukočius įvertino šio atlikėjo pasirodymą taip pat 9 balais.

Vakaro atlikėjų pasirodymai susumavus komisijos ir žiūrovų balsus:

Jeronimas Milius – 225 balai Liudas Mikalauskas – 201 balas Šorena Džianiašvili – 190 balų Jokūbas Bareikis – 178 balai Girmantė Vaitkutė – 175 balai Evelina Sašenko – 174 balai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.