Romantinėje komedijoje „Kaip pavogti žmoną“ - bučiniai tik tarp R.Cicėno ir G.Savicko

2013 metai nepašykštėjo lietuviškų filmų premjerų. Antradienio vakarą kinomanų laukia dar viena dovana – režisieriaus Donato Ulvydo komedijos „Kaip pavogti žmoną“ premjera.

Filmo "Kaip pavogti žmoną" spaudos konferencija.<br>V.Balkūno nuotr.
Filmo "Kaip pavogti žmoną" spaudos konferencija.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-17 13:40, atnaujinta 2018-02-19 19:08

Ryte per išankstinį kino seansą filmą peržiūrėjo patys aktoriai, kurių šiame filme yra vos keturi: Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Giedrius Savickas ir Inga Jankauskaitė.

„Ar geras tonas Lietuvoje sakyti, kad rezultatas patinka? Ar reikia sakyti, kad viskas blogai? Mes patys filmą vertiname neobjektyviai. Tik laikas parodys, kas čia padaryta, kaip padaryta ir dėl ko.

Jau aišku, kad nuo šios dienos filmas gyvena savo gyvenimą ir nuo mūsų jau niekas nebepriklauso. Labai daug priklauso nuo sėkmės. Yra daug pavyzdžių pasaulyje, kai sukuriamas filmas, kuris labai tuščias, bet susiklosčius aplinkybėms jis tampa labai mylimas“, - patikino I.Jankauskaitė.

Filmo aktoriai „Kaip pavogti žmoną“ matė jau ne pirmą kartą. D.Ulvydas patikino, kad šįkart leido visiems pilnai pamatyti kūrinį. Štai filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ iki pat premjeros buvo slepiamas nuo visų akių.

Naujausias D.Ulvydo režisuotas filmas praskaidrins kone kiekvieno lietuvio nuotaiką, mat kūrybinė komanda orientavosi būtent į mūsų šalies publiką. Režisierius patikino, kad dabartinė kino situacija priverčia kurti filmus arba lietuviams, arba išvis nekurti.

„Reikia neignoruoti rinkos arba iškart kurti užsieniui“, - įsitikinęs D.Ulvydas.

Vis dėlto režisierius leido sau eksperimentuoti – vaidina vos keturi aktoriai, veiksmas vyksta viename kambaryje, muzikinis takelis sukurtas grojant vos vienu instrumentu, o miestą atstoja dekoratyvinio ir miniatiūrinio miesto vaizdai.

„Mes žiauriai drąsūs, kad taip rizikuojame. Bet mums taip įdomiau. Tai nėra standartinis filmas ir tai mano didžioji kaip kūrėjo laimė“, - sakė Donatas.

Maža to, jis aktoriams nenubrėžė jokių ribų, tad per filmavimus jie laisvai interpretavo. Ir nors filme netrūksta aistros tarp keturių suaugusių žmonių, bučinių, nors ir itin komiškų, buvo tik tarp R.Cicėno ir G.Savicko įkūnijamų herojų.

„Nenorėjome ir nesibučiavome. O didžiausia šio filmo vertybė yra ta, kad po jo žiūrovas išeina geros nuotaikos“, - nužudė vyravusią rimtį R.Valiukaitė.

„Mes labai tylūs ne todėl, kad neturime ką pasakyti. Visiems pasidarė labai svarbus šitas darbas, todėl nesinori prisikalbėti“, - sakė I.Jankauskaitė.

Kas nutiktų, jei prieš pat Naujuosius Metus netikėtai viename nedideliame bute uždarytume moterį ir du jos vyrus - esamą ir buvusį? O ką, jei pastarasis dar būtų kaltinamas pavogęs ir paslėpęs beprotišką sumą pinigų (ką jis pats, beje, kategoriškai neigia)? Ar iš tiesų sena meilė nerūdija, ypač, palaistyta trimis šimtais milijonų litų? Naujoje nuotaikingoje naujametinėje filmų „Tadas Blinda. Pradžia“ ir „Valentinas vienas“ kūrėjų komedijoje „Kaip pavogti žmoną“ R.Valiukaitė, R.Cicėnas, G.Savickas ir I.Jankauskaitė bando išsiaiškinti, ar meilė tikrai yra stipresnė už pinigus.

Itin charizmatiškas R.Cicėno ir G.Savicko duetas jau puikiai pažįstamas teatro ir televizijos žiūrovams, o jų organiška vaidyba ir darna paverčia kiekvieną pokštą perliuku. Pagyrų vertos ir filmo damos – emocinga, veido mimika kartais daugiau nei žodžiais pasakanti R.Valiukaitė ir švelni, graži bei labai moteriška I.Jankauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.