Keturis kartus ant iškritimo ribos stojusi Neringa galiausiai paliko „X Faktorių“

Muzikinis projektas „X Faktorius“ švenčia mediumą. Liko kiek daugiau nei mėnuo ir TV3 televizijos žiūrovai sužinos, kuris iš likusių septynių dalyvių vertas geriausiojo vardo. Pirmojoje Naujųjų metų laidoje į sceną žengė keturių teisėjų ugdomi mokiniai. Kiekvienam jų šis sekmadienio vakaras – ypatingas.

Laidos akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Laidos akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 5, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 PM

Anksčiau po vieną kūrinį pristatydavę atlikėjai priėmė naują iššūkį ir mikrofoną į rankas paėmė du kartus. Viena iš atliekamų dainų turėjo atitikti specialų reikalavimą – būti parinkta iš senosios lietuviškos estrados.

Pirmoje teminėje laidoje susirungė Rūtos Ščiogolevaitės ugdomi Audrius Petrauskas ir Žygimantas Gečas, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo ruošiama muzikinė grupė „Žemaitukai“, Sauliaus Prūsaičio mokomos Neringa Gailiušaitė ir Ieva Ščerbinskaitė bei Marijaus Mikutavičiaus auklėtiniai Anžela Adamovič, Skaistė Karnuševičiūtė.

Su retro stiliaus daina pirmoji pasirodė Neringa. Po praėjusios laidos ji tapo projekto rekordininke. Jau tris kartus stojusi prie iškritimo ribos, mergina vis sugrįždavo atgal į projektą. Romantiška galėta suknelė, scenoje ritmingai judančios sūpynės ir lyriška daina – tokį įvaizdį pasirinko Danutės Neimontaitės dainą "Vėjas man pasakė" atlikusi mergina. Ir nors nei vienas teisėjas nesuabejojo jos muzikinėmis galimybėmis, kone visi palinkėjo Neringai labiau atsipalaiduoti, kadangi jaudulys tik apsunkina ir sukausto. Tiesa, tiek pirmajame, tiek antrajame merginos pasirodyme teisėjai akcentavo jos įvaizdį, o konkrečiau - dailias Neringos kojas.

Tiek pirmasis, tiek antrasis Audriaus numeriai buvo priimti dviprasmiškai. Kelis skirtingus muzikos stilius tarpusavyje bandęs derinti atlikėjas nebuvo iki galo suprastas. Pirmasis jo pasirodymas buvo įdomus ir netradicinis. Tačiau kai gatvės stiliaus drabužiais apsirengęs atlikėjas scenoje bandė pademonstruoti šokio judesius, kone visi teisėjai vieningai sutarė - Audriui geriausiai sekasi atlikti lyriškas dainas. S.Urbonavičius-Samas palinkėjo jam daugiau pasitreniruoti ir nedaryti, kas nėra jo arkliukas. Daug geriau išnaudoti savo stipriąsias puses.

Atlikėją Anželą jau dabar daugelis vadina projekto favorite. Kaskart originaliais pasirodymas stebinanti šviesiaplaukė ir šįkart nepaliko abejingų. Gundančia raudona suknele pasipuošusi atlikėja atliko Antano Šabaniausko dainą „Paskutinį sekmadienį“. Jausmingas jos numeris itin patiko projekto teisėjams. Žado netekęs S.Urbonavičius-Samas stebėjosi Anželos gebėjimu įsijausti į vaidmenį, ją gyrė ir mokytojas M.Mikutavičius. Ne vienas teisėjas užsiminė, kad rengdama aukšto lygio koncertus ji pati sau kaskart užsikelia aukštesnę kartelę. Kad jos tai negąsdina, charizmatiškoji atlikėja įrodė ir dainuodama antrąjį kūrinį. Jos pasirodymas buvo įvertintas geriausiais žodžiais.

Pirmasis „Žemaitukų“ pasirodymas savo energija, rodos, išjudino visus. Dainos "Gal ir teks bučiuot" žodžius drauge su jais traukė visi studijoje sėdintys žiūrovai. Spalvingais drabužiais pasidabinę vaikinai scenoje surengė žaismingą šou. Supratusi vaikinų humorą, R.Ščiogolevaitė užsiminė net neįsivaizduojanti, ką dar geriau jie gali padaryti. „Samas visada padaro taip, kad pažiūrėjęs „Žemaitukų“ pasirodymą pasijausčiau lengvai „trūkęs“. Man patiko“, – linksmai kalbėjo S.Prūsaitis. Vienintelis M.Mikutavičius sakė nepatikėjęs grupės nuoširdumu. „Atrodo viskas gerai, bet kažko trūksta. Lyg jūs patys netikėtumėte tuo, ką darote“, – komentuodamas pasirodymą kalbėjo jis.

M.Mikutavičius juokaudamas užsiminė, kad šie vaikinai projekte – lyg drambliai, kurie viską, ką galima sutrypti – sutrypia, o ką galima sulaužyti – sulaužo. Tačiau antrasis jų numeris nustebino - „Žemaitukai“ pasirinko lyrišką baladę ir taip parodė, kad gali būti kitokie. Tai teigiamai įvertino ne vienas teisėjas.

S.Prūsaičio mokinė Ieva – taip pat neliko nepastebėta. Projekto teisėjai gyrė merginą už gebėjimą varijuoti balsu. Tai ypač patiko R.Ščiogolevaitei. Tuo tarpu žodžių pritrūkęs S.Urbonavičius-Samas tiesiog atsistojo ir paplojo. „Aš trumpai“, – dar prasitarė. Jis liko sužavėtas ir antruoju merginos numeriu, o M.Mikutavičius linksmai užsiminė, kad labai norėtų, jog šalia jo namų po pievą bėgiotų Ieva ir "dainuotų visas tas gražias dainas". Mergina teisėjus papirko ne tik švelniu balsu, bet ir savo paprastumu.

„Dar tokių čiūdų nebuvo. Mano bernai dainuoja gerai“, – juokais dar per repeticiją išklausiusi Žygio atsiduso R.Ščiogolevaitė. Raudonu švarku apsivilkęs vaikinas atliko legendinį Stasio Povilaičio kūrinį „Tik rytoj“. S.Urbonavičius-Samas Žygio numerį taip pat pavadino vienu sėkmingiausių. „Tu tobulėji ir supranti, kur ką kada reikia daryti“, – jam paantrino S.Prūsaitis. Antrą kartą išėjęs į sceną Žygis pasirodė visiškai kitame amplua. Juodas kostiumas, po kaklu parišta peteliškė - tokį įvaizdį pasirinko vaikinas. "Nesitikėjau, kad tu esi Bondas", - apie drąsų jo numerį kalbėjo S.Prūsaitis.

Medikai Skaistei jau kelias savaites nerekomenduoja dainuoti, tačiau nepataisome optimistė jų nurodymų nepaiso. Sekmadienio vakarą ji vėl žengė į sceną ir su plačia šypsena veide atliko dainą „Gera“. „Sudainavai puikiai“, – merginą gyrė S.Urbonavičius-Samas. Ją gyrė ir kiti teisėjai, tačiau S.Prūsaitis užkliuvo, kad scena nebuvo užpildyta. Antrajame ture Skaistė užtraukė daugeliui muzikos mylėtojų puikiai pažįstamą Joanos Osbourn dainą "One of Us".

Kiekvieno iš minėtų atlikėjų tikslas - patekti į finalinę kovą, tačiau į tolimesnį projekto etapą keliauja tik šeši atlikėjai. Ant iškritimo ribos atsidūrė Neringa ir Audrius. Galiausiai 3:1 teisėjų balsų persvara, projektą paliko Neringa. Ji ant iškritimo ribos atsidūrė ketvirtąjį kartą, todėl galiausiai teisėjų sprendimas buvo lemtingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.